• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Expedicija Albania 2005

Autor 9A4QV, 24. Prosinac 2005, 22:16:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

BTW da ne zaboravim.....neznam dali sa dnevnikom rada, ma u kojem obliku, mozes dobiti DXCC ili nesto slicno. A usput pogledaj i rezultate u natjecanjima pa ces vidjeti koliko je skinuto veza zbog krivo primljenih znakova, raporta i slicno. Prema tome dnevnik rada si mozes staviti za "šešir" i uzivati pred ogledalom u nadi da si tocno sve primio i da te je korespodent primio.....Tocno....to vise nije Ham-spirit" to je znanje i sposobnost.  Za informaciju...neki koriste repetitore za rad iz vozila. I na svaku kartu koja stigne za tu vezu uredno odgovore. A austrijanci imaju i diplome u kojima se priznaju i veze preko repetitora. Ma bas su balkanci ti austrijanci.....
73's de Leon 9A9L

9A4QV

"BTW da ne zaboravim.....neznam dali sa dnevnikom rada, ma u kojem obliku, mozes dobiti DXCC ili nesto slicno."

Tu si u pravu, vidim da NEZNAS, da si obratio paznju na post od 9A5K i pogledao LOTW onda bi se mozda prosvjetlio i vidio da postoji nacin kako dobiti dxcc bez qsll.

" A usput pogledaj i rezultate u natjecanjima pa ces vidjeti koliko je skinuto veza zbog krivo primljenih znakova, raporta i slicno. Prema tome dnevnik rada si mozes staviti za "šešir" i uzivati pred ogledalom u nadi da si tocno sve primio i da te je korespodent primio.....Tocno....to vise nije Ham-spirit" to je znanje i sposobnost."

I tu si u pravu, necu govoriti o sposobnosti drugih, jednostavno pogledaj moje error logove, pa ces vidjeti tko je koliko sposoban, a ni oni nisu tocni jer imam audio zapise kompletnih contesta koje sam odradio, pa bi se i tome dalo raspraviti tko daje kave pozivne, raporte, i redne brojeve.
(Sve je pocelo sa Talijanskim pozivnim u ukv contestima, i error logovima)

"Za informaciju...neki koriste repetitore za rad iz vozila. I na svaku kartu koja stigne za tu vezu uredno odgovore. A austrijanci imaju i diplome u kojima se priznaju i veze preko repetitora. Ma bas su balkanci ti austrijanci....."

I tu si u pravu, samo mi reci koliko operatora prakticira to sto si naveo, to je upravo ono sta sam i naveo.

9A3JB

Super , rasprava poprima pravi oblik!

Zaista je čudno  što se sve tu govori oko jedne zaista nepobitne činjenice!?

Zgodno je staviti računalo pod ruku i onako fino i jednostavno izvršiti uvid u svoju bazu potvrđenih veza , UZETI SVE PODATKE  S KARTICE  KOJE TRAŽE  itd  itd! Jednostavno i naravno vrlo jeftin način ?

Nekoliko QSL mrzaca pokušava nametnuti etalon ponašanja ogromnoj većini amatera kojima je taj obični komad papira zaista potreban!

Volio bih kalkulaciju koliko stoje svi potrebni rekviziti za printanje karata??

Tko ima svaka čast , no ubijedite mene i druge da se ne može bar odgovorit na primljene kartice pa i ručno-- silno će vam otpasti ruke!

Nikome normalnom ne pada na pamet da se odriče blagodati tehnologije , no , ispada da onaj tko nema ili jednostavno ne želi ili ti pak ne može printati - NE TREBA SLATI QSL KARTICE!

9A1KDE ima i druge operatore koji rade osim Ive ( kome svaka čast jer je vrstan operator ) npr. 9A2VR - no ne piše o tome kada je za stanicom , 9A2NY i da nekoga ne propustim a  i po primljenim karticama  nadmašuju 9A7P debelo!

Uostalom , ako je tome tako , onda treba baciti ove hrpe karata za 7P i  6XX  te bar uštedjeti na poštarini!

Prestanimo braniti neobranjivo  - QSL karta je POTREBNA!!!!

Pozdrav

9A2KL

Samo da ti pojasnim ono o Lotw. Krešo je ocito previdio da je u spisku 9A amatera znak 9A2KL vec odavno prisutan. A ti ako ne vjerujes provjeri....

Sto se tice error logova e tu je vec problem. Ocito su uvijek krivi oni drugi a mi smo svi sveci bezgresni.....Narocito se u audio zapisima dobro cuje veza sa 337 ili 33 raportom.

O tome koliko ih potvrdjuje veze za rad iz mobila, nebih mogao ni htio komentirati da se ne zapetljam kao neki u 1%...

I BTW lijepo je staviti na web karticu za EME i to sa stranim amaterom. Postavlja se pitanje
1. Dali je na tu karticu odgovoreno, a ako je.....
2. Dali je to obicaj da se stranim amaterima odgovori a domaci 9A amateri su "šuge" kojima netreba slati kartice.
3. Bas bi volio vidjeti tu "zlatnu" QSL od 2 kune pa makar i na HRS-ovoj stranici.
73's de Leon 9A9L

9A5K

Citat: "9a2kl"Samo da ti pojasnim ono o Lotw. Krešo je ocito previdio da je u spisku 9A amatera znak 9A2KL vec odavno prisutan. A ti ako ne vjerujes provjeri....

Ma, nisam ja našao spisak 9A u LOTW, već sam na brzinu pogledao koji su se 9A iz
mog loga uparili s već uploadanim vezama...:-)

Evo, što kaže LOTW za 9A2KL:

"Last upload for 9A2KL: 2005-11-30 02:23:09Z "

:-)

A sad stvarno mislim da se otišlo od TOPIC-a toliko daleko, da ga više
nitko ni ne spominje...
Sve čekam da netko spomene tu najavljivanu ZA ekspediciju, no ..

73,
9A5K

9A4QV

Leone,

1. Dali je na tu karticu odgovoreno, a ako je.....

Na kartice je odgovoreno i zasebno na 144 i 432, i ne samo njemu nego i ostalima npr: http://www.zs5lee.co.za/My2mLog.htm (pogledaj initial #44 i zelenu boju)

2. Dali je to obicaj da se stranim amaterima odgovori a domaci 9A amateri su "šuge" kojima netreba slati kartice.

Kako nema puno operatora u 9A koji rade EME tako nema ni puno qsl-ki, kako neki ne salju qsl-ke za rad preko repetitora, tako ih ja ne saljem za rad npr na KV ili 50 MHZ, saljem ih za EME.

3. Bas bi volio vidjeti tu "zlatnu" QSL od 2 kune pa makar i na HRS-ovoj stranici.

Nije to nikakva zlatna  qsl-ka, a vidjet ces je u casopisu u jednom od clanaka, tu nisam kriv sto nam casopis kasni, strpljen spasen.

9A6R

Leone ti si pametan covik,ostavi te pizdune nek tu bozu prodaju svojemu zupanu i slicnima tamo po Istri.
73 Lave 9a6r
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5CW

Renny mislio sam da imas malo vise razuma... sad si se poceo razbacivati sa Istrijanima i  nasim "Zupanom"? Kakve to veze ima sa QSL-kama?
Vidim da dosta 9A koristi eqsl.cc, navike se mjenjaju... svijet ide dalje...
"Neki hitaju solde u more a neki nimaju nanke za kruh!"
73
p.s. Mislim da bi HRS trebao razmisliti da eqsl.cc i LOTW budu priznati za diplome i DXCC!
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2KL

A ko nima solde za kruh neka se bavi pikadom.....tamo su troskovi mali. I nek stavi balun u kantun, iskljuci iz struje i ne bavi se hobijem koji kosta. Stanice ipak kostaju previse, antene, kablovi konektori i QSL karte. Kod pikada nema nista drugo doli neka mizerija za strelice (moze i homemade) sa brukvom i komad daske sa rukom nacrtanim krugovima. I onda takavu metu za pikado opisati u slijedecem broju HRS MAGAZINA (kako to gordo zvuci MAGAZIN) i od dobivenog dvostrukog honorara kupiti opremu. Eto ideja za aktivno bavljenje jeftinim hobijem.
73's de Leon 9A9L

9A6R

A zato jer i on cesto prodaje pamet okolo slicno kao i ova dvojica.
Koliko vidim 4QV odgovara karticama Svicarcu a meni i drugima u 9A ni cut!Kako to komentiras dragi Patrice?
Cestit Bozic tebi i tvojima
9a6r

9A2KL

A koliko sam vidio Reny QV se interesira za ekspediciju u ZA. Mislim si nesto....a sta ce mu ....valjda mu treba qsl karta pa da si odradi....mozda se neko zaigra pa mu posalje da nemora covjek slati svoju "zlatnu" kartu.
73's de Leon 9A9L

9A6R

Budem li ja u toj expediciji nema teorije da ga logiram,to mu je kao na banci.Black list Leone,black list.Zivio stari lave.9a6r