• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KV HRK 2025

Autor 9A3J, 24. Travanj 2025, 07:19:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3J

Pozdrav svima,

približava nam se vikend a s njime i naš u narodu zvani "HRKljuš". Nadam se da ste pripremili antene na vrijeme jer prognoza za danas do subote baš i nije obećavajuća. Mi ćemo iz Ludbrega i okolice aktivirati nekoliko pozivnih oznaka i nadamo se dobroj aktivnosti. Ja ću raditi HP CW/SSB

sretno i dobre propagacije

73
Saša, 9A3J

9A6C

Kako stvari stoje, evo i mene. Plan je raditi malo cw, malo ssb, malo HP, malo LP pa ćemo vidjeti kako će to ispasti. Još nisam odlučio u kojoj kategoriji...
Antena je na svom mjestu i trebala bi izdržati do contesta.

Vidim da se HRKLJUŠ kao naziv udomaćio i moram priznati da mu se kao kum veselim ;D

CU!

GG

9A4M

9 A 4 M  ZG
SO - sve vrste rada.

GL svima.

Mate 9A4M

9A6C

E, zaboravija san koji mi je množitelj...

PS - bacio sam oko na tablicu rekorda koje je 9A2YF objavio u najavi na naslovnici i s tugom se sjećam zlosretnog HRkljuša iz 2009 koji kao da se nije ni održao... i kad sam u CW only kategoriji prijavio >9000 bodova... sa 100 W  i FD4 na 10 m visine...

9A6C

Veselo i živo, a to izgleda postaje klasika :D
Najbolji su opet prebacili 200 qso, ali to više i nije vijest. Ono što veseli je velik broj množitelja, ja sam ih izbrojio 23, ali na žalost ne u istom periodu :-[
Neki od njih polako postaju rijetkost u rangu DXCC entiteta i pitam se kad su posljednji bili aktivirani u ovom kupu.
Kod mene po običaju - CW nekako, SSB nikako i sve u svemu jedva preko 150 veza i puno znakova koje čujem i koji ne čuju mene. SSB mi i nakon >50 godina staža ostaje enigma.
Planovi za predstojeći Kup Jadrana već se kuju...

9A1UN

Dobra aktivnost. Šteta što još uvijek contest nismo pomakli sat unaprijed. Jednostavno prva dva perioda se rubovi RH
međusobno ne čuju.

Ukupno 220 qso i 73 mults kod mene, log poslan odmah po kraju contesta

73 UN

p.s Uskoro najava ovogodišnjeg Istra open contesta, ove godine 18.05 na 40M u ranijem terminu 13-15Z

9A6M

Ja i dalje mislim da je puno bolje vrijeme za lokalni contest  09:00- 11:000 nego ovo što imamo sada. Znaju to dobro u OE i S5. 

73,9a6m 

9A6C

Teško je reći što je bolje, trebalo bi probati. Sad ide kilavo u prvom, a kako bi išlo u 11 ujutro ko će znati.
A opet- meni je ovaj prvi period bio najbolji u karijeri  ::)

Za moj ukus najvažnije je da ima više sudionika i na bandu mjesta za svakoga.

Kod mene cca 150 qso, cca 2/3 cw i ostalo ssb.

GG

9A4QV

Stara priča sa terminom, definitivno prva dva perioda su jako teška za nas na rubovima, pogotovo ako radiš QRP  ;D

QV

9A6C

Zato te imam u logu samo u prvom rubnom periodu :D , a u prva dva perioda imao više veza od 9a7dx ???
Ako pogledamo koliko puta je ekipa od doli uzimala prva mista teorija opet pada u vodu.
A u trećem periodu kod mene manje veza nego u prvom...i sve tako.

Ko će bit pametan ::)

9A3J

Pozdrav svima,

dobra aktivnost. Ja još nisam u 9A natjecanju odradio ovoliko veza. Valjda to dođe s godinama  :)  Ja sam izbrojao 24 množitelja.

PERIOD QSO DUP REG POINTS
-------------------------
    1  40  1  17    120
    2  60  0  20    120
    3  48  0  18    144
    4  74  1  20    148
-------------------------
TOTAL 222  2  75    532
=========================
  FINAL SCORE:  39 900

73 do sljedećeg natjecanja...
Saša, 9A3J

9A7DX

Pozz

Bilo je zanimljivo. 
Imao sam Local QRM na SSBu - SRI za ponavljanja i onima koje uopće nisam čuo (kao 5CW npr. - hvala na pokušaju).

EQM: FT1000MP + 1500W + Dipol na školi u gradu (cca 20m iznad zemlje - 5m iznad krova).

9A HF ROBOT KAŽE:
230 QSO  --  81 Mults -- 44.712 PTS TOTAL

Nemojte samo pomaknut termin poslije 18 jer ne smijem zbog Crkve/Mise da radim s HP - počinje u 18:00 :)

Hvala svima za javljanje i zabavu !

73, Vedran, 9A7DX

9A6C

Gledam listu primljenih dnevnika i vidim svih 20 koje nisam uspio odraditi niti u jednom periodu...nikad od mene pobjednik ;D

S druge strane, kad pogledam razinu natjecanja i broj sudionika, rekao bih da je došlo vrijeme da se rok za slanje dnevnika prilagodi tome i skrati na uobičajenih 7-8 dana. Ne baš na pretencioznih sat vremena kao u nekim drugim natjecanjima, ali rekao bih da se čak i dnevnik s papira može prevesti u cabrillo u roku od 7 dana. Ovih 15 dana je opcija iz kamenog doba kad nije ni postojao program za vođenje dnevnika, ali sad ga imamo u  nekoliko varijanti.

Jer bi se obzirom na sve veći prosjek godina sudionika lako moglo dogoditi da neki i zaborave poslati log...NHF...

Za koji ono contest treba poslati dnevnik ???  ???

:D

9A3J

Gogo, gdje si ti vidio 15 dana? Rok je već jako dugo kako piše u propozicijama, drugi ponedjeljak nakon natjecanja što ispada 9 dana. Vjerojatno se to  može i skratiti ali za sada je tako....

Inače ima još stanica koje nisu poslale dnevnike pa bi bilo lijepo da to urade kako bi robot što kvalitetnije odradio posao.

73 svima, valja ići zamijeniti rotator na kvadu (stari odbija poslušnost)

Saša 9A3J

9A6C

Pepela, pepela mi dajte... da se pospem po glavi...

A di san vidija, ka da ja znan di san vidija, očito san uzeja Katu za mandu i napravija od sebe budalu, na radost ponekih dobronajmjernih poštovalaca mojih djela i osobito ne djela ;D

BTW - hvala onima koji se brinu za moj plasman u CW kategoriji- jesam radio s obje vrste rada, ali i prijavio se samo za CW.

Kao - bolje bit drugi na selu, nego osmi u gradu:-))
I kako se vidi  iz plasmana, snaga sama po sebi nije garancija za očekivani plasman, treba nešto i znati pa ti i ne treba pojačalo, kao u slučaju 9A6M. Tko zna -zna.

Ali bar mije signal bio malo manje slaborvan nego inače, ako to išta znači.

I čujemo se u Kupu Jadrana s novim iznenađenjima...

GG