• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nikola Tesla

Autor 9A4NA, 27. Siječanj 2006, 14:27:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A4NA

Ciji je Nikola Tesla ?
Za mene je to kristalno jasno ali .....
Na dx clusteru se svako malo pojavljuju 9A i YU stanice sa svakojakim specijalnim pozivnim oznakama glede Nikole Tesle. Postoji li kakav dogovor ili je aktiviranje specijalne oznake kako koga volja.
Pitaju li se u svijetu ciji je Nikola Tesla ?
Jos samo treba postaja npr. w1nikolatesla iz hotela New Yorker i onda bi zbunjoza bila potpuna.
73
9a4na

9A6AA

Citat: 9a4na... Postoji li kakav dogovor ili je aktiviranje specijalne oznake kako koga volja.
...
Pretpostavljam da pitaš za 9A150NT... To se može naći na našem web-u. Poželiš li raditi, javi mi se e-mailom.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4ZZ

1.Prigodnu diplomu "NIKOLA TESLA" izdaje Hrvatski radioamaterski savez obilježavajući tako 150. godišnjicu rođenja Nikole Tesle, izumitelja svjetskog glasa, rođenog 10. srpnja 1856. godine u Smiljanu pokraj Gospića.

2.Diplomu mogu zatražiti licencirani radioamateri iz svih zemalja svijeta, kao i SWL radioamateri.

3.Za osvajanje diplome potrebno je ostvariti 20 poena u vezama s 9A postajama tijekom 2006. godine, bez obzira na opseg i vrstu rada. Ne vrijede jedino FM veze preko repetitora.

4.Svaka radioveza vrijedi jedan poen. Veza s postajom 9A150NT vrijedi 5 poena.

5.Za ovu diplomu potrebno je priložiti izvod iz radiodnevnika i posjedovati QSL karte za održane radioveze. QSL karte mogu biti zatražene na uvid.

6.Cijena diplome je 30 kuna.

7.Sredstva se doznačuje na račun HRS-a, Zagrebačka banka d.d., broj računa: 2360000-1101561569 , svrha doznake "Nikola Tesla", a preslika uplatnice šalje se s izvatkom iz radiodnevnika.

8.Cijena za inozemne radioamatere je 5 Euro (6 US$). Ova sredstva doznačuju se na račun HRS-a, SWIFT: ZABAHR2X,
IBAN: HR4323600001101561569 #

Evo još jedne diplome koju će malo tko osvojiti ubuduće , bila je prigodna, za 150 godina od  rođenja Nikole Tesle. Teško da će mo dočekati neku novu obljetnicu  npr.200 godina od rođenja Nikole Tesle .
Predlažem da se naprave propozicije za trajnu diplomu za veze na KV -u.

73 de 9a4zz Mladen.

9A1IW

Citat: 9a4na  u 27. Siječanj 2006, 14:27:20
Ciji je Nikola Tesla ?
Za mene je to kristalno jasno ali .....
Na dx clusteru se svako malo pojavljuju 9A i YU stanice sa svakojakim specijalnim pozivnim oznakama glede Nikole Tesle. Postoji li kakav dogovor ili je aktiviranje specijalne oznake kako koga volja.
Pitaju li se u svijetu ciji je Nikola Tesla ?
Jos samo treba postaja npr. w1nikolatesla iz hotela New Yorker i onda bi zbunjoza bila potpuna.
73
9a4na

Ton tvog posta je, na žalost, više politička, nego amaterska tema, no kad već pitaš, Tesla je NAŠ. Kad kažem "naš", onda mislim na sve nas radioamater, nebitno da li ga slavimo u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Americi ili Uzbekistanu.
Ako želiš politički odgovor, povuci paralelu sa Einsteinom, ravnopravno ga slave i Ameri i Nijemci i Židovi, a i Srbi jer je stara narodna rekla: "Odande si, odakle ti je žena" http://en.wikipedia.org/wiki/Mileva_Mari%C4%87
;-)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4ZZ

"Evo još jedne diplome koju će malo tko osvojiti ubuduće , bila je prigodna, za 150 godina od  rođenja Nikole Tesle. Teško da ćemo dočekati neku novu obljetnicu  npr.200 godina od rođenja Nikole Tesle .
Predlažem da se naprave propozicije za trajnu diplomu za veze na KV -u."

Žao mi je što nakon  100 pregleda ,od kada sam ovo napisao ,nema podrške da se ustanovi trajna diploma NIKOLA TESLA.

73 DE 9A4ZZ ,Mladen.

9A3JB

Glede svakomalog pojavljivanja nekog znaka povodom Tesle??????

Godinama nije bilo ama baš nikakove aktivnosti na tu temu !!!!!!!!!

Ne znam zašto kada spominjem rad pod specijalnom pozivnom oznakom ispada kao da nekom čupam nokte?!?

Pa ljudi - shvatite već jednom da dok nema svaki dan bar jedna takova oznaka na bandu - nismo ništa napravili!

A što se tiče slaganje ili ne ?  - nek radi ko voli , ko ne - nek ode na drugi band!

I misli da bi bilo dobro trajno ostaviti ili napraviti tu diplomu ! - pa ipak se tesla tu rodio !

I još nešto , - žašto stalno netko sudi kakav znak mora izgledati i koliko slova mora imati!!!!!!!!!!

Neki dan sam radio HA100CGCDH  - SUPER ZA SVE LJUBITELJE novih prefixa! Mislim da bi bio dobar 9ATESLA kao nosioc a tko god želi i kako želi za sebe - bolje nego nikako!

Ja ni u ludilu ne gledam grozne " nogometne spektakle " i smatram to gubljenjem vremena - ali ne bih glasovao i tupio da se to treba maknuti s programa - JER IMA ONIH KOJI TO VOLE!

U iščekivanju novog Tesla znaka

73  de mike 9A203jb

9A4ZZ

I misli da bi bilo dobro trajno ostaviti ili napraviti tu diplomu ! - pa ipak se tesla tu rodio !

Pozdrav Marinko,dobar ti je prjedlog da znak bude 9ATESLA ili možda 9A0TESLA ili 9A1TESLA ,
samo bi trebalo smisliti propozicije gdje se recimo  favorizira rad na niskim frekvencijama KV opsega 1,8mhz ;3,5 mhz...

73 de 9a4zz,Mladen.

9A3JB

To bar nije problem! Treba doraditi Pravilnik ( pravilnici i zakonu su tu da se mijenjaju ) o pozivnim oznakama  , pa kao što imamo znakove koje koristi Savez , zašto ne ustrojiti 9ATESLA u počast i trajno sjećanje na Teslu?!?

Rusi su davno napravili RAEM u slavu na velikog amatera i nikome nije problem oznaka bez " centralnog broja" , a takovih primjera ima još dosta u Svijetu!

73  mike

9A4ZZ

Citat: 9a3jb  u 07. Travanj 2012, 12:38:52
To bar nije problem! Treba doraditi Pravilnik ( pravilnici i zakonu su tu da se mijenjaju ) o pozivnim oznakama  , pa kao što imamo znakove koje koristi Savez , zašto ne ustrojiti 9ATESLA u počast i trajno sjećanje na Teslu?!?

Rusi su davno napravili RAEM u slavu na velikog amatera i nikome nije problem oznaka bez " centralnog broja" , a takovih primjera ima još dosta u Svijetu!

73  mike

Mislim da ima dovoljno vremena do 10.srpnja, Teslinog rođendana da se to napravi i da se trajno obilježi sa pozivnom oznakom  9ATESLA

73 de 9a4zz  Mladen.

9A3QB

Konkretan prijedlog:

Svake godine bodovati veze u periodu ponedjeljak 00,01 UTC do petak 23,59 UTC u tjednu u kojem pada 10. srpnja. (na taj način izbjeći contest veze)
Pozivnu oznaku 9A0TESLA ustrojiti isto kao 9A0HQ. (dozvolu treba riješiti HRS)
Nivo za diplomu - 10 bodova.
Bodovanje: 9A0TESLA - ispod 3,5 MHz uključujući i 3,5 MHz te iznad 50 MHz uključujući i 50 MHz - 4 boda.
Opsezi od 7 MHz do 28 MHz 2 boda.
Ostale 9A postaje -  ispod 3,5 MHz uključujući i 3,5 MHz te iznad 50 MHz uključujući i 50 MHz - 2 boda.
Opsezi od 7 MHz do 28 MHz - 1 bod.
Na dan 10. srpnja sve veze u periodu od 00,01 do 23,59 vrijede dvostruki broj bodova.

9A3JB

Ne 9A0TESLA   nego  9ATESLA  !!

Znak koji može koristiti bilo tko i bilo kada !

Što se tiče bodova O.K..

Bilo bi jako interesantno da svi koji žele mogu uzeti znak 9A1TESLA , 9A2TESLA......9A0TESLA !.. i raditi onda kad nekome paše uz određeno bodovanje npr 1 bod za vezu/band. 10 bodova bi bilo sasvim u redu za osvajanje diplome.

E to bi onda bilo nešto.

Također mislim da treba zaboraviti na neku veeeeeeeeeeeeeeliku uključenost od strane operatora  ....bolje 10-tak zaljubljenika u ideju ovakova rada nego 100-tinjak onih koji će zakomplicirati i upropastiti!

Idemo dalje!

mike

9A4OE

9A1856TESLA ili 9A1856NT kroz ovakav pozivni znak sve je naglaseno drzava, godina rodjenja, ime (inicijali),
ili 9A broj godina protekao od rodjenja TESLA (NT) s tim da bi se onda svake godine mijenjao broj

Koliko bodova bi bilo potrebno sakupiti?
Dali bi se bodovale veze ostvarene samo u jednoj godini i tako svake godine islo iz pocetka ili bi se broj potrebnih bodova sakupljao kroz duzi niz godina?

9ATESLA, tesko da bi prosao s obzirom da je taj tip pozivnih oznaka rezerviran za neke druge

Nazalost, Mirella, nije imala sluha da se ovakve ili slicne posebne pozivne oznake ozakone kroz posljednju javnu raspravu glede promijene pravilnika o ARK.
Moj prijedlog je isao u tom smjeru (iako je proglasen samoreklamerstvom) prema HAKOMU, dali ce proci neznam, ali u svakom slucaju nema istu tezinu da je isao kao prijedlog krovne nam organizacije.

Malo van teme, koji je bio kriterij za grbove u obrubu diplome 20 godina 9A prefiksa?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3VV

Citat: 9a4oe  u 07. Travanj 2012, 16:54:03
9A1856TESLA ili 9A1856NT ...
To mi jako sliči na one groteskne bugarske pozivne oznake u povodu kojekakovih bugarskih svetaca. Pusti godinu, Mike je dao dobar prijedlog, nemojmo ga dalje šiljit'.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4ZZ

Citat: 9a3jb  u 07. Travanj 2012, 16:00:25
Ne 9A0TESLA   nego  9ATESLA  !!

Znak koji može koristiti bilo tko i bilo kada !

Što se tiče bodova O.K..

Bilo bi jako interesantno da svi koji žele mogu uzeti znak 9A1TESLA , 9A2TESLA......9A0TESLA !.. i raditi onda kad nekome paše uz određeno bodovanje npr 1 bod za vezu/band. 10 bodova bi bilo sasvim u redu za osvajanje diplome.

E to bi onda bilo nešto.

Također mislim da treba zaboraviti na neku veeeeeeeeeeeeeeliku uključenost od strane operatora  ....bolje 10-tak zaljubljenika u ideju ovakova rada nego 100-tinjak onih koji će zakomplicirati i upropastiti!

Idemo dalje!

mike

DR OM Mike,daj taj prjedlog kompletiraj i daj ga na IO HRS ,da ovo ne ostane samo mrtvi post na webu.

73 de 9a4zz,Mladen.

9A7PJT

A da se nebi Rumunji bunili  ;)  . . .  .

http://dalje.com/hr-hrvatska/nikola-tesla-nije-hrvat-ni-srbin-nego-rumunjtako-tvrde-rumunji/428099

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je