Autor Tema: HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP- UTISCI  (Posjeta: 5002 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3MR

 • Master
 • ******
 • Postova: 533
HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP- UTISCI
« Odgovori #15 u: 29. Travanj 2004, 08:24:06 »
Opaa, junaci su se razmahali..

Vidim da se prašina digla i da se ponovo raspravlja o stvarima koje su na tapetu nakon svakog contesta. Mislim da bi trebali stat na balun i pristupiti raspravi uvažavajući neke postavke.

Prvo, radiomaterizam je neobavezan hobi, contestiranje još neobavezniji i sve to skupa bi trebalo predstavljati zabavu.

Drugo, nivo snage i širina signala je otprilike proporcionalna strasti, vremenu i novcu kojeg je operator uložio u svoj radioamaterski razvoj  i to treba poštivati. Onoma koji iz ekonomskih, obiteljskih ili nekih drugih razloga ne mogu pratiti tempo "naoružavanja" contest ekipa i pojedinaca ostaje utjeha da se pobjednici u takmičenjima mogu dičiti postignućima koja su u realnom svijetu ekvivalentna pobjedi u brzom kukičanju ili pljucanju u dalj. Još uvijek mi se ozari lice kad se sjetim nekih naših kolega koji su se na nacionalnoj dalekovidnici hvalili da su bili članovi ekipe koja je bila svjetski prvak u radioamaterizmu. HI.
Našim vrhunskim contest operatorima uvijek ostaje mogućnost da svoju raskošnu operatorsku tehniku pokažu u WRTC a nama ostalima da se zabavljamo.

Međutim, ometanje operatora koji imaju jak signal je ekvivalentno grebanju ključem po vratima susjedovog novog automobila.

Ukoliko se želite osvetiti "bilderima" primjereniji način je da slijedeće godine odete u najbližu neaktivnu županiju, smanjite snagu na 1w i zovete CQ cijelo vrijeme contesta i to na gornjem kraju opsega.

73 de 9A3MR

Offline 9A3XZ

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 300
  • http://lea.hamradio.si/~s51kq
crvena boja
« Odgovori #16 u: 29. Travanj 2004, 08:24:22 »
volim crvenu boju vise nego svoju mamu......takvi smo mi iz istre ...73 de 9a3xz!!!
oko cega se vi ljudi moji natezete......: :lol:

P.S. e sjetih se naknadno...naime idem 25.05 u Kumrovec ,ima jedno slobodno mjesto u busu ....oce neko sa mnom ,pojest cemo kvaliteten fazol(grah)...... :lol:
Mladen

Offline 9A6XX

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.035
  • http://rkp.ice.hr/hrle
HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP- UTISCI
« Odgovori #17 u: 29. Travanj 2004, 09:30:23 »
ja se već 10 godina bavim contestiranjem i u početku su mi smetali široki i jaki signali jer ja nisam bio širok i jak.. danas imam svojih par odabranih kategorija koje radim i baš me briga ako neki M/M nabije i 10KW, nisam jedini kome smetaju (kako meni tako i konkurenciji). potupno se slazem sa 3MR: "nivo snage i širina signala je otprilike proporcionalna strasti, vremenu i novcu kojeg je operator uložio u svoj radioamaterski razvoj i to treba poštivati" ali mene itekako iznervira kada mi neko tupi da radi s KW a iza njega jos barem 4 x toliko. kako poštivati čovjeka koji u toj mjeri laže?

9A1A je izgleda tabu tema u 9A radioamaterizmu..