• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Biti dobar domaćin

Autor 9A5TO, 19. Rujan 2010, 17:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Dobar ovaj Defender.Pitam se di ste ga posudili ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A9DR

Poštovani Renny,

stari Defender je moj, ovih dana slavi punoljetnost. Kupio sam ga ove godine, a obnovio koliko su financije dopuštale.
Pokazao se izvrsnim. Bili smo njime u kolovozu na izviđanju terena za lokacije radiogoniometarskih odašiljača u Crnom Lugu i Lividrazi kraj Gerova. Pokazao se vrlo dobrim savladavajući uistinu teške terene, a i sada se pokazao dobrim razvozeći sve i svašta, tražio izgubljene tijekom treninga u Fužinama, vozio iznemogle takmičare i suce... Uglavnom, za razliku od nas ostalih "šumskih ljudi", nije se prehladio i nije pokvario želudac... hi!

S radioamaterskog aspekta namjena bi mu trebala biti uspostava veza u kriznim situacijama i odlazak na Field day. Za sada ima ugrađenu UKV postaju i KV Codan s originalnom antenom, a u proljeće bi se otraga trebao ugraditi mali mobilni PPS, sve u skladu kako ćemo stajati s financijama. Najbolje bi bilo kad bi se u njega mogao ugraditi sustav za krizne situacije kakav je pokazao Boris, 9A2JY, ovog mjeseca na Jarunu.

Na ovaj način pokušavam spojiti boravak u prirodi s obitelji i hobi, a Def se možda opet pokaže korisnim u kakvoj nezavidnoj situaciji.

Puno pozdrava,

Dubravko, 9A9DR

9A4NP

Znam da će sada biti i onih, koji će reći, vidi ti njih, proveli su tjedan dana u Opatiji na račun HRS (tojest svih nas), malo su trčkarali po kišici, pa šta sad hoće, još i medalju za zasluge za HRS ? Ali znam i to da su svi reprezentativci, koje sam zastupao, dali sve od sebe da bi u teškim uvjetima ostvarili što bolje rezultate. Bila mi je čast služiti im.

Malo bih se nadovezao na Zvonimira. Nemojte misliti da su takmičari uživali  tih tjedan dana. Informacije s  moje strane kao takmičara u kategoriji M40 : Dva trening u Delnicama , jedno idividualno + takmičenja pretrčao sam 54,4 km i uzbrdicom više od 1300m , sad nek mi netko veli da je to šetnja i španciranje po šumi. Da ne govorim da je ove godine treninga bilo preko 1300km, više od 120 sati trčanja i po suncu i po kiši. I to je za nekoga hobi. Da ali s velikom mukom i odricanjem. Velim to je s moje strane ali sam siguran da su se i drugi takmičari trudili neki i više, da osvojimo što bolji plasman na natjecanju.
Moram pohvaliti sve koji su sudjelovali u organizaciji, posebno tehničku stranu jer su imali zbilja težak zadatak da bi to sve funkcioniralo. Tako da  te male zamjerke i kritike nije vrijedno spomena u odnosu što su napravili.

9A6R

Pozdrav Dubravko !

Prva liga.Poznam spravu i malo više godina nego si reka,HI.Nadam se da će te služiti još koju godinu.
Neznam dali si ga isprobao voziti uzbrdo ali pod malo većim kutom?Sprava je zakon.Komplimenti.
Malo smo off topic pa ne bih duljio.
Puno pozdrava i ako te put nanese put doli u našu provinciju javi se GSM-om ili E-mailom.

73,9A6R

P.S.Pozdrav svim ARG-a iako nisam ARG fan,HI.Sretno.
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5TO

Pripreme za novu ARG sezonu počinju.
Bit će to rekreativno, s home made opremom, s nekim novim klincima, s ekipom koja nije trčala desetljećima...

Sa Šenoom bih zaključao ovu temu, jer dosta se toga reklo, zaključak je moga svatko za sebe izvući, nešto ćete moći pročitati u časopisu ili nekom službenom izvješću, a na kraju krajeva "ako sve budemo znali brzo ćemo ostariti"  ;)

73,

Tom, 9A5TO (TX4 @80m)

P.S.
Oj, budi svoj! Al" brat si budi braći,
I radi za svijet, al' ne slušaj pljeska;
I ljubi svijet, al' ne nadaj se plaći,
Jer hvala ljudska voda je vrh pijeska,
U tvojoj svijesti hvala ti je trudu,
S poštena lica teče pošten znoj,
I nijesi, brate, živio zaludu,
Kad jesi svoj.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»