• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ic 756

Autor 9A3ASI, 26. Lipanj 2006, 19:53:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3ASI

Pozdrav

Dali netko radi da ic756,imam par pitanja

73
sinisa

S52W

Pozdrav!

Ja radim sa IC 756. Ako pitanja ne budu preteška mogu ti pomoči :) .

73 Damjan S52W  (damjan.s52w@volja.net)

9A3AMQ

Ja također radim sa IC-756 PRO III, pa postavi pitanje možda slučajno znam i odgovor

9A7SVB

756 proII,

ako mogu pomoći, pucaj pitanja...

Murphy je bio optimist!

9A6R

Ja se zapisao za PRO IV,čekam da mi ga pošalju.Nemam nekih iskustava.Sri
73
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3ASI

Pozdrav

Evo ovako,posto bas nemam nikakvih iskustava sa KV uredjajima,ovo mi je prvi,mozda su pitanja smijesna

Zanima me TUNER,ispod swr metra,dali je to prilagodjenje uredjaja anteni? ,ili ...,koja mu je funkcija?
I jos jedno,iz ima dva ulaza za antenu,dali je svejedno u koji ulaz prikljucim antenu ili mora biti u prvom ulazu
Dali moze biti npr. u 1 ulazu ant. za 3.5 mhz a u drugom 28mhz

hvala
   sinisa
  9a3asi

9A7SVB

pozdrav,

"tuner" uključuje ili isključuje prilagođivanje anteni. Pritisni ga duže od 2 sekunde, i sam će prilagoditi antenu frekvenciji na kojoj radiš.

U setupu možeš uključiti funkciju automatskog podešavanja odnosno kontrole prilagođenosti svaki put kada prvi put pritisneš PTT na nakoj frekvenciji.

Bilo koju primopredajnu antenu možeš priključiti u bilo koji antenski priključak s pl259 konektorom. Najgornjim prekidačem uz LCD biraš da li češ raditi na ant 1 ili 2.  Uređaj pamti koju antenu koristiš na kojoj frekvi. Ako taj prekidač pritisneš duže od 2 sekunde, uključuješ ili isključuješ ulaz prijamne antene (RCA konektor, ili kako ga često nazivamo, cinch) ulaz.

Nadam se da sam Ti pomogao.

P.S. ako nemaš originalni manual, možeš ga skinuti ovdje:

http://www.icomamerica.com/support/manuals/ic-756.pdf

srdačno, Bobo, 9a7svb

Murphy je bio optimist!

9A3ASI

Puno hvala,ako budem negdje zapeo ili mi nebude jasno ja cu se ponovo javiti
  Hvala jos jednom

73s
sinisa
9a3asi

9A7SVB

Murphy je bio optimist!

9A3ASI

Pozdrav

Oped ja,imam ct17 ci-v level converter za ic756 ,htjeo bih ga prodati pa me zanima kolika mu je cijena,nije novi ali je jako dobro sacuvan

73s
sinisa

9A3ASI

Pozdrav

Recite mi ako bi uzeo  20m zice 2x10m ili 2x20m i zalemio krajeve za kabl dali bi mi tuner ugodio dipol bez baluna ili mora biti balun

hvala

N5CRO

Citat: "9a3asi"Pozdrav

Recite mi ako bi uzeo  20m zice 2x10m ili 2x20m i zalemio krajeve za kabl dali bi mi tuner ugodio dipol bez baluna ili mora biti balun

hvala
Vjerovatno zelis napraviti dipole za 40m....prije nego zalemis coax napravi par namotaja na njemu(4-5 namota u precniku od nekih 20-30cm).Mozda ce ti antena biti malo duga,ali je uvijek mozes skratiti.To bi tvoj ant.tuner trebao moci prilagoditi.
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A3ASI

Reci mi ako napravim 2x20m dali ce valjati za 40 i 80m

N5CRO

Posto koristis coax za napajanje najbolje ja da napravis tkz.FAN Antenna..ili ukrizeni dipol.Spoji tih 2x20m u istu tocku i bices ok.

To bi trebalo ovako da izgleda...
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A3ASI

ok,20m zice spojim na vruci kraj i 20m zice na masu i to bi bilo to,znaci trebalo bi raditi i na 3,6 i na 7mhz
 Reci mi dali trebam napraviti namotaje na kablu 4,5 od 20cm?