• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Dostava QSL karata putem kioska TISKA

Autor 9A3JB, 17. Studeni 2013, 14:18:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Reka san u zadnjem postu da neću više na  ovu temu ali moram još jednu.Kad se mora nije teško. ;)
Mike nedaj se i svaka čast!Samo naprid i nikako drugačije.GL
Lipi pozdrav sa HR Juga !!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2VX

Bravo Mike!
Svaka Ti stoji.
Iz iskustva znam da neki samo čekaju da bi "blatili" po nama radioamaterima, počevši od nečlanova saveza i onih koji se kunu da "plaćaju članarinu" a za njih to vjerovatno netko drugi napravi. QSL biro treba radioamaterima, a elektroničari i bolje rečeno internet čitači neka zagriju stolicu da odrade veze, ispune svoju radioamatersku obvezu da potvrde tu vezu Lotw, QSL ili eventualno eqsl, odnosno HAMLOG.eu. Naravno da može i na QRZ.com. Mnogi su prijavljeni, no jedino se računaju Lotw i papir!, ostalo je još nepriznato za osnovne diplome.
Možda oni drugi ne žele diplomu osvojiti, ali možda onaj s druge strane želi.
Prema tome dužnost nam je potvrditi prvu vezu na novom bandu i/ili novom vrstom rada.
Zbog toga nam treba Mike u 9A i širom svijeta. Entuzijasta koji će pokušati maksimalo odraditi ono čega se sam prihvatio, a mi koji ga blatimo, pokrijmo se po ušima zahvalni da i to netko želi raditi jer mi to ne želimo. Ako želimo, zašto se ne javimo???
Pogledajte mjesto UKV managera... Da li se netko javio i u drugom natječaju? A NE! bitno je da nam ništa ne štima, Ah VI GUNĐALA!

9A4QV

Kao što se vidi iz postova, ovaj topic je nespretno sročen na početku što je dovelo do nedoumica kod članova.

Trebalo je odmah na početku reći da je ovo osobna inicijativa QSL managera da izađe u susret onima koji dodatno o svom trošku žele primati kartice putem Tiska za cijenu od 10 kuna povrh već utvrđenog ritma slanja kartica od strane Saveza 4 puta godišnje. To bi trebalo dakle jasno naznačiti i odvojiti. Ritam slanja kartica će biti nepromjenjen a tko želi dodatno, to će morati platiti na navedeni način.

To govorim poučen negativnim iskustvom pri izlaženju časopisa gdje su članovi izigrani (da ne upotrijebim koju grublju riječ) na već dobro poznati i ustaljen način (dvobroj, kraj godine, početak godine itd.) gdje onda defacto nije izdan broj časopisa koji je plaćen.

Također bih dodao da po osobnom mišljenju nije umjesno prozivati bilo koji klub zato što se pošiljka sa karticama vratila. To je moglo biti iz nekoliko razloga pa iznositi takve primjere misim da nije dobro. Da li ste se upitali možda koliko taj dotični klub broji članova koji su uplatili godišnju članarinu Savezu. Po broju članova taj klub je jedan od brojnijih, pa jedna vraćena pošiljka je kap u moru uplaćenih sredstava od strane istih. Kad bi vam takva dva tri kluba uskratila godišnju članarinu onda bi se upitali a di smo sada pri kraju Ožujka gdje se kao i prošle godine čekala članarina jer nije bilo love u Savezu "ni za papir".

Vidim da se nasumce barata i neistinitim informacijama glede izbora UKV managera i to drugi natječaj, a još nije ni prvi završio???? Kakav to mozak može smisliti i napisati javno?

pozdrav
QV

9A4OE

Adame pročitaj izmedju redova, ne proziva se RK Rijeka, on je nebitan radi se o meni.

Citat: 9A2VX  u 21. Studeni 2013, 20:18:09
Iz iskustva znam da neki samo čekaju da bi "blatili" po nama radioamaterima, počevši od nečlanova saveza i onih koji se kunu da "plaćaju članarinu" a za njih to vjerovatno netko drugi napravi.

Gore citirane riječi dobro oslikavaju koliko može biti velika ljudska zloba i podmuklost samo zato što je netko riješio egzistencijalne probleme i 300 km je udaljen od Rijeke, a ne želi mijenjati RK u kom je počeo. U svakom slučaju novac je moj.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1IW

Lijepo je kad se ljudi prepoznaju u nečijim navodima. Ružno je kad uvređeni krenu pljuckati. Još je gore što to prolazi bez sankcija i koša.

Probajte se vratiti u neke civilizirane okvire, ovakva komunikacija je žalosna i ružna.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Alo ljudi...

Ajmo ostavit te male interne "volim te-ne volim" te situacije sa strane...

I sam sam član kluba koji je 300 km zračne linije udaljen od mene, članarinu plaćam kako je plaćam - to je uvijek samo moja stvar. Samo u mom slučaju nije RIJEKA, nego RIKA :D

A kad smo kod članarine, odavno smatram da je besmisleno malena i na nivou socijale. Ali sam protiv povećanja bez pametnog obrazloženja u što bi trebao ići porast, jer će se u protivnom po svoj prilici odlivati u potporu hladnom pogonu ili starim grijesima.

QSL službu treba održati na životu, ali na realnim osnovama, ne na principu solidarnosti kao sada. S vremenom će to vjerojatno biti sve manje problem, ali dok traje, neka je. Inzistirati danas na papirnoj karti je otprilike u ranu pisama na papiru uz e-mail ili SMS, ali dobro, koga veseli - neka. Samo ne od toga praviti Sveto pismo i mjerilo za usporedbu. Sto ljudi, sto ćudi.

Ljudi su se održavanjem radio veza počeli baviti iz nekih razloga koji nisu nužno povezani uz qsl promet.

9A6R

Dobro kažu Istočni nam susjedi:"Krivu Drinu nemožeš da ispraviš".
Slažem se da svatko ima pravo glasa.BTW moje mi je uskraćeno na 9A VHF Portalu,bezrazložno izbačen sa istog.A taj isti portal se  dijelom financira od moje članarine.Znači da bi moja članarina HRS-u trebala biti umanjena jel mi je tamo ZABRANJEN pristup te ne mogu ravnopravno sudjelovati u raspravama.Jel tako ???Ako ćemo mak na konac.Jel preko članarine Savezu plaćam SVE što mi on pruža.Ne želim krnje,hoću SVE.
Apropo QSL-ki...znakovito je da su oko ovog pitanja "najžešći"upravo oni koji ne šalju kartice kolegama po svijetu,ne odgovaraju im a jedan je naš kolega čak i vlastite kidao i bacao u koš.I sad nas takvi uče da je ispravno ne slati ljudima kartice(a sami uredno rade veze,konteste,imaju adrese na QRZ.COM i sl).Sudjelovati u nekoj raspravi a da te ona uopće ne zanima je bez veze.
Stani malo...ko koga ovdje jelte....da ne kažem?
I zato Mike molim te nastavi sa tim mogu reći nezahvalnim radom pa ako bude trebalo i privatno,a koliko vidim i ide u tom smjeru. ;)

Lipi pozdrav sa HR jUGA !!

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2VX

Adame Imaš krivo:
Citat:Trebalo je odmah na početku reći da je ovo osobna inicijativa QSL managera da izađe u susret onima koji dodatno o svom trošku žele primati kartice putem Tiska za cijenu od 10 kuna povrh već utvrđenog ritma slanja kartica od strane Saveza 4 puta godišnje. To bi trebalo dakle jasno naznačiti i odvojiti. Ritam slanja kartica će biti nepromjenjen a tko želi dodatno, to će morati platiti na navedeni način.
QSL karte idu na klub i preko ovog načina bi bilo jeftinije slanje klubu, dakle HRS bi uštedio! Ne zaboravi da klub ne plaća 40, ili 80 ( po novome 100 kn) neko 500 kn!!!
Damire NE RADI se o tebi, jedino ako si mislio na nešto drugo, pa niti o tebi Gogo
Citat:Adame pročitaj izmedju redova, ne proziva se RK Rijeka, on je nebitan radi se o meni.
Radi se o onim nezadovoljnicima koji ovdje pokušavaju svašta gurati u QSL managerstvo, a niti ne rade veze a kamo li da šalju QSLke. Ako si se prepoznao u nečem drugom , onda sam pogodio.

Kada dodješ u Ri javi se Još te čeka ona ponuda za kavicu od prije nekoliko godina. Ali budi radioamater pse!

Da točno je, čuo sam od jednog mog prijatelja da Mike  ima QSLki za mene i za klub, ali se nije sjetio uzeti u Ri. Zato sam oduševljen ovom akcijom i Mike ima sve podatke i sve članove moga kluba, ali mi se ne javlja jer ste ga razljutili omalovažavajući tu ideju.
I dalje sam za jednostavniju dostavu QSL, pa ako je i jeftinija nema problema. Usput bih i ja njemu poslao na takav način. A zašto ne?
Naravno da se ja malo drugačije postavljem prema klubu i HRS jer na to imam pravo kao radioamater i osjećam da imam bar neke koristi od tog hobija.
K tome sam već 30 godina tajnik u ovom mom klubu. Pa zašto da ovih nakoliko teških godina nihiliram sve ono što sam do sada radio? Možda ste vi OM-s manje vezani uz klub? NPR Šteta što su se neki klubovi ugasili, i na njihovim uređajima rade neki "klinci" koji su ga gasili? Pogledajte koliko klubova je ugašeno jer nema tko da ih vuče,  a postoje "aktivni" sa strane koji gase volju svojim negativnim komentarima.
Mislite pozitivno, radite pozitivno! Vidjet ćete da će i vama biti bolje.
Adame što se tiče UKV menadžera, to bih negdje drugdje, ali treba znati da repetitori i dalje ne rade ili gotovo nikako ne rade. A prošla je dobra godinica HI!

9a6c

Da citiram velikog Voltaira - ne slažem se s tobom, ali branit ću do smrti tvoje pravo na tvoje mišljenje...

Ne skupljam karte, bacam one koje mi dođu, odgovorim svim koji to od mene traže i mislim da je to privatna stvar svakog pojedinca kao i mnoge druge.

Predbacivanje u ovom smjeru ukazuje na izvjesnu dozu netrpeljivosti, a bez ijednog argumenta koji bi se odnosi na izrečeno, odnosno napisano? Mogu li zaključiti da se onda slažemo, osim što se ne podnosimo u izvjesnoj mjeri?

I dalje mislim da bi HRS na razuman način i u ekonomski održivim okvirima treba oodržati qsl servis za članove koje to zanima, ali bi svi trebali plaćati rad managera koji će razvrstavati karte i onih koji do njih ne drže - i savez ne bi bio na gubitku, a svi bi dobili karte na ovaj ili onaj način.

A ja ću svoje i dalje bacati i neće me biti na nikakvim listama, osim ako se ne uguram među prvih nekoliko u kakvom contestu, a to me posve zadovoljava.

NHF

GG

PS - mislim da nema osnova za umanjenje članarine u kontekstu baniranja s nekog foruma, jer isto pravo nije ugrađeno u članarinu i konzumira se isključivo poštivanjem pravila igre. U svakom slučaju, ako čovjek ima prejaku potrebu za izražavanjem osobnog mišljenja o svemu i svačemu, nije loša ideja otvoriti svoj blog ili se uključiti na nekakav forum gdje ćeš sam sebi biti najveći obožavatelj.
Iako bih rekao da je to malo OUT, ali iam nas raznih.

AGN - NHF

PPS - Da bi čovjek uradio vezu mora imati položen ispit, a ne qsl kartu. a QRZ.COM je za sada otvoren za sve radio-amatere širom svijeta, bez obzira na afinitete pa tako i za moju malenkost koja je iz dana u dan sve manja i manja...

NHF NHF

9A1AA

Zvone 2VX, nije se Marinko naljutio ;)
Vjerojatno si poslao na neku staru email adresu. Ni ja više ne znam koja mu je prava, hi
Poslat ću ti emailom njegov broj mobitela pa se lako dogovorite.
73, Ivo 9A1AA

9A1IW

Planiram ići kod Marinka naredni tjedan, kad se dogovorimo, a imam plan ići i prema rijeci. Dakle, nije problem za prebaciti i vratiti natrag.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4QV

Zvone, apsolutno prihvaćam tvoje mišljenje da sam u krivu.
Prihvaćam i to da si tajnik već 30 godina.
Samim time prihvaćam da sve te godine krivo obavljaš, po tome kako pišeš, tu funkciju tajnika.

Da, istina, samo klub plati 500 kn članarine, ali taj isti klub mora uplatiti članarinu i svih njegovih članova, dakle ako vas ima 50, onda recimo 50x100 + 500 kn što ispada 5500 kn godišnje.
Naravno to nije tako ako članovi kluba kojeg si ti tajnik direktno uplaćuju članarinu Savezu, što je kako znamo praksa nekih i Savez sve skuplja, "ne pita pošto je, sam davaj"

Dakle 5500 kn da bi dobio 4 puta pošiljku kartica. Pa gdje ćeš veće uštede savezu od toga??
Da ih Savez šalje DHL-om bilo bi dosta sredstava a ne ovako.

Nisam htio vjerovati pričama, ali izgleda da je ovo ipak tzv. puštanje probnih balona ili narodski rečeno ispitivanje stanja kičme i kuta do kojeg se možemo naguziti.

Neka Savez lijepo ispuni dogovoreno i obećano kao što smo mi platili članarinu koji je Savez predložio a oni neka štede na nečem drugom, recimo na telefonu.

Nisam protiv usluge koja bi se vršila putem Tiska i to plaćalo ali ponavljam samo kao dodatna mogućnost a ne kao zamjena za unaprijed dogovoreno slanje kartica.

Sto se tice UKV managera, mislim da si debelo zaglibio, to ti nije trebalo.
A repetitori, kod nas svi rade, ne vidim problema, rade lokalni i oni na Ucki.
Ako ciljas na R7, pa ne znam sto cekas, skupi ekipu i kreni, snjeg samo sto nije pao. Prosla baba s kolačima, što ćeš vidjeti onu staru ekipu više koja je zadnji put bila na Velebitu.

Pozz
QV

9A2VX

Adame i Tebi pozdrav!
R4 samo škripi, R6 ne radi, R7 ne radi R2 nisam već dugo čuo, RU repetitori, ah to je dodatna priča. Zapravo ja i nisam bio dugi niz godina na repetitorima, i često se javim samo na lokalnoj R0, ali neki se jako bave time, doduše ne iz mog kluba. To je uostalom offtopic. UKV manager se prihvatio toga, ovog ljeta, ali nema šuške pa je postao KV manager. Zar to nisu dva natječaja za UKV menadžera u kratko vrijeme? Moraš priznati da nije teško brojati do dva!!

Drugo: Ja nisam dozvolio da moj klub ( još) propadne. Mnogi klubovi, bar u PGŽ su naravno propaliNeki zbog sredstava, a neki iz nekih drugih interesa, a bili su vrlo aktivni i kvalitetni..
Svaka čast tvom radu! Ali ovdje se radi o QSL kartama i slanju karata 4 puta godišnje prema klubovima. Naravno da ne znači da to ide samo iz klubske članarine, ali klubovi su dali puno više od pojedinca. Pa prema svemu pojedinci čine klub!! Oni koji nemaju svoj klub, mogu biti članovi HRS zar ne?
Ne znači da meni netko mora poslati 1 qslku jednom mjesečno. Neka pošalje klubu 4x godišnje, + ako netko navrati i to je to. naravno da u ovoj besparici sve što dovodi do uštede pozdravljam.

Gogo: Ja pak čuvam dobivene QSLke jer se netko potrudio poslati mi ih, iako ne planiram slati ih za razne diplome. Tvoj stav je OK. Ako si ga objavio negdje da ne šaljem Tebi QSLku, to je još bolje, jer ne želim da mi netko baci u koš mojih 50 lipa ( a i HRS ovih nekoliko zbog poštarine ). Inače sve OK

Što se tiče ostaloga,  Dečki dobro je da imate svoja mišljenja. Pa prestali smo biti svi s jednim mišljenjem. samo doprinesimo svojim mišljenjima napretku, tako da bar podržimo kvalitetne ideje, a ne da smo protiv svega. Ja i dalje mislim da je ovo s QSLkama dobra ideja i podržavam je.
Svima srdačni pozdravi!
Zvone.

9A3JB

Pozdrav Adame i ostali!

Znam da si vrstan radioamater, i to dokazani! Tu svaka čast!
Znam da si vrstan tehničar! I tu svaka čast!

No, nemoj stalno lupetati kad te nitko ne proziva i tražiti ono što tebe i manjinu stalno hebe!

Vele, izbori su bili pošteni i demokratski! Sadašnje rukovodstvo banana ...ave je demokratski izabrano??? Biga je, ja nisam izašao na izbore - i sad imam ovakvu vlast! ...pojest ću se kao i vjerojatno ona većina koja nije glasovala i sad.......!

Isto tako izbori u HRS-u biješe! šta se tu treba reči!?

Sad vas šaćica stalno pothebava i iživljava se al na svemu i svačemu!

Ova diskusija ne vodi ničemu jer se iznose stalno  uglavnom neistine ili poluistine!

Tu pričate  samo o poštarini unutar Hrvatske!!!  A DI JE ONA ZA VAN???????

Ajdmo malo ozbiljnosti i odgovornosti za napisano! Neupućen slučajni dolaznik na ovaj forum može stvarno steći sliku koju vi namećete, a ona je daleko od istine!

Činjenica je bitno drugačija i svi oni koji ovaj hobi shvaćaju ozbiljno se sigurno ne slažu s vas nekoliko voajera koji su dežurni uvijek( bar dvojica) da pale vatru i ruše sustav!

Dakle, svi koji se jave meni - dobit će karte kako sam i obećao!

Ostali - kao i do sada - UGLAVNOM KURIROM, NA SKUPOVIMA a  nakon toga -  poštom!

Smatram to u potpunosti u skladu s onim što je dogovoreno . Ako neko smatra drugačije - kad budi izbori - molim , demokratija je!

Nema smisla  ponašati se kao neodgovorni ljudi!

Stavljam točku i pozdrav svima!

Mike 9A3JB