• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Trula IOCA

Autor 9A6AA, 14. Svibanj 2008, 22:07:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

n1yu

9A6AA: Novi IOCA Assistant može na listu staviti i otoke vidljive na zemljovidu 1:25000... nešto kao i naši susjedi talijani, pa im se cijeli svijet smije: Aktivnosti s neklih od njih moguće su samo tijekom oseke...

Neki od takvih otoka cak imaju DXCC status!  Ne zaboravimo da je i IOTA program poceo privatnom inicijativom pokojnog SWL Geoff Watts-a koju je puno kasnije preuzeo RSGB.  Svetska istorija ipak ne pocinje od 1991 godine...

9a6c

Moda je najbolje da ustimo vremenu da odradi svoj dio posla pa da onda možemo o nečem konkretnom pričati.

S vremenom je program doživio ipak jako velike promjene, ako se samo sjetimo koliko je otoka bilo na prvoj listi.

Da nelogičnosti ima - ima ih. kad s esjetim one fotke u čaospisu dje ljudi rade s neke sike,a agregat na drugoj, dok ima otoka kako Reni reče i  s arheološkim nalazima i šumom borova koji nisu upali na listu.

Oli onih koji se vide na kakvoj karti, ali se vodsa oko njih zove jezero, iako s jezerom u biti nema veze pa ni on nisu IN.

Od svega na svijetu samo mijen avječna jest...

GG

9A6AA

Citat: n1yu  u 18. Svibanj 2008, 12:49:06
9A6AA: Novi IOCA Assistant može na listu staviti i otoke vidljive na zemljovidu 1:25000... nešto kao i naši susjedi talijani, pa im se cijeli svijet smije: Aktivnosti s neklih od njih moguće su samo tijekom oseke...

Neki od takvih otoka cak imaju DXCC status!  Ne zaboravimo da je i IOTA program poceo privatnom inicijativom pokojnog SWL Geoff Watts-a koju je puno kasnije preuzeo RSGB.  Svetska istorija ipak ne pocinje od 1991 godine...

Ne govorim DXCC programu... ARRL još od doba Don Millera pa do Hirooa, JA2EZD (aka XW2A) nešto petlja...

Vrlo dobro znam tko je Geoff Watts a i ponešto o svjetskoj (radioamaterskoj) povijesti, te mi nije namjera imputirati da naša (hrvatska) započinje 1991.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Ti se Emire zbilja ne daš kovati!Svu priču si postavio na način kao da smo se svi urotili protiv tebe.Godinama ti skrećem pozornost(i ne samo ja)
na manjkavosti IOCA programa ali ti ko Maksim po diviziji.Izgleda da ne postoji način da shvatiš neke stvari.Potpuno je logično da se ljutiš što više nisi IOCA manager.Nema čovika na ovom svitu koji se ne ljuti kad nešto izgubi. Da si je bolje vodio možda je nebi ni izgubio?
Priča o glupim Talijanima koji sve numeriraju je šuplja.Lukavi i pametni su oni,to je sigurno ko na banci.
Neki aktivatori i danas prolaze pored otoka a oni nisu u tvojim kartama i zato ne vrijede za diplomu.Pravila su tu i da se mijenjaju kad treba!
Pusti ti IOTU i DXCC,pozabavimo se prvo našom diplomom.Ima dovoljno IOCA koje vrijede za IOTU.Zar svaki IOCA otok automatski mora biti IOTA?
Pa i sad imamo neke otoke koji su samo IOCA.
Već sam rekao da je lista od 842 otoka krnja i da ćemo je proširiti.
Sviđalo se to nekom ili ne.
Ako ti se IOCA više ne mili možeš oformiti HR utvrde.Po mojim saznanjima ima ih oko 500.LIjepa je to brojka za diplomu.Eto posla i zabave za pravog managera. 

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2Y

Ispravak krivog navoda 9A6C:
  Nešto o agregatima i izvorima napajanja u IOTA aktivacijama.Nigdje ne stoji da izvor napajanja mora biti na otoku.Što s onim otocima koji imaju normalno napajanje iz mreže.To čak ima i St.Klement u Paklenim otocima Ci 218.Ja sam u većini aktivacija (do sada 25 otoka) imao agregat na škafu od broda.To se vidi i
na mojim fotografijama http://ioca.bloger.hr
Uređaj i antena moraju biti na otoku,napajanje nije bitno.

9a6c

Milane, mislim da nisam ništa krivo naveo. U jednom od brojeva RADIO HRS bila je fotka ljudi koji sjede na pola guzice na jednoj siki, a do njih na drugoj neka paleta i agregat i slično. jedva mjesta za antenu. Mislim da je Kamičak?

Ako ima 20 m2, ubij me.

Na to sam mislio, a ne na to gdje tko drži agregat, akumulator ili nešto treće. Bitno je da su antena, stanica i čovjek na suhom.

Ala, CU

GG

n1yu

9A6AA: ARRL još od doba Don Millera pa do Hirooa, JA2EZD (aka XW2A) nešto petlja...

Sredice njih moj Lancman 9A8A!  Pored utvrda razmotrite i SOTA.  "Alpski Hrvati" zvanicno pocinjemo sa usponima od nedelje, 15. 6. 08.

9A6KGT

Citat:Pored utvrda razmotrite i SOTA.  "Alpski Hrvati" zvanicno pocinjemo sa usponima od nedelje, 15. 6. 08.

Pa tu bi se moglo naći i mjesta za mene,  ;D (gorska Hrvatska) ;D
(razmišljam kao švicarci, samo u visine...)

73 de Toni / 9A6KGT

P.S.
hvali more, dr'ž se kraja ;)
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

9A4DB

Nakon što sam pročitao nadahnut post 2JG u VP dijelu, sa
velikim veseljem i u stilu "Maloga Marinka" moram malo
cijenjenom RA puku razjasniti kome se tu i što pričinja:

BISERKO M.Miličić
Citat:nedjelja, veljača 10, 2008
PROMJENA TEME
                U početku,kad sam otvorio ovaj Blog,bavio sam se u njemu radioamaterskim temama.
To su bile mučne i teške teme.Onda mi je u njega upao haker 9A4DB,pošto je dobio pasword od jednog admina s drugog weba,i totalno ga uništio.
  U međuvremenu sam javno objavio da ne želim biti više član Hrvatskog radio amaterskog saveza.
No to ne znači ,da se i dalje neću baviti radioamaterizmom.Dapače ,još intenzivnije nego prije.
    Uostalom otvorio sam novi Blog(s novim paswordom) o radioamaterskim temama

Znaš Milane ja stvarno nemam pametnijeg posla nego da razvaljujem tvoj Blog, ipak
spominjanje mog pozivnog znaka na tvom ex. Blogu, predstavlja veliku čast...
Mogao si platiti kavu u petak pa bih ti ja rado objasnio kao "mlađem" kolegi, premda si stari tovar, kako se radi sa Blog sučeljem. Ovako ostaješ i dalje u neznanju i svojim zabludama. Tvoje zablude su nas koštale, za sada, kluba u Hvaru...usput da li ćeš odnijeti skoro uređaje i onaj beam sa Bloga na raspolaganje lokalnoj samoupravi, onako kako je to propisano zakonom o udrugama ili u Brusju ni taj zakon ne vrijedi....

73
GL de 9A4DB
samo profesionalac za IT