• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kure Atoll DXpedition K7C

Autor N5CRO, 14. Kolovoz 2005, 19:07:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

N5CRO

Trebali bi se aktivirati 24.9.05.pod znakom K7C.
DXA je zgodna web aplikacija za one koji zele nakon odrzane veze  da provjere da li su u log-u.Nije potrebno ucitavati nikakav software.

73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

t94tt

Sasvim nepotrebno! Gubiti vrijeme na satelitskim linkovima po meni nema smisla a bolje bi bilo da rade na opsezima s obzirom da ih je 12 u ekipi HI!

9A6AA

DXA je zanimljiva eplikacija koja je sve češće u komi...
I s ekipom K7C slična je stvar: sve je više onih koji su nezadovoljni s njenim radom.

9A6AA
"DX never sleeps..."

N5CRO

Citat: "9A6AA"DXA je zanimljiva eplikacija koja je sve češće u komi...
I s ekipom K7C slična je stvar: sve je više onih koji su nezadovoljni s njenim radom.

9A6AA

DXA je najnovija web aplikacija koja omogucava DX-erima da pogledaju status i aktivnost ekspedicije u priblizno realnom vremenu.Nakon odradjene veze operatori bi trebali da vide da je veza potvrdjena i da je upisana u logbook.Informacije kao sto su pozivni znak logiran u zadnjoj minuti i zadnjem satu,band i vrsta rada koja se koristi je automatizirana.Znaci da tamo nitko ne gubi vrijeme sa racunarima i dxa aplikacijom.

DXA in near real time vjerovatno ne radi kako treba zbog lose konekcije na internet.Ne treba zaboraviti da su oni u sred pacifika i da je vrijeme jako nestabilno.Ja sam koristio satelitsku internet konekciju jedno vrijeme i znam da je problem konektirati se ako su oblaci u blizini.

Iz pouzdanih izvora znam da dobivaju informacije od pilot stanica kad imaju otvaranje prema razlicitim kontinentima.Isto znam da je njihov signal prilicno tanak u EU...Tek kad su poceli sa radom nisu obracali paznju na otvaranje i propagacije...sad je to rjeseno kako sam cuo..najbolje za EU je da ih pokusa raditi  LP  na visim opsezima inace ce biti tesko probiti se kroz W i JA wall.

Nazalost condx. nisu najbolje a i team koji radi nije 24/7 aktivan.Sve u svemu DX-exp.je po mom misljenju sasvim  ok kad se uzme u obzir da ham radio nije jedna od primarnih stvari njihovog odlaska tamo.Razumijem frustraciju EU stanica...nije ih bas lako odraditi.

GL & keep trying...
73,Josip  N5CRO

9A2KL

Napravili su marketinsku hajku, tresli sva brda ovoga svijeta, poceli raditi i pokazali da su samo grupa CB-ejasa koji su culi da negdje postoji telegrafija. Ima ih 12 ali ocito je da samo 1 radi. Tako los i neorganiziran rad na ekspediciji nisam vec dugo cuo. A sto se tice pilot stanica vjerojatno im dajuu neke cudne informacije jer u vrijeme kad su im propagacije za europu na 14, oni zdusno rade na 10. Nesto je trulo na kure isl. A tako su pompozno najavljivali tu ekspediciju i opisivali svaki korak. Sminkeri.
73's de Leon 9A9L

N5CRO

Citat: "9a2kl"Napravili su marketinsku hajku, tresli sva brda ovoga svijeta, poceli raditi i pokazali da su samo grupa CB-ejasa koji su culi da negdje postoji telegrafija. Ima ih 12 ali ocito je da samo 1 radi. Tako los i neorganiziran rad na ekspediciji nisam vec dugo cuo. A sto se tice pilot stanica vjerojatno im dajuu neke cudne informacije jer u vrijeme kad su im propagacije za europu na 14, oni zdusno rade na 10. Nesto je trulo na kure isl. A tako su pompozno najavljivali tu ekspediciju i opisivali svaki korak. Sminkeri.

Bok Leon,
Slazem se da dx-exp. nije startala kako treba,a i nema puno iskusnih op`s.Upravo sam ih uspio uraditi nakon 15 frustrirajucih min. na 17m cw i cuo  sa 559 short path.Neznam tko je op.ali mislim da bi mogao biti  k6srz i radi cca 30 veza/min.Sto se tice pilot stanica,neznam... mozda su odabrali pogresne ljude.Na kraju krajeva nebi bilo interesantno uraditi ih tek tako.Vjerujem da je problem propagacija,jer kad dobiju info za otvaranje prema eu long path samo rade one sa velikim antenama i amp`s.Vjerujem da su mnogi iz 9A uspjeli proci kroz pile up...To se sve moze promijeniti za dan dva...samo budi strpljiv.GL
73,Josip  N5CRO

.....................samo grupa CB-ejasa koji .............. :roll:  :roll:  :roll:
Malo respekta , gospodo, ne bi skodilo! A i Kure Isl. je malo dalje nego neka "prevlaka" na koju mozes pljunuti sa balkona!!
73 AB9H

9A2KL

Ma kojeg respekta.
Bilo je puno DXPedicija i na dalja mjesta i zabitija mjesta pa su radili kako treba. Ovo je smjesna expedicija. Sto se mene tice ja im nebi ni dozvolio da rade sa Prevlake jer bi sramotili lokaciju. Ocito da su clanovi birani po formuli "ko moze nek ide". A piloti su "svjetska klasa". Ali uvijek stoji da reklama prodaje proizvod.
Ako sa 4 el QQ i KW, sa signalom 599*20 nemozes proci e onda stvarno neznam, a 5 puta pita QRZ.....
Ma nema problema, idem im zapaliti svijecu u znak stovanja i respekta....
73's de Leon 9A9L

9A2KL

I idem raditi ruse, oni bar imaju RDA i dobro cuju. A i diplome su lijepe. Jedan Kure manje vise. Nedaj boze da ovi budu i na nekoj dxp recimo VU7......umrli bi od tuge..

I cestitam Josipe. Trebalo je toliko izdrzati slusati ih i napokon odraditi. Ja nisam uspio ni nakon 77 minuta. Jos cu probati RTTY jer tamo stroj prima pa ce valjda nesto biti od toga.

Svima ugodan lov na Kure...
73's de Leon 9A9L

9A5CW

Samo za info evo sta je ovima bitno, osim sta su napravili do sada 25705 qso :

HOT NEWS!  Our server has been up for 1 full day without crashing!!!

Current Time: Thursday, 29-Sep-2005 18:29:33 GMT
Restart Time: Wednesday, 28-Sep-2005 17:09:09 GMT
Parent Server Generation: 1
Server uptime: 1 day 1 hour 20 minutes 24 seconds
Total accesses: 4,666,979 - Total Traffic: 28.2 GB
CPU Usage: u17955.3 s924.664 cu0 cs0 - 20.7% CPU load
51.2 requests/sec - 324.7 kB/second - 6.3 kB/request
33 requests currently being processed, 15 idle servers
4.6 million hits! (each refresh, each frame, each http selection is a "hit"). This means that when Bob refreshes the DXA log the next time (later today) all calls should be in that log and your greenie should show up if it hasn't already by now.

73 Pa3k

p.s. manje price vise rada :)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

OE1EMS

exp je pocela katastrofalno i u ondosu na prava dva dana se dobro poboljsala, iako to neodgovara nekim nasim ocekivanjima!

ja sam ih radio bez vecih problema vec na samom pocetku na 20m SSB
i njihov signal je bio ufb!
u isto vrijeme su mi neki OE govorili da ga jedva cuju!
ali sta je tu je nekad nije sve u antenama nego i u lokaciji.....

operatori barem one koje sam ja slusao nisu bas najspretniji i ima i boljih!

kritika je opravdana, ali nikako na ovaj nacin kako leon pljuje po njima
ja sam ocekivao da cu ih raditi barem na 40 20 i 15 (WARC nisam QRV)
cak je i vrijeme dobro da se mozda mogu raditi i na 80 ukoliko znaju kad trebaju doci na band i kad slusati za EU!
mislim da ce exp u svakom slucaju zadovoljiti USA i JA´s i a nas EU
vjerovatno ne!

sta se tacno na kure isl dogadja zasto su djelimicno QRT i djelimicno QRV samo na jednom ili dva banda, zasto neobracaju paznju na EU itd.......... to vjerovatno necemo nikad saznati!

sto se tice DXA to je jedna veoma dobra aplikacija kojom bi se po meni trebalo baviti tek onda kad sve ostalo radi UFB sto kod K7C nije bio slucaj
ipak......

na kure nije jednostavno otici i nije jednostavno organizovati dx exp.
i u svakom sluaju treba biti zahvalan da je bilo ko tamo otisao!

leone ako ih nisi uradio sa 4 el QQ i KW
onda il ti antena neradi UFB il je nesto drugo.......
ja sam trebao 3 dana...prvi dan nisu poceli sa radom
drugi dan su poceli ali nisu bili na bandu
kad sam bio na lokaciji
treci dan kad su se pojavili na 20m u pravo vrijeme mi je trebalo 2 min!
(da samo navedem da sam se 3 dana vozio 130km na lokaciju i nazad zbog KH9 i K7C.......naravno da sam usput napravio jos gomilu stvari na
lokaciji ...inace bi bilo veoma bolno)
KH9 nisam ovaj put skinuo.......jer se javljao na 14MHz poprilicno rano
ujutro dok sam ja bio na putu ka lokaciji!

u svakom slucaju ovo mi je treci Kure i prvi na OE1(4)EMS!

73 es best dx
oe1ems

9A3TN

Za razliku od C21SX i C21XF, ovo loša ekipakoja radi sporo a signal im je vrlo loš.
Umjesto te satelitske igračke bolje da su poneli dobar linear i par dobrih ušiu HI.

73 Boris

OE1EMS

borise

pacifik nije pacifik

path za K7C je veoma tezi u ovo doba sucenvog ciklusa prema K7C
nego prema C2
osim toga optimalne condx traju i na 14MHz svega par sati!
sve ostalo je silovanje velikim antenskim sistemima na dobrim lokacijama
sa puno snage
trenutno je MUF takav da se maximalno da uraditi do 18MHz
najbolji band je 10 Mhz
na 21 MHz se uz malo srece moze uraditi ali za to trebaju biti
u pravo vrijeme na pravom mjestu i slusati za max 1 sat vremena EU!
i stim da bi od istocne do zapadne evrope vjerovatno svako imao 15 min fore da ga uradi!

sto se tice "satelita" ako to igracku upotrebljavaju samo zbog online loga onda je to katastrofalno los takticki potez!

73
ems

9A6XX

s aspekta nekoga koga bi K7C zanimao jedino da je mnozitelj u contestu barem za razliku od nekih ekspedicija ne slusaju 100 do 200 up... a odlicno je da se netko usudio isprobati online log...

što se lova na K7C tiče ionako će se s par dobrih lokacija u hrvatskoj odraditi veze pod najrazličitijim 9A znakovima pa se ne treba brinuti da u sred pacifika ne čuju 100W i GP na 20m...

Hrle - 9A6XX

Evo zvao sam ga sat i po na 40 mtr, sa 1,2kw, ali nisam prosao! Pokusao razne trikove - i da ga slijedim i da ga presretnem pa nista! Okupirano je bilo od 7022 do 7050! Sve puno ko sipak! Pa malo pogledajte situaciju i sa njihove strane! Radio sam ih na 20 mtr, a valjda cu za sledeca 4 dana jos negdje! Ne moze sve da "klapa" 100%! Podjes na pijacu, pa ti pukne guma ( :lol:  :lol: ), a kamoli  na pacifiku! ( a nisam ja nista lose mislio za Prevlaku, cuvajte je za IOTA)
Hajd, 73, idem raditi California CQP, 73 AB9H