• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

4O5MOBA

Autor YU1QT, 19. Srpanj 2006, 20:23:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YU1QT

:D Drago mi je upoznati vas sa pocetkom rada stanice spec poz znaka 4O5MOBA. Dragan me je zamolio da prosledim propozicije, i evo ih!

Propozicije za osvajanje diplome u radu stanice sa specijalnim znakom 4O5MOBA, prve iz ciklusa Srpski manastiri povodom godisnjeg skupa mladih u manastiru Soko u Sokogradu blizu Ljubovije.
Stanica pod znakom 4O5MOBA (op Dragan YZ1DO) radice svakodnevno na 160 - 80 - 40 - 20- 15 i 10m opsegu do 19. avgusta i uz uobicajeni rprt davace i po jedno slovo u svakoj vezi.
Ta slova ce biti razlicita na svakom opsegu, i menjace se dnevno.
Cilj je prikupiti svih 7 slova ( NIKOLAY) bez obzira na opsege, da bi se postalo dobitnikom specijalne diplome "vladika Nikolaj Velimirovic" izradjene na quasy-pergamentu.  
Stanice koje urade znak 4O5MOBA na svih 6 opsega, sa dobivenim rprt  NIKOLAY na svakom opsegu, dobijaju zlatom stampanu diplomu. Cena diplome je 10 eura. QSL info YZ1DO, Dragutin Jovanovic sekretar SRS.
Andra YU1QT

9A2KL

Kako ga raditi na svim opsezima kad se jedva cuje na 40 a tu bi trebao grmiti. O 20M necu ni pricati jer mu je signal kao da radi na QRPP i na antenu za 70 cm.
73's de Leon 9A9L

9A5CW

Leone kakav si ti to radio-amater kad ti takve stvari smetaju... ? :)
QRP 4 ever :)
72
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.