• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

MIXW2 I PR-molim pomoć

Autor 9A7AA, 10. Lipanj 2006, 23:31:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7AA

Dok mi je u prijašnjem računalu radio bez problema, u novom imam problema sa programom MIXW2.
  Za rad koristim zvučnu karticu.Događa se da na FM-u mogu primati bez problema rtty, sstv , ali nikako i paket radio.
Vidim na dijagramu dolazne pakete ali se oni ne dekodiraju, i u gornjem prozoru se ne pojavljuje tekst.
Istovremeno pakete u predaji  mogu uredno slati.
 Zvučna kartica je integrirana na ploči.
  Ukoliko je netko imao sličan problem molim da mi se javi, može i e-mailom na 9a7aa@hi.htnet.hr
     Pozdrav i hvala,  Zvonko- 9a7aa

9A2QP

:D
Zvonko predlazem ti ponovi instalaciju MixWin ali ful verziju noviju i radit ce sve ok.Ja radim puno sa MixWin/om i ja sam imao nesto slicni problem i na taj nacin sam ga rijesio ako imas veza u logu posebno ih spremi u adif formatu i to je to mora raditi.
Pozdrav 9A2QP Joe
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3LI

Nisi napisao najbitniju stvar!
Koji PR?
Na kratkom valu ili na 144/432 afsk ?

Jer u opcijama za PR modem imas preko nekoliko(12) "modema"
za VHF odaberi VHF 1200 baud standard 1200/2200Hz .

9A7AA

Hvala na sugestijama.Radi se o PR na 144 Mhz,1200 bauds, FM.
Dobro su odabrane postavke brzina.To je meni duže vremena radilo ispravno u prethodnom kompjuteru, ali ovdje kako je već napisano.Nekim mojim prijateljima se je događalo slično , a riješili su se tog programa, a na taj način i problema, hi.
 Pokušat ću s novijom verzijom,eventualno s dodatnom zvučnom karticom,tek da rasčistim dilemu.
     Pozdrav svima, Zvonko , 9a7aa