• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PAX ON BANDS

Autor 9A2JH, 30. Prosinac 2005, 12:13:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

18.12.2004. 1822 7 CW 599056
Još nisam čuo za kontest u kojem se izmjenjuju podaci o izmjeni QSL!
O tome da li sam je zatražio, pa to je već bezobrazluk, ako ja pošaljem za 1 vezu dvije QSL i uredno zaokružim PSE. Ali o tome je danas lijepo napisao Marinko 3JB.
Tako mogu pisat i ostali Tvoji istomišljenici koji su mi dužni od 1-9 QSL-ki samo za zadnje tri godine(sutra će bit gotova statistika za zadnjih 5). Oni najžešći ovdje su dužni samo po dvi-tri. Spisak slijedi časopisu.
I na kraju, ovdje nisam vidio nijedan post o optuživanju, a najmanje Dalmatinaca međusobno.
Koki
P.S. Ali to nije sve...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3LN

Mir s vama, dobri radioamateri!
Evo, i kod nas slavonaca, ima malo snijega i hladnoće pa moramo krenuti u Novu godinu s: domaćim kobasama, prasetinom a i sarma se krčka (kolače ne računam).

Predlažem da probamo sami sastaviti i napisati deset radiamaterskih zapovijedi (zbilja ipak nisam toliko religiozan, može i dvadeset, HI!) koji bi nam bili orijentir da se vratimo na pravi radioamaterski put kada skrenemo, lijevo ili desno.

U 2006. godini i dalje ću ostati zaražen ovim radio-virusom. Naravno moj virus je neki pod-tip glavnog tipa, i dalje ću komunicirati s drugim pod-tipovima istog virusa, a izolirati one jako bolesne pod-tipove. Poslije ove bezvezne usporedbe (ipak je ovo forum), evo par razmišljanja (ne želim nikoga preobratiti!).
Elektronska qsl karta, elektronski dnevnik, kompjuterski programi,.... vaaaau. Mudraci bi rekli: koja je svrha života ako se ne zakomplicira!? Primjena tehnologije je korisna, ako je umjereno korištena i to na pravim mjestima i u pravo vrijeme. No, ljudi se u svemu zanesu. Tehnologija je apsurdna ako je sama sebi svrha. Da ne bude zabune, računala čine jako veliki dio moga posla no ona su ipak samo oruđe – intelektualno (ona potenciraju našu inteligenciju, omogućuju nam kirurško odrađivanje novih dxcc znakova, predviđaju otvaranja i pravace rasprostiranja, saznajemo što drugi rade i dopisujemo se onima koji vole isto što i mi, itd) no gdje je granica kada trebamo stati? Mladi operatori vjeruju tehnologiji – bezgranično. Pisani dnevnici, normalne veze, qslke i sl. su za njih sra.. starih radio-slonova, Bill G. je za njih bog no.1. Moderna komunikacijska tehnologija radi savršeno kao i stotine tisuća složenih lego kockica dok ne uleti vrabac i zapne krilom za jednu koja pokrene na  rušenje ostale. Tada mi radioamateri uskačemo (doduše s limitima): nezavisni uređaji, antene, samostalno napajanje, obučeni, s cijenom (jer samo tada nešto i vrijedimo) i vadimo komunikacijsko kestenje iz vatre.

Naš život čine naša sjećanja i materijalni dokazi, a to sigurno nisu tamo neki cd ili hard memorija koliko god nas neki na to uvjeravali (fizički u stvari jesu dokazi ali podataka ima p r e v i š e – nisu selekcionirani). Primjer: danas, digitalni fotoaparat ima većina ljudi, ali garantiram da imaju manje otisnutih fotografija nego kada su se slikali na 35mm film jednom godišnje.

P.S. ,,Normalno", kao kompjuteraš,  još nisam ispisao qslke jedino iz natjecanja i fsk pohranjenih tamo na nekom, n-tom cd-u.

Predlažem da probamo sami sastaviti i napisati deset radiamaterskih zapovijedi (zbilja ipak nisam toliko religiozan, može i dvadeset, HI!) koji bi nam bili orijentir da se vratimo na pravi radioamaterski put kada skrenemo, lijevo ili desno. Gogo, sorry, ipak je radioamaterizam neka vrsta misije!

Mnogo DX i normalnih veza u 2006.
Damir, 9A3LN!

9A2JG

Damire, hvala za javljanje, ipak razumna i prizemljena lopta dolazi iz Slavonije! Sve najbolje u Novoj, Koki 9A2JG

9A1UN

9a1un znak nije star 3 godine. Dobit ces qslke od 9a1un poslje praznika

73

9A2JG

Nigdje nisam (ni u šali) rekao ni napisao da je znak 9A1UN star 3 g. Nisam završio statistiku za 2001. i 2002. , ali sam napisao i iza toga stojim da smo u periodu 1.1.2003. - 31.12.2005. imali 9 (devet) QSO-a , ja poslao toliko karata, dobio 0.
Nisam htio iznositi podatke u javnost jer sam intimno očekivao QSL-ke sa našeg biroa, ali pošto nisu stigle, to je faktično stanje na dan 31.12.2005. u 11.45.
S ovim javljanjem završavam ovogodišnje javljanje na OVOM forumu.
Tebi, tvojoj obitelji i svim ljudima dobre volje, sve najbolje u Novoj,
Koki

9A6C

Asti miša, kako sam ovu temu priskočija, da mi je samo znat?

Ne bi ni zna da se kod nas u HRS ljudi u ispitne komisije delegiraju po moralno političkoj podobnosti i stranačkom ključu! Zaista sramota!!!

Jesmo li se zato borili?

Vrijeme je da se jednom za uvijek svi ti, nazovi "podobni", konačno maknu sa svih lista, uključujući i stambene. Da nam ne izvode na krivi put ono malo omladine koja još ima volje baviti se ovim vještinama...

Kvalitet, neupitna moralnost i znanje su po mom sudu temeljne kvalitete koje bi trebale krasiti članove ispitnih komisija.

Bilo bi dobro da nam i predsjednik, ako nađe malo vremena, pojasni kako je HRS došao do imena članova ispitnih komisija i po kriterijima. I da one za koje ne nađe dovoljno argumenata jednostavno zbriše da im se trag više ne vidi. Niti u snijegu. A ne da nam se provlače zahvaljujući kojekavim rodijačkim i inim vezama, potvrđenim za kavanaskim stolovima diljem lijepe naše. Ma bit će njim tijesna, ne kavana, nego i lijepa naša kad ih konačno raskrinkamo.

Ma ja nisam mogao vjerovati da je to moguće, da toga ima. Ma, cijeli sam se unervozio. Ne mogu više, ovo je stvarno previše. Držite me ljudi!!!

8O
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3VV

Citat: "9a6c"... Ma, cijeli sam se unervozio. Ne mogu više, ovo je stvarno previše. Držite me ljudi!!!

8O
Daj, smiri se čovječe, nemoj da te mazne kakav infarkt :wink: . Nego, vidimo se mi u petak tamo? Ja stižem najkasnije do podne.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!