• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Log program za rad sa više PC-a?

Autor 9A3QN, 17. Srpanj 2006, 15:56:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3QN

Pozdrav svima,

Zna li netko za neki log program koji bi mogao u istu bazu upisivati (ili sinkronizirati) podatke sa više različitih računala?

Zapravo, ne znam jesam li baš najbolje opisao što me zanima, pa eto zašto mi treba... Moja XYL i ja dijelimo 2 računala i većinu amaterskog softvera imam instaliranu na oba mjesta. Međutim, kako nekad koristim jedan, a nekad drugi PC, tako bi mi se kod programa za vođenje logova moglo dogoditi da mi jedan ima neke QSO-e, a drugi neke druge. Zato mi treba program koji bi se na neki način "znao" spojiti na moje glavno računalo, provjeriti koje su razlike i uskladiti (sinkronizirati) oba loga. I još kad bi imao nekakav modul za Palm Pilot ili PocketPC, to bi bilo upravo savršeno.

Ako ima kakve veze, moja preferencija su "obični" QSO-i (tj. ne mora biti optimizirano za conteste).

Puno hvala na svakoj informaciji.

73
Kristijan
9A3QN

9A2X

>Zna li netko za neki log program koji bi mogao u istu bazu upisivati (ili >sinkronizirati) podatke sa više različitih računala?

Logger32  moze ovo (iz help fajle):

SYNCHRONIZE LOGGER32 ON MULTIPLE COMPUTERS:

It is possible to synchronize your logbook across two or more computers and here are a few suggestions:

1.   Network connected:  The easiest way is to copy the log files (all 8 of them) between the computers.  Remember, it is important to copy the 4 logbook files AS WELL AS the 4 stats files.  This can be automated by creating a batch file on each computer, to automatically copy these files.  All versions of Windows allow the use of batch files.

2.   No Network Connection:  You could use the ZIP Logbook utility and then just copy the zip file to a floppy, Zip disk, CD-Rom, etc., then unzip the Zip file on the second computer.

3.   You could output the log in ADIF format, transfer it to the second computer, and load it into the second.  Logger32 will reject any duplicates so only the new, non-matching records will be accepted onto the second machine.

4.   If you have a CD Writer with R/W ability on all computers, copy the whole directory to a RW CD-ROM.  Logger32 can be run entirely from a CD R/W.  I would STRONGLY recommend that you keep an up-to-date backup on the hard drive of at least one computer in the event the CD-ROM gets damaged.  

If you want to truly network one log between multiple computers, give this a try:

Each machine needs to have Logger32 installed on it (don't just copy the files). For ease in explaining this I will refer to the two computers as the Primary and the Secondary. The Primary machine will hold the logbook files (whatever you decide to call them). In Windows, you also have to share the drive Logger32 is on (I didn't try sharing just the directory, but it should work as well). On the Secondary machine, using Windows Explorer, browse to the drive where Logger32 resides on the Primary machine and map that drive (make note of the letter you use, in my case it was E:). Next, on the Secondary machine, open Logger32, select "Change Logbook" (File Menu) and browse to the mapped drive of your primary machine and navigate to the Logger32 directory. Choose the logbook that you're using on the Primary machine and select "Apply". You should now see your logbook. Please note, you CANNOT have Logger32 running on both machines at the same time with both trying to access the same logbook. Also note, this is for sharing logbook data ONLY. Any setting changes on one machine will have no effect on the other.

For this test I setup my Primary on a Win XP machine. I tapped into it with 3 Secondary machines. The first is my laptop running Win98, the second was my wife's running Win98 (now she wants to know why there's a new icon on her desktop) and the third machine is a Windows NT box, twelve miles away, connected through a VPN. Running the stats/awards from the NT box took a few extra seconds, but all looked as expected.

73, Chris 9A2X  ex. 9A4PA

O.T. ( moze li odgovoran pomoci oko zatrazene/poslane registracije novog znaka na forumu ?!)

9A3QN

Puno hvala, Chris, to je skoro ono što sam tražio (nadao sam se ipak izbjeći ovaj korak sa kopiranjem datoteka, ali ako može spojiti više datoteka u jedan log, to mi je isto dovoljno).

73
Kristijan
9A3QN

N5CRO

Ja sam imao isti problem kao i 9a3qn.Najjednostavnije rjesenje u to vrijeme je bilo da napravim upload mojih logova na ftp server(ok. make that network managment).Ostao mi je jedan na hard drive u racunaru koji se pokvario a  nisam ga uplodovao na vrijeme.Ja sam dugo koristio logger 16 bit verziju,a ovaj 32 sam samo jednom dwnl i malo se igrao sa njim.Program je ok,ali sam se umorio od podesavanja kako ce izgledati na monitoru.Mislim da writelog koji sad koristim moze isto ako se poveze u network.Jedina dobra stvar je sto FCC kaze da nismo duzni voditi logbook,jer bi inace bilo puno problema. :D
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

N5CRO

A sad ako tko zna jer sam ranije zaboravio upitati...
Dakle,sto bi trebalo uraditi da prebacim HD iz starog Pc-a(koji je imao win 98 OS i koji se pokvario..mislim pc,a ne HD) u novi sa XP a da ga ne moram formatirati prije nego izvucem fajlove koji mi trebaju?Tnx...
73,Josip  N5CRO

9A7SVB

pozdrav,

dovoljno je da ga staviš u novi comp, kao slave, ili secondary master. U setupu (tipka DEL) kod pokretanja, definiraš disk s kojeg dižeš sistem, i pokreneš sistem.

MOrao bi raditi i bez ovog podešavanja, ako su jumperi na HDD pravilno podešeni (master/slave).

Sistem će ga normalno vidjeti, pa možeš dalje s njim raditi što hočeš.

srdačno, Bobo, 9a7svb.

Murphy je bio optimist!

9A5CW

Pozdrav, kratko...
odspoji CD-rom (ili DVD) i umjesto njega samo spoji stari disk...
xp ce ti ga staviti pod neko slovo E ili F ...
kopiraj podatke i to je to...
vrati nazad kako je bilo prije stanje...
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

N5CRO

Bobo & Pa3k puno hvala,mislio sam i ja tako nesto,ali rekoh da vidim sto ostali kazu.Ima vec vise od god. dana kako kanim to uraditi,ali mi mrak padne na oci cim pomislim da se moram zavuci ispod stola i raskopcati sve kablove koji idu na PC pa ih onda sve vratiti na isto mjesto.Oh well...
tnx agn....
73,Josip  N5CRO

9A3QN

Da nadopunim samog sebe, možda će nekome ovo biti zanimljivo...

Proveo sam zadnjih par dana ispitujući razne programe za vođenje logova (lista sa http://www.eham.net/reviews/products/27 dala mi je ideju koji su vrijedni pažnje, pošto postoje doslovce desetci). Kriterij mi je bio jako jednostavan: program sam u roku od 15 minuta od instalacije trebao biti u mogućnosti podesiti po vlastitim potrebama (npr. unos lokatora i sl) i početi koristiti. Osim toga još sam pazio i na to da unos podataka bude što je moguće jednostavniji (pri čemu sam posebno pazio da sam stavlja vremena i da pamti band i mode).

Nekako mi se najviše dopao Ham Radio Deluxe, http://hrd.ham-radio.ch/
Ima sve što mi je ikad trebalo (i puno više HI). Na žalost, ova vrsta sinkronizacije koja bi mi trebala ne postoji, ali već sam se pomirio sa time da ću morati uvoziti i izvoziti datoteke.

73
Kristijan
9A3QN

9A2KL

Josipe, ako ti se bas neda odspajati kablove, za nekoliko zelembaca kupsi extended kutiju 3.5 incha USB, stavis stari disk unutra, i lijepo ubodes u USB port na novom kompu. Novi komp ti ga prepozna (pretpostavljam da imas XP OS, i stvar ide bez problema.
73's de Leon 9A9L