• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAKOM - dozvole

Autor 9A6AA, 20. Travanj 2020, 16:40:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9A5N  u 08. Ožujak 2023, 15:35:20
Zapravo stvar nije tako jednostavna kako mi je izgledala na prvi pogled.
Može se dogoditi i obrnuta situacija, da netko umre dan prije isteka dozvole.
Što sa znakovima onih koji su živi ali su odustali od radioamaterizma? Takvih znakova sigurno ima cijelo brdo.

Imamo komisiju za pozivne oznake pa neka ju IO zaduži da sredi bazu pozivnih oznaka.

Da, upravo tako, nije tako jednostavno. I upravo zato je bolje da što više glava mozga (ne samo povjerenstvo) a ne da pojedinci koji niti jednu jedinu vezu nisu odradili (a nemaju ni važeću dozvolu) budu zaduženi za takve stvari.
Inače, drago mi je da si optimista pa se još uvijek nadaš da će netko nešto srediti jer mu/im je netko rekao da nešto naprave. Kao i sa qsl-kama kao i sa bazom članica/članova članica, kao i sa ... Eto, danas je dan žena. Vjerojatno (opet) nikoga nema u D12. Zasluženo? 8.ožujka a još uvijek nema popisa članica sa stanjem 31.12.2022. a rade ga osobe sa "naprednom razinom znanja MS Office alata (Outlook, Word, Excel), visokom razinom samostalnosti u radu i odgovornosti,  brzinom i pouzdanosti"  ::)

73 de Ivo, 9A3TY

9A8A

Imamo komisiju za pozivne oznake pa neka ju IO zaduži da sredi bazu pozivnih oznaka.

Pozdrav !

U ime "komisije" da se javim i kazem da "komisija" nema uvid u bazu podataka?
Ili, pojednostavljeno da kazem, da ja to sve uzmem k sebi doma (biljeznice i ostalo) i rijesim problem  ;D ;D

73
Mark

9A3TY

Citat: 9A8A  u 08. Ožujak 2023, 21:09:51

Pozdrav !

U ime "komisije" da se javim i kazem da "komisija" nema uvid u bazu podataka?
Ili, pojednostavljeno da kazem, da ja to sve uzmem k sebi doma (biljeznice i ostalo) i rijesim problem  ;D ;D

73
Mark

Alo Mark, long time no see/hear

Imaš li ti ovlasti govoriti u ime "komisije"? Jeste li održali sastanak u skladu sa Poslovnikom rada "komisije" na kojem ste to dogovorili?   ;D  Šala mala. 

Da je atmosfera u HRSu drugačija vjerujem da bi se našlo barem 10 ljudi koji bi besplatno napravili hrpu stvari i sredili ono što je već desetljećima zapušteno i nesređeno. Neki su se i javno nudili.
Ali ne mogu se oteti dojmu da je ta nesređenost i netransparentnost u interesu ograničenog broja pojedinaca da ne kažem interesne skupine jer se u neredu lakše skrivaju mutne stvari.
Kad je sve dostupno ljudi počnu kopati po podacima pa ustanove sve i svašta.
Sjetim se uvijek moga kratkog pokušaja djelovanja u Nadzornom odboru kad mi nisu dali da vidim niti jedan jedini dokument.
Zato i jesam persona non grata u HRSu jer se zalažem da se sve stavi javno na web ako nema oznaku tajnosti (za što mora biti debelo opravdanje) pa ko voli nek izvoli.

No, kako stvari stoje, stiže nam "nova" tajnica koja je i do sada trebala sređivati stvari ali nije i netko se nada da će stvari krenuti na bolje. Koji optimisti. A lijepo im je rekao Einstein (ono s očekivanjem drugačijeg ishoda).
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Čega to nema na web stranici, a trebalo bi biti?
Molim konkretno

Citat: 9A3TY  u 09. Ožujak 2023, 12:00:47...
Sjetim se uvijek moga kratkog pokušaja djelovanja u Nadzornom odboru kad mi nisu dali da vidim niti jedan jedini dokument.
...
Ivo, 9A3TY, ova tvoja tvrdnja jednostavno nije točna. Da netko od dobronamjernih čitatelja stvarno ne povjeruje 
u tvoju tvrdnju, istina je malo drugačija. Prisustvovao sam skupštini HRS-a (uživo) na kojoj je bilo govora o tvome 
zahtjevu da ti se, kao članu Nadzornog odbora, daju na uvid dokumenti. Tajnica je jasno i glasno izjavila da je na 
tvoj zahtjev priredila svu traženu dokumentaciju tebi na uvid i pozvala te da dođeš pregledati. Ti si ***odbio 
doputovati u Zagreb***, i tražio si da se dokumenti ***poštom pošalju tebi na uvid ***. 
Iznošenje dokumentacije iz prostorija HRS-a je protuzakonito, a kako si ti odbio doći u Zagreb nisi ni mogao 
obaviti svoju obavezu kao član Nadzornog odbora, pa si na toj istoj skupštini HRS-a većinom glasova razriješen 
dužnosti.

Callbook se može ažurirati samo uz pristanak svakog pojedinca na način kako je to propisano Zakonom o zaštiti 
osobnih podataka. Postupak je objavljen na web stranici HRS-a.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 09. Ožujak 2023, 15:17:27
Citat: 9A3TY  u 09. Ožujak 2023, 12:00:47...
...
Ivo, 9A3TY, ova tvoja tvrdnja jednostavno nije točna. Da netko od dobronamjernih čitatelja stvarno ne povjeruje 
u tvoju tvrdnju, istina je malo drugačija. Prisustvovao sam skupštini HRS-a (uživo) na kojoj je bilo govora o tvome 
zahtjevu da ti se, kao članu Nadzornog odbora, daju na uvid dokumenti. Tajnica je jasno i glasno izjavila da je na 
tvoj zahtjev priredila svu traženu dokumentaciju tebi na uvid i pozvala te da dođeš pregledati. Ti si ***odbio 
doputovati u Zagreb***, i tražio si da se dokumenti ***poštom pošalju tebi na uvid ***. 
Iznošenje dokumentacije iz prostorija HRS-a je protuzakonito, a kako si ti odbio doći u Zagreb nisi ni mogao 
obaviti svoju obavezu kao član Nadzornog odbora, pa si na toj istoj skupštini HRS-a većinom glasova razriješen 
dužnosti.

Callbook se može ažurirati samo uz pristanak svakog pojedinca na način kako je to propisano Zakonom o zaštiti 
osobnih podataka. Postupak je objavljen na web stranici HRS-a.

73
Martin 9A2JK

Martine, ako netko dođe na Trg Bana Jelačića u Zagrebu te jasno i glasno kaže "ovo je centar svijeta" da li je to odmah činjenica i istina?
Ja sam sve svoje zahtjeve uredno poslao mailom i imam dokaznice da ih je server nadležan za domenu hamradio.hr preuzeo. Ima li tajnica ikakav dokaz da mi je omogućila uvid a ja ga odbio?
I kakvi su to dokumenti zbog kojih se mora doći u Zagreb? Što je to tajno u pravilniku kako se djeca plasiraju na ARG natjecanje? Što je tajno u popisu dugotrajne imovine? Pokaži mi odluku kojom su Skupština ili IO proglasili išta dokumentom sa klasifikacijom "TAJNO".

Kažeš "Iznošenje dokumentacije iz prostorija HRS-a je protuzakonito". Kako to ozbiljno zvuči. Ajde sad još dodaj po kojem to članku kojeg zakona. A onda usput objasni i kako su djelatnice radile dvije godine od kuće ako kod svoje kuće nisu imale niti jedan dokument HRS-a (jer ga je protuzakonito iznositi). A usput mi reci i koliko je isplaćeno putnih troškova na njihovo ime u tom razdoblju dok su radile od kuće i nisu išle na posao.

A tvoja tvrdnja "a kako si ti odbio doći u Zagreb nisi ni mogao obaviti svoju obavezu kao član Nadzornog odbora  pa si na toj istoj skupštini HRS-a većinom glasova razriješen dužnosti" je još jedan dokaz kako se to radi u HRSu.  U kojoj to točki Poslovnika o radu Nadzornog odbora ili Statuta stoji da ako jednom ne dođeš na Skupštinu u Zagreb letiš iz Nadzornog odbora ? Smijenjen sam iz samo jednog jedinog razloga - jer sam "talasao".
A kao slučajno si zaboravio da smo kolega iz drugog kluba (9A3EO) i ja krenuli na Skupštinu u Zagreb i doživili prometnu nesreću na autoputu. Heh. Koje selektivno pamćenje. 
Ako nešto neću dozvoliti onda je to ovakvo plasiranje laži. Baš ti hvala Martine na tvojoj objektivnosti. Zbog nje si i postavljen.

Drugi dio tvog posta je nešto što smo kao djeca zvali "pobrkani lončići".
Callbook (online ili tiskani ) nema nikakve veze sa evidencijom koja se vodi po službenoj dužnosti. Bez baze podataka HRS ne može izvršavati povjerenu mu zadaću izdavanja prijedloga pozivnih oznaka. Točka.
Svake godine se potroši X love za "informacijski sustav HRS-a" a vidljivih dokaza za neki napredak (bilo u excelu bilo u libreofficu  ;D ) nema. Točka.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Ivo, o tome da sam ja postavljen za ono što ti misliš i da si ti smijenjen zato jer talasaš, nema više smisla raspravljati.

O tajnosti, reviziju HRS-a rade druge, ovlaštene, službe. Rezultati revizije objavljeni su na ovim web stranicama.

Udaljili smo se od teme. Ako baš inzistiraš na stvarima o kojima si počeo pisati i koje nemaju veze s Dozvolom, 
otvori drugu temu.

Mene zanima da mi netko pojasni kako je to iznenada (zato što dozvola vrijedi 10 g. a ne 5 kao ranije), došlo do 
problema s izdavanjem prijedloga znakova? Ako želiš neki posebni znak, jednostavno provjeriš (na ovim web 
stranicama) je li znak slobodan ili ne. Isto tako možeš (preko ovih web stranica) provjeriti HAKOM-ovu bazu 
podataka izdanih dozvola.

Kome je baš stalo do nekog znaka neaktivnog ili preminulog radioamatera, neka se potrudi provjeriti je li
radioamater živ ili mrtav ili samo neaktivan. To definitivno nije zadatak HRS-a niti Komisije za dodjelu znakova.

I još više, zašto netko želi znak preminulog radioamatera ili radioamatera koji je napravio tisuće QSO, a život 
ga je natjerao da godinama bude neaktivan? Znam da nas ima svakakvih, ali ovo mi je stvarno neobično.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8A

Citat: 9A3TY  u 09. Ožujak 2023, 12:00:47

Alo Mark, long time no see/hear

Imaš li ti ovlasti govoriti u ime "komisije"? Jeste li održali sastanak u skladu sa Poslovnikom rada "komisije" na kojem ste to dogovorili?   ;D  Šala mala. 

Pozdrav !

Komisija je uredno odradila sastanak,  isli smo u Zagreb, pokupili dnevnice i putne troskove, a priopcenje bude uskoro sluzbeno objavljeno na stranicama,
ovo sto sam napisao je skoro pa nesluzbeno ;D ;D ;D ;D (šala velika..hi)

Inace, to povjerenstvo samo provjeri da li osoba, koja trazi promjenu pozivne oznake, ima ispunjene uvjete prema Pravilniku.
Ostalo je sve na HRS-u i kasnije na HAKOM-u !

Rad povjerenstva je na volonterskoj bazi, nema nikakvih naknada ni troskova !

73
Mark