• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK 2026

Autor 9A3J, 23. Travanj 2026, 21:26:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A3J

Pozdrav svima,

nadam se da će nas se skupiti u subotu u drugom ovogodišnjem lokalnom KV natjecanju. Za one koji koriste DXlog a žele koristiti opciju sutomatske promjene perioda i samospotiranja, moraju ažurirati daoteku sa parametrima natjecanja HRK.txt.

Na linku: HRK.txt se nalazi datoteka koju je potrebno spremiti u direktorij gdje se nalaze konfiguracijske datoteke. Do njega se dolazi direktno iz programa u izborniku File => Open configuration folder.
Kada ga tamo spremite ponovno pokrenite program i kreirajte novo natjecanje.

73 svima i puno veza u HRKljušu

Saša, 9A3J

9A4M

Hvala za info Saša.

Prognoza vremena za sutra je izvrsna za boravak na otvorenom.  ;)
Ja planiram biti /p, negdje u KA ili OG području, ovisno gdje se zadesim u vrijeme contesta. Čujemo se svakako. GL svima.

73
Mate 9A4M

9A3J

Nakon malo agitiranja među članovima, aktivirat će se nešto naših članova:

9A2V - Piki - Ludbreg
9A3CIY - Simon - Selnik
9A3CJU - Dominic - Kućan Ludbreški
9A3DF - Oki - Puhlaki Vinogradi Ludbreški
9A3J - Saša - Plešivica Čukovec
9A5TV - Tom - Ludbreg
9A6TT - Ivan - Zagreb
9A9TJ - Teo - Selnik

Od nas 8 tri operatora su ispod 20 godina. Nadam se da će i i zdrugih klubova biti aktivnosti.
Sretno svima

9A4M

Odlična aktivnost. Puno novih znakova u HRK 2026.

Bio sam na Mrežnici s Non HAM ekipom na roštilju pa iskoristio priliku javiti se u HRK iz OG množitelja.
Radio iz auta s IC7300 i Inv V čiji krajevi su bili na oko 1,5 m od zemlje.  ;)

9A4M/P 173 QSO i 32417 bodova.

Hvala svima na javljanju.

73
Mate 9A4M

PHOTO-2026-04-26-22-11-09.jpg

9A3J

Pozdrav svima,

odradio 212 veza i 84 množitelja. U dnevniku mi je 90 jedinstvenih znakova. U usporedbi sa prošlom godinom, 12 veza manje i 10 množitelja više. Kada pogledam samo svoj dnevnik vidim da se dalo još veza uraditi. Bude bolje drugi puta. U toku natjecanja vidio sam da smo 6A 6M i ja tu negdje. Budemo vidli nakon UBNa tko je bolji.
Antena širokopojasni INV-V ali je tjedan dana prije došlo do nekog prekida pa se pokvario. SWR je 1:2 po cijelom bandu. Moram to skinuti i popraviti kroz ljeto. Snaga do 1300W od čega 200W u povratu. Uređaj FT1000MP-MV
Program DX-log

PERIOD QSO DUP REG POINTS
-------------------------
     1  45   0  19    135
     2  66   0  23    132
     3  44   0  20    132
     4  57   0  22    114
-------------------------
 TOTAL 212   0  84    513
=========================
   FINAL SCORE: 43 092

mults.jpg

73 svima a sudionicima apel da pošalju svoje dnevnike.

Saša, 9A3J

9A7DX

Pozdrav,

Tek danas svratio na lokaciju nakon contesta, pa evo osvrta i od mene...

9A5Y - 232 QSO --- 88 MULTS --- 48.752 PTS

1. CW  - 46q
2. SSB - 71q
3. CW  - 44q
4. SSB - 71q

Bilo je zabavno. Nisam mislio radit ozbiljno ali me uzelo :)
Kategorija je MOP (zbog pravila - iako sam radio saam).

CW sam radio s Vertikalkom - i osjetio sam da nije neki signal. Na S&P sam redovito čekao u redu iza 5M, 6M, 3J, ...

SSB sam radio s Inv V (krajevi 2m iznad zemlje) - tu je išlo dobro. Imao sam osjećaj da je signal moćan - nije bilo problema s QRMom niti sam morao ponavljat nešto - a na s&p sam prolazio iz prve.

Na SSBu s ovim brojem aktivnih stanica, ovo je već pravi contest. Dinamično je i ima se za radit. Selfspot pomaže - ali skužio sam da dosta ljudi ipak ne prati Cluster a pa se za njih treba extra potrudit.

Na CW nije zabavno baš cijelih 30min, ali prvih 20 je dobro. Zadnjih 10min je penzionerski.

Sve u svemu, aktivnost dobra, pomak termina OK, Selfspoting OK, ... ma sve OK.
Rezultat ako se ne varam je rekordan - što govori da aktivnosti ima.

Hvala za javljanje.

73, Vedran 9A7DX

9A9EE

Nije mi jasno koje DX-eve se htjelo raditi dozvoljavajući u pravilima, a onda i koristeći self-spotting na DXclusterima u domaćem natjecanju na 80m krajem travnja od 15-17 GMT  ???
da se i javio koji DX veza ne bi donijela niti jedan bod...
a onda još se to ponovi nekoliko puta...

Veoma blizu apsurda...

73,

. .