• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KUP JADRANA 2025. - osvrt i pogled u budućnost

Autor 9A9EE, 22. Rujan 2025, 13:13:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Jutro je pametnije od večeri.
A nakon završenog natjecanja, večer se brzo spustila. Točno bilo dovoljno vremena prije sumraka za pospremiti opremu (jer se to puno brže ide od postavljanja).
Dipol (napravljen na jednoj od radionica/kampova za mlade), malo sam doma kod testiranja produljio... podizan nekoliko puta na lokaciji, a nekoliko puta zbog naprezanja prilikom učvršćivanja kraja je padao (vrh postavljen na teleskopski fiberglas štap na cca 10m), krajevi na nekih 1m od zemlje, ali zbog nagiba terena nije bio klasičan inverted V.
Budući postavljanje završio doslovno minutu prije contesta samo preslušao pa nisam ni kontrolirao SWR, doma bio rezonantan na cca 3580.
U zadnji tren se sjetio da nisam imao postavljen množitelj (nisam znao odakle budem radio) u otvoren log KJ log u N1MM, a zbog kucanja koje sam htio preko laptopa morao i to odraditi... PTT nije proradio, telnet isto tako, problemi i još ponešto, a kako nisam htio gubiti vrijeme za provjeru gdje zapelo, zanemario sam i počeo raditi sa IC-756PROII, recimo do 100W, te se u hodu snalazio... možda negdje ispustio /P
na CQ u prva dva perioda nikako da krene pa sam uglavnom išao tražiti, tek kasnije opet pokušao zvati i tada bilo bolje...
druga dva perioda okrenuo taktiku pa uglavnom zvao CQ uz ponešto pretraživanja...
jako dobro čuo (barem mi se čini) dok nisam imao QRM... tada možda neke veze teže odradio, eventualno nekoga nisam niti čuo... nemam log kod sebe, ali misli da je znak 3RPT imao daleko najljepši-čišći i po uhu najjači signal kada smo se čuli...
Lokacija je malo iznad naselja Modriča-Rovanjska pa sam valjda dobro shvatio da mogu davati lokaciju SD (Starigrad-Paklenica kod ZD), valjda nisam fulavao, ali nikad se ne zna...
Nadalje, jedan od ciljeva je bio biti u nekom 9AFF području, zato sam najprije imao plan biti na o. Krku, kasnije je u kombinaciji bio o. Pag, ali zbog nekih ograničenja za otići tamo, odlučio sam ovdje ući PP Velebit, 9AFF-0018. A navečer produžiti do tete i danas se 1x o.g. okupati u Jadranu.

Zaključak je da mi treba više od 60min za sve postaviti + podesiti, ako nešto ne krene iz prve kao na testiranju. Ili imati pomoć (ruke su bitne).

Termin mi se čini dobar (ali kako sam prije napisao, neka o tome odlučuju oni domaći), zadnja ljetna nedjelja ima neku simboliku.

Zahvaljujem svima na vezama.

Kako ništa nemam svojega, osim auta, oprema je većinom klupska tako sam i koristio znak 9A5Y/P.

73,

. .

9A9EE

Logovi u obradi. Kliknuo na D unutar robota, kad tamo i Maslenica sa oznakom MC.
Raduje činjenica da će u budućnosti moći biti aktivirana, jer u ovogodišnjim pravilima je nije bilo.
Ali, ujedno žalosno da se takva činjenica ne iskomunicira prema potencijalnim sudionicima.

73,

. .