• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZAGI, SENJ, UCKA

Autor 9A3PX, 01. Listopad 2005, 17:28:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3PX

Na Zagiju ostecena antena linka prema FER-u. Danas bili gore Branko i ja, zamijenili i radi. Na SENJ-u udario grom i izgleda unistio VN trafo za napajanje objekta. Cekamo da to netko popravi. U razlici par minuta stala i UCKA. Takodjer grom. Nakon zamjene osiguraca u napajanju, repetitor se probudio, a digitalije nisu.

Raport je zalostan, ali biti ce bolje!

73, Tuna, 9a3px

9A4OE

Ucku je moguce konektirati sa znakom A0XRIU.
Vrijeme je od mošta i mladog vina tako je i ona malo skrenula.
Imaoci pasvorda naprijed, mozda će se moći urazumiti i vratiti u normalu. (HI)
73 Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3PM

Ja se ubih pokusavajuci sa tim znakom ali ne ide

73 de Branko, 9a3pm

9A4OE

Možda neide zato što se sa Učke nemože ništa dalje konektirati neznam od kuda si pokušao, ja je konektiram u direktu na 438 MHz za 144 neznam jer nemam sa čim probati.
Ako ti nešto znači kad se konektira slova su izmiješana od prve riječi nešto oduzme pa to doda drugoj itd... uglavnom zbrka.

73 Damir

9A5CW

3Pm a da posaljes 4oe vec jednom taj password ?
Ja ga imam ali neznam da li je jos uvijek isti? Imam onaj program za SP koji generira pass...
73 de Patrik 9a5cw
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2RI

Pozdrav svima
Sto se tice UCKE, nakom udara groma oporemetio se program u epromu,  u stavari radi kanal na 70 cm prema POREC ali i njegov pozivni znak je krivo ucitan tako da odgovara na coll A0XRIU , ja mislim da radi i kanal na 2 m . Daljinski ga se ne moze resetirati jer i pasword je krivo ucitan, mislim da bi se mozda dalo rijesiti s time da se ide gore na lokaciju i da se gasi napajanje i nakom par sekundi ponovo ukljuci napon,  ako eprom nije ostecen trebalo bi ponovo proraditi. Iz Zagreba mu se ne moze prici jer ne ide prema SENJu a i ne ide ni prema S5 tako da jedini nacin je prisilni reset, ako neko iz Rijeke moze to uraditi mozda bi se to moglo probati.
Pozdrav Tullio
9A2RI
Tullio
Poreč
JN65TF

9A5CW

A da zovete Barbu na Ucki da jednom iskljuci struju ?
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2RI

9A0XRI - UCKA  ponovo radi

Inače zahvaljujući Marinu 9A5AMC nakom prisilnog reseta UCKA proradila normalno, grom nije ostetio ništa tako da radi još bolje nego prije HI  :lol:
Želim svima ugodan rad i do konekta 73 Tullio
9A2RI
Tullio
Poreč
JN65TF

9A4OE

Link Učka-Senj i obrnuto?
73

9A3LI

Citat:Inače zahvaljujući Marinu 9A5AMC nakom prisilnog reseta UCKA proradila normalno, grom nije ostetio ništa tako da radi još bolje nego prije HI  
Želim svima ugodan rad i do konekta 73 Tullio

hehe, valjda je popravil lose spojeve i zato radi "bolje"
:wink:

9A4OE

Još se nezna ili nije za javnost što se dogodilo sa linkom Učka -Senj.
73 Damir