• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Biti dobar domaćin

Autor 9A5TO, 19. Rujan 2010, 17:07:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5SP

Kao član organizacijskog odbora mogu samo reći:
* prošlo je bolje nego što smo mogli očekivati
* hvala onima koji su pokušali sabotirati prvenstvo
* hvala volonterima
* sorry repko, moje je bilo da radim ne da vas pohodim

A što se novca koji je potrošen tiče,  kako je dobiveno prvenstvo, i toga kako od 2000 radioamatera jedva skupimo 30 za organizaciju - može se napisati roman koji Izvršnim odborima HRS-a (i trenutnom i unazad par godina), predsjednicima i mnogim "poznatim" radioamaterima ne bi odgovarao. 

Stipe Predanić 9A5SP

PS. Potpisah se imenom i prezimenom, ako me netko treba prozivati i slati na kakve sudove časti - slobodno, jedva čekam da istina izađe na vidjelo ...
Stipe Predanić, 9A5SP

9A6JRZ

Pozdrav,

Svaka čast i hvala volonterima i članovima organizacijskog odbora.

Volio bih da sam mogao sudjelovati, ali vjerojatno kao i dosta radioamatera ne mogu si pruštiti da me nema na poslu par dana (hoću reći još nisam bio na GO ;) ). S guštom sam gledao slike iz Galerije, a kad je bio prilog na TV-u uspio sam i sina odvući od računala da to pogleda, a kada je supruga stigla s posla s vrata joj je rekao "gledali smo radioamatere".

Kad Zdenko prizdravi planiram ga zvati da mi pomogne napisati projekt vezano za ARG (suradnja s OŠ) - Zdenko nadam se da mogu računati na tebe :)

S obzirom da je ovo ipak hobi tako se treba i ponašati, prvenstveno vrijeme posvetiti obitelji/porodici/prijateljima. Blago onom kome su radioamateri i prijatelji :) . Isto tako je i sa novcem, ako išta ostane za hobi super, ako ne možda nešto bude slijedeći mjesec.

Nema tu zavisti, ja se jednostavno divim ljudima kada dođem u Bjelovar na ARDF. Svi su u dobroj kondiciji, veseli i zdravi (i bježe po šumi :D ), i kad neki dođu na cilj ne pitaju koji su nego da li ima piva :D :D

Stipe još jednom svaka čast tebi i prijateljima, a oni koji misle prigovarati, žaliti se, a jedino što su napravili da su pisali komentare na forumu, slobodno neka napišu što ih smeta na forumu, a onda neka naši moderatori odrade "posao"
73 de 9a6jrz

9A8DU

U svakom slučaju treba čestitati na hrabrosti i htjenju da se organizira RA manifestacija takovog nivoa,dakle organizatori i učesnici čestitam iskreno od srca,a oni koji priželjkuju da je gore,ili što gore to za njih bolje neka šute ili neka naprave bolje...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3BIM

mislim da su tom i hrle rekli više manje sve s čime se slažem ... a makijeve primjedbe su na mjestu !

ukratko, bilo je zadovoljstvo biti dio ekipe i ovim putem svih pozdravljam, a zdenku posebne želje za ozdravljenjem

73 Mirko

9A6AXV

Eto ljudi i ja sam ustal od *mrtvih* nakon četiri dana koje sam provel u krevetu i baš me briga što če misliti onaj sudac Koreanac koji je zajedno samnom osam sati bdjel ispod FAMOZNOG SUNCOBRANA na onoj kišurini.Zauzel mi je prvo mjesto za rad i mjesto za stavit moje stvari ( moj ruksak )  vjerojatno je i on svatil da tu nije nešto u redu kad je nakon pola sata FAMOZNI SUNCOBRAN počel prokišnjavati.Netrebaš biti pametan,netrebaš biti obrazovan,netrebaš biti Koreanac ili Hrvat da bi znao da SUNCOBRAN služi uglavnom da bi se ljudi sklonili na plaži ili u svom vrtu od sunca.A da KIŠOBRAN služi da bi se ljudi sklonili i ostali koliko toliko suhi od kiše.Zato hvala organizatorima i vrlim umovima ARDF-a što su  vodili tako veliku brigu o nama *ŠUMSKIM LJUDIMA *.Hvala vrli svjete,hvala planeto što ljepo misliš o meni Štefu zvanom Indijana Đons.Samo znaj nikad više neču biti ŠUMSKI ČOVJEK jer to je preteško čak i za one najizdržljivije.Omladino moja draga budite bar vi pametni jer i vi valjda znate šta je SUNCOBRAN a šta KIŠOBRAN.

9A9L

E moj Stef, a ja sam mislil da vi gorski vodici imate najbolju opremu i da ste najizdrzljiviji.....Moje gojzerice su se uredno raspala pa sam od jutra do navecer bil samo u carapama....hehe i to uredno mokrim. O jakni necu ni pricati jer je ona upijala vodu u sebe a ne da me je stistila. I ona i gojzerice zavrsile u smetju. I vidi vraga, sa 60 godina i svim ozljedama i ranama uspio sam proci bez prehlade. Valjda si sada bolje, pa se vidimo na slijedecem svjetskom prvenstvu u ARDF-u.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AXV

E moj dragi Leone ni najači u mojoj struci nebi izdržali,dvije GORE-TEX jakne nisu izdržale onu kišurinu a i nove SALEWINE gojzerice nisu izdržale da ne promoče iako su impregnirane prije ovog događaja.Da osam sati ( 8 ) biti na onoj kiši mogu samo totalno ludi ili oni koji nemaju drugog izbora.Prije mjesec dana me je u Julijskim Alpama prala kiša dva dana i nije mi bilo ništa.Ovdje je vjerojatno i psihička situacija kumovala mom fijasku,no sad sam dobro ponovo.I znaj još uvjek razlikujem SUNCOBRAN od KIŠOBRANA a zanam zamisli čak i čemu služe.NEČEŠ VJEROVATI STVARNO!

9A6AXV

Citat: 9A3UJ  u 20. Rujan 2010, 10:19:43
Pozdrav ekipi .poseban pozdrav Tomu i hvala još jednom na svemu.
Nemože mi ništa uljepšati raspoloženje kad sam prikovan uz krevet već četvrti dan. Zar mislite da je sve bilo tako lako i ok .Jako se varate i vi koji hvalite Marinu i ostale.Svaka čast Marini odradila je svoj posao u Opatiji ali mi kao što neko reće ŠUMSKI LJUDI odradili smo grdu avanturu pogotovo zadnji dan po kiši.Niko nas se nije ni sjetio da pita jel ste dobro  jel ste kaj jeli ,pili ili kaj god drugo.
Kakvo otvorenje pa mi smo šumasti, a zatvaranje svi u karanteni.Večina nas je danas u krevetu a ja zamalo i u bolnici i to samo zato da bi bili dobri domaćini pa da nas se neko sjeti u Japanu, Korei ili Americi. HVALA IM.
Čestitka Aniti ona nam je pokazala kako se to radi zajedno sa nama  malim ljudima iz ŠUME .
Leone pozdrav tebi i cjeloj ekipi na ćelu sa Doktorom Draženom i njegovim defom.
73 iz kreveta 9a3uj!!!

Dragi moj prika ni ja nisam bolje prošel i ja sam četiri dana boloval i to dobrano tek sam danas koliko toliko vračen u život.Ja samo znam da ni zbog cjele planete nebi ovo ponovil.Nadam se da i ti znaš čemu služi SUNCOBRAN a čemu KIŠOBRAN.

9A6BRC

Sad se vidi koja je cijena plaćena za taj događaj, treba izvući pouke svakako, gdje su sad čelnici HRS-a,
nije li red da se barem javno zahvale tim ljudima koji su dali sebe da sve uspije, nisu li zaslužili barem
toliko, tajnici ste dali stimulaciju, nije pokisla, zaslužila je, a nisu li i ovi ljudi koji se javljaju zaslužili barem
JAVNU POHVALU, predsjedniče, dopredsjedniče, IO, gdje ste ?? Ima li tko hrabrosti progovoriti ovdje ??
Čekamo Vas !!!

Ivica, 9a6brc

9A8DU

Iz neprovjerenih izvora sam načuo,da će se osmisliti posebno odlikovanje za vas pokisle i prmrzle,neki su sa svojim gojzericama prošli cjeli Domovinski rat,kada su se nakraju pokidale umjesto da nađu zasluženo mjesto u nekoj vitrini oni ih bacaju...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Meni nisu priznali 2 god rata koje sam pošteno odradio i osjećam se malo više od pokislog :P
To vaše je sitna boranija. ;)
Prijavite se za volontiranje i drugi put!Možda dobijete barem nepromočive kabanice i Borovo čizme.
Pametan čovik se na tuđim greškama uči a ne na vlastitim ali h....a,svi smo mi barem jednom u životu bili Generalići dok ovi drugi skorup skupljaju i čvarke dobivaju.

Good luck in next mission !

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3MR

Meni jedino žao bilo što nisam ponio šampon pa da usput operem kosu na kiši.  ;D

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A5CW

Citat: 9a3mr  u 23. Rujan 2010, 22:02:48
Meni jedino žao bilo što nisam ponio šampon pa da usput operem kosu na kiši.  ;D

Pozdrav
Rolando 9A3MR
Dobar  ;D
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A9DR

I ja sam jedan od "šumskih" ljudi čija je zadaća bila razvoziti postavljače staze i lokacija za odašiljače tijekom priprema, a za takmičenja prevoziti postavljače, posade i uređaje prije i poslije takmičenja.
Naravno, posla je bilo daleko više od najavljenog jer je očito da se je odazvao premali broj volontera za tako opsežan posao. No zato, post festum kritičara svega i svačega uvijek ima u dovoljnom broju, pa tako i sada.
Kao i ostali, i ja sam pokvario želudac, najvjerojatnije lošom hranom iz pansiona u kojem smo odsjeli, a završio sam zajedno sa Kuzmom u Zagrebu u petak navečer s temperaturom 38.7 bez da sam vidio opatijsku rivijeru i završni hamfest.
Bio bih sretniji da je organizacija bila za nijansu bolja, ali je činjenica de se teško moglo organizirati nešto bolje jer je prije svega nedostajalo ljudi, a svako malo izvirivala je poneka zluradost i tiha opstrukcija. No ipak, sve nas je držala spoznaja da se ne smije popustiti i da se treba dati sve od sebe da ovo prvenstvo uspije. Unatoč pukotinama u organizaciji koje smo mi iznutra vidjeli, mnogi strani gosti nisu zamijetili nedostatke, što je ono najbitnije. Mi smo svoju muku odradili...

Ne pitajte što je loše ispalo, pitajte se što ste Vi učinili da to tako ne bude...

Za mene je najvažnije da sam se zbližio s mnogim samoprijegornim, samozatajnim i vrijednim ljudima s kojima je bilo čast odraditi tako težak posao: Leonom, Rolandom, Zdenkom, Kuzmom, Branetom, Željkom, Nonom, Johanom, Otom, Željkicom, Stipom i nizom mladih briljantnih ljudi koji će naslijediti Savez iza nas. Čestitke svima.

U prilogu šaljem i par fotografija Defendera koji je poslužio kao radni stol, prijevozno sredsvo posada i opreme ali i osobnih stvari takmičara (Rolando je prevezao najveću količinu vreća, a nama su pomagali pri istovaru Poljaci i Litvanci), te mojih "zapovjednika" Braneta i Željka koji su razradili taktiku pozicija postavljanja odašiljača.

Srdačan pozdrav,
Dubravko, 9A9DR

9A4DE

Citat: 9A9DR  u 23. Rujan 2010, 23:21:05
Bio bih sretniji da je organizacija bila za nijansu bolja, ali je činjenica de se teško moglo organizirati nešto bolje jer je prije svega nedostajalo ljudi, a svako malo izvirivala je poneka zluradost i tiha opstrukcija. No ipak, sve nas je držala spoznaja da se ne smije

Vidiš, to se baš i ne slaže sa onim što piše na naslovnici ovog istog portala. Tamo piše da je odabir volontera završen 27.08., dva tjedna prije početka prvenstva. Isto tako se zahvaljuje na interesu onima koji NISU odabrani.
Dakle, ako je falilo ljudi zašto su neki odbijeni? Isto tako dva tjedna je premalo da bi ljudi sredili obaveze, dobili godišnji i slično.
To je čista greška vodstva, jednostavno je bilo prekasno.

Od mene, kapa dolje. Pogotovo vama koji ste kisnuli. BTDT.