• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KNJIGA Radiokomunikacije

Autor 9A5TD, 11. Siječanj 2006, 21:01:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TD

Malo sam na brzaka prelistao navedenu knjigicu i mogu reci da mi je jako simpaticna, ima za svakoga ponesto i mislim da bi se trebala naci na polici svakoga radioamatera. Kod iskusnih zato jer se to podrazumijeva, a kod pocetnika da je imaju uvijek pri ruci. Razumljivo pisano, dobar font, dosta skica i slikica. Pitanja su dobra fora i gust je kad sam sebe uhvatis da nisi siguran u odgovor na BANALNO pitanjce. Ako se ne varam ovo je prva knjiga koja obradjuje radioamatersku tematiku-tehniku izdana u Hrvatskoj u zadnjih 20g ?

Svaka Pohvala i cestitke.

9A4QV

Da sam znao da si je uzeo, bi dosao vidjeti sta je unutra, danas sam se motao oko tvog susjedstva, jako blizu.

Znaci kupujemo, prodano.

9A2D

Knjigu još nisam vidio pa o sadržaju ne mogu ništa reći.

Zanima me da li će HRS organizirati predstavljanje te knjige (ako je bilo, ispričavam se). Bez zlih primisli, ali znate i sami da, kad kokoš snese jaje, ne samo da to zna cijeli kokošinjac, već i cijelo selo. A bogme bi i mi koji jedva čekamo da se najedemo i napijemo na račun HRS-a došli na svoje (u takvim situacijama obično dođe janje, pa prase, pa janje, pa prase i tako nekoliko puta - samo stisnute organizacije serviraju tkzv. "švedski stol").

Cijena knjige je povišena za nečlanove HRS-a. Ja bih npr. za KMT moje škole nabavio bar 5 primjeraka, ali 200 kn je veliki novac. Da li se tu može nešto dogovoriti?

73 de 9A2D

9A2KL

Kefa, pa bar ste vi iz DA snalazljivi. Kupis jednu, scaniras je i isprintas ostale za KMT. A i 5 kom bome jako manje kostaju od onog monstruma u "kukuruzistu". Da su dali cijenu 300 kn ti bi bio sretan da je dobijes po 200....hi hi.

Kupis i doniras..i bices prva faca u selu...HIHI
73's de Leon 9A9L

9A2D

Bolje da scaniram one Renijeve Playboy-e. Bilo bi zadovoljno i moje a i susjedno selo. GL

73 de 9A2D

9A2D

Evo prije 2-3 sata imao sam priliku nekoliko minuta pregledati priručnik (Branko iz Bjelovara, 9A4TT,  sažalio se nad mojom sudbinom pa mi je pobjedonosno donio svoj primjerak na uvid a onda smo otišli na pivu).

Prije svega pohvaljujem autore i urednika na uloženom trudu.

Ostalo će se vidjeti u praksi (na neka banalna pitanja iz knjige stvarno nisam dao očekujući odgovor, očito padam na P razredu prvom prilikom).

73 de 9A2D

9A2KL

A zar si mislio da bi mogao proci......????
Pa ni je to kasalj od macke da samo tako prodjes.
Nesto treba znati a ostalo se rjesava sa "utihnulim " jaganjcima i ponekim odojčićem uz obilato Daruvarsko...
Pa nisi vise mali....daj malo razmisljaj ....si pozabil??
JMBG te "ubija" u pojam
73's de Leon 9A9L

9A2D

Je, je, zanima me samo da li bi i glavni urednik točno odgovorio na sva ta pitanja (a budući da on ne voli janjetinu, kako bi tada prošao na ispitu?). Biti će mi pametnije da se ja ipak okrenem ka Renijevom štivu, ne bi li bilo "tko se mača laća, od mača i pogiba".

GL na ispitima

73 de 9A2D

9A4DB

Iz pouzdanih ali ne provjerenih izvora doznao
sam da je promocija prasetine u srijedu 18.
oko 13 h na svima poznatoj tajnoj lokaciji.....
Svi niste pozvani jer je kolicina prasetine ogranicena
samo na pouzdane i podobne.....
Dobar tek....

9A2D

Kako li ono lovci kažu u slićnim situacijama ???? (DOBRA TI KOB !!! ili tako nešto slično):

Kod nas bi se taj pozdrav možda mogao nazvati: MUTNA TI VODA !!!

U svakom slučaju mi obični smrtnici biti ćemo uvijek na kraju.

73 de 9A2D

9A2D

Moj pokojni stari često me je znao posjesti na koljena pa reći:

"Sine, tamo gdje se radi nemoj se previše trpati - ali tamo gdje se jede i pije, tamo slobodno odi".

73 de 9A2D

9A2D

U međuvremenu sam proučio literaturu i shvatio da mi je jedina šansa da u Porednone-u položim ispit pa da eventualno proradim kao WE3ZIK ili K0NJI ili (ako mi se priznaje) možda znak WC4U?

73 de 9A2D

9A2KL

Ili mozda kao K5HRV....konkurencija je uvijek dobrodosla (dobro dosla) po odluci Vlade ali ne 2 D nego HR....
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Zar je toliko teško zadržati se u okvirima započete teme, koju je ovdje inicirao 9A5TD?
To nekima predstavlja nepremostivu prepreku...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6XX

i u RK Pazin je stigao priručnik; izvanredno. ne djeluje pre opširno i suhoparno, vrlo slikovito i što je najbitnije u skladu s najnovijim promjenama.

za početnike, a i za nas koji se već neko vrijeme bavimo radioamaterizmom, sve na jednom mjestu, a cijena je odlična.

73,
Hrle - 9A6XX