• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9A DXCC lista

Autor 9A2JK, 15. Prosinac 2025, 13:37:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Bliži se kraj godine, a 9A DXCC lista nije mijenjana još od travnja.
Kraj godine je obično vrijeme za objavljivanje ovakvih rezultata.

Po mojem skromnom mišljenju, 9A DXCC lista potiče natjecateljski duh.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2NO

Bok, za kraj 2025 g. odraditi ću listu "Standings 31.12.2025".

Želim svima Čestit Božić i sretnu i uspješnu 2026.g

LP Dino

9A5CW

Brzinski složeno...
GL

p.s. nisam izbacio remote ;)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A8A

Citat: 9A5CW  u 16. Prosinac 2025, 15:45:41Brzinski složeno...
GL

p.s. nisam izbacio remote ;)

Pozdrav !
Ne znam gdje si skinuo ove liste?
Naime, na njima ima dosta mrtvih RA?
Možda ARRL nije to ažurirao iako sam im slao dopis sa molbom da maknu mrtve (i nabrojio sam ih sa pozivnim znakovima)?
Izgleda ništa od toga nisu napravili?

73
Mark

9A8A

Pozdrav svima !
Provjeravo sam ovaj spisak i po mojim saznanjima utvrdio da među nama nisu više:
9A2D,F,HF,JH,OM,WJ,Y,YM
9A3VV
9A5K,F,V
9A6AA,ST,W

Molim Vas da me nadopunite saznajima da je netko od radioamatera sa spiska DXCC, a iz vaše okolice SK, kako bih opet urgirao kod ARRL-a da ih makne sa liste?

Hvala unaprijed!

73
Mark

P.S. Nadam se da nisam nekoga živoga stavio na SK spisak - ako jesam ispravite me ???

9A2NO

Pozz, ovo je meni poznato, od 2009 SK

1: BD, DI, TZ
2: AB, AE, AH, AT, B, BR, CE, CW, CY, DA, DE, DQ, EA, EI, F, FH, FM, FO, FT, FW, GK, GO, GS, GT, HA, HF,
   HL, HU, JB, JH, JI, JJ, JN, JX, KD, KJ, LA, LK, LL, LW, MD, MJ, ML, MN, MR, NV, NX, OF, OM, OU, PJ,
   PR, QC, QG, QO, QP, QW, RE, RF, RG, RM, RY, SC, SY, SZ, UB, UJ, UE, V, VF, VK, WJ, WL, WP, WT, XF
   XI, Y, YM, ZD
3: ADV, AN, BLK, CV, CY, DCJ, DRF, EW, FMH, FS, GE, GL, GMZ, TZ, HD, IH, IJ, IR, JE, KX, LD, MIC,
   MJ, NQ, PQ,
   PT, QI, SE, TB, TO, UO, VV, WL, WU, Y, Z, ZK, ZO
4: A, AB, DC, DY, HK, LI, LL, RC, RJ, PZ, SP, TO, YY, ZC, ZV
5: AKZ, AMG, AXW, CPG, DB, DD, DOG, DW, ETM, F, GO, HH, I, IVO, JA, K, KR, LM, MS, PV, SGR, V, ZM
6: AA, APT, AQK, ATJ, AWP, AYG, BCS, BEN, DCM, DUL, GIK, GLO, ISV, JMA, KEN, KGG, LBY, LRY, PGP, RTO,
   RW, SLX, SOB,
   SUH, W, Y
7: AML, AXQ, DVV, GLB, INY, LBP, LFT, LFZ, LVJ, KM, LGN, PBX, PVM, SUD
9: L, YY

LP Dino

9A2NO

Vidim, fali mi Kefa, 2D

LP Dino

9A3J

Dino, od 2009 naovamo neki su znakovi "reizdani"

ono što ja vidim a znam iz glave: 2V, 9L, 4A

73,
Saša, 9A3J

9A2NO

Ako ih vidim na ARRL DXCC uvrstit ću ih.
HRS ionako nije briga, primjer je HR Call book

LP

9A8A

Citat: 9A2NO  u 17. Prosinac 2025, 12:24:29Pozz, ovo je meni poznato, od 2009 SK

1: BD, DI, TZ
2: AB, AE, AH, AT, B, BR, CE, CW, CY, DA, DE, DQ, EA, EI, F, FH, FM, FO, FT, FW, GK, GO, GS, GT, HA, HF,
  HL, HU, JB, JH, JI, JJ, JN, JX, KD, KJ, LA, LK, LL, LW, MD, MJ, ML, MN, MR, NV, NX, OF, OM, OU, PJ,
  PR, QC, QG, QO, QP, QW, RE, RF, RG, RM, RY, SC, SY, SZ, UB, UJ, UE, V, VF, VK, WJ, WL, WP, WT, XF
  XI, Y, YM, ZD
3: ADV, AN, BLK, CV, CY, DCJ, DRF, EW, FMH, FS, GE, GL, GMZ, TZ, HD, IH, IJ, IR, JE, KX, LD, MIC,
  MJ, NQ, PQ,
  PT, QI, SE, TB, TO, UO, VV, WL, WU, Y, Z, ZK, ZO
4: A, AB, DC, DY, HK, LI, LL, RC, RJ, PZ, SP, TO, YY, ZC, ZV
5: AKZ, AMG, AXW, CPG, DB, DD, DOG, DW, ETM, F, GO, HH, I, IVO, JA, K, KR, LM, MS, PV, SGR, V, ZM
6: AA, APT, AQK, ATJ, AWP, AYG, BCS, BEN, DCM, DUL, GIK, GLO, ISV, JMA, KEN, KGG, LBY, LRY, PGP, RTO,
  RW, SLX, SOB,
  SUH, W, Y
7: AML, AXQ, DVV, GLB, INY, LBP, LFT, LFZ, LVJ, KM, LGN, PBX, PVM, SUD
9: L, YY

LP Dino

Dino,
ovo si lijepo nabrojio!
Sada samo, kada budeš radio nove DXCC liste, izbaci mrtve sa spiskova i sve OK..hi..

TNX -73
Mark

9A2JK

ARRL briše SK znakove sa DXCC lista jer se isti znak kasnije dodijeli drugoj osobi.
Meni se to ne čini fer. DXCC je nečiji osobni uspjeh i nikad ga ne treba brisati.
To je isto kao da nečiji sportski svjetski rekord brišemo zato jer sportaš nije više
među živima.

Problem ponovnog izdavanja znaka riješi se tako da se pored znaka napiše ime.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CW

Citat: 9A2JK  u 17. Prosinac 2025, 14:35:59ARRL briše SK znakove sa DXCC lista jer se isti znak kasnije dodijeli drugoj osobi.
Meni se to ne čini fer. DXCC je nečiji osobni uspjeh i nikad ga ne treba brisati.
To je isto kao da nečiji sportski svjetski rekord brišemo zato jer sportaš nije više
među živima.

Problem ponovnog izdavanja znaka riješi se tako da se pored znaka napiše ime.

73
Martin 9A2JK
Potpuno se slažem, mrtve ne dirati, makar vidim da je ARRL neke obrisao ... nekad je bilo u tim PDF dokumentima svi koji su SK bili su svjetlije boje i sa * ako se ne varam.
Mark, DXmaps parsira zadnje objavljene pdf-ove sa ARRL desk stranice i posloži ti točno po onome što se nudi u menijima.
Ako se već radi nova "naša" lista, treba uzeti u obzir SK, remote i reizdane znakove i označiti ih nekako.
Po meni iskreno nema smisla filtrirati znakove, više posla za onoga tko radi novu listu.

LP 73 - Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A8A

Pozdrav !

Najbolje bi bilo da postoje dvije liste, posebno aktivni, posebno SK?
Možda i tri, živi, mrtvi, a svi zajedno već imamo...
Ali tko izdaje diplomu određuje pravila?
Mi neki (za sada još živi..hi) nikada nećemo prestići većinu umrlih koji su na vrhu?
Kada bi bila lista aktvnih popeli bi se za koje mjesto.. ;D

73
Mark

9A2NO

Pozz

Na mojoj listi su posebno dodani SK, dolje desno

LP