• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Login problemi

Autor 9A3TY, 11. Svibanj 2024, 12:57:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Nakon nedavne promjene foruma (upgrade?) često imam problema sa prijavom (loginom).
Zna li netko razlog ?.
73 de Ivo, 9A3TY

9A2RZ

Moraš napraviti brisanje kolačića iz internetskog preglednika

73 de 9a2rz Zac

9A3TY

Hvala na odgovoru ali zar ću to morati stalno raditi?
I kako to da bez brisanja kolačića ipak proradi?
I zašto javlja da se probam odjaviti a nisam se niti prijavi?
I zašto ne javlja konzistentne poruke nego svaki put nešto drugačije?

I ... prije je sve radilo bez ovakvih problema.

Ugodan dan vam želim.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3LI

Citat: 9A3TY  u 12. Svibanj 2024, 12:36:04Hvala na odgovoru ali zar ću to morati stalno raditi?
I kako to da bez brisanja kolačića ipak proradi?
I zašto javlja da se probam odjaviti a nisam se niti prijavi?
I zašto ne javlja konzistentne poruke nego svaki put nešto drugačije?

I ... prije je sve radilo bez ovakvih problema.

Ugodan dan vam želim.

A dobro je,
već sam mislio da je problem samo kod mene !!  ;D
Već to traje mjesec dana, cirka oko, nitko se ne buni pa nisam ni ja ...

9A3MR

Ako se prijavim na jednome PC, ne da mi da se prijavim sa drugoga. Izgleda da jedan korisnik može uspostaviti samo jednu sesiju.

73, Rolando 9A3MR

9A3TY

Možda je tako kod tebe.

Moji problemi su totalno sporadični ali puuuno učestaliji od E-sporadika  ;D . Npr. ja se ulogiram, napišem nešto, odlogiram i sjetim se da sm htio još nešto napisati pa se idem ponovno ulogirati i ćorak. Javi neku glupost i ne da.

BTW, sad sam isprobao to tvoje. Uspješno sam u ovom trenutku ulogiran dva puta - jednom iz Firefox-a i drugi put iz Edge-a.
73 de Ivo, 9A3TY

9A8MM

Pozdrav svima.

Pokušat ću objasnit što se događalo u zadnjim tjednima. Ažuriranje PHP-a na zadnju verziju smo odgađali do zadnjeg trenutka (ima dosta aplikacija na istom paketu koje se moraju zajedno ažurirati, od kojih dosta njih ima različitog autora (npr. Wordpress, Wordpress tema i svi njeni pluginovi, SMF, HF i VHF Robot, Evidencija članstva, ...). Nakon svih obrada rezultata i roka žalbi za 9A CW, napokon se dogodilo nekoliko upgradeova.

PHP je išao na zadnju verziju, 8.3. Wordpress je bio spreman, ali SMF forum nije. Njega sam morao ažurirati iz 2.0 na 2.1. S novom verzijom ide i drukčiji način rada s cookijima. Iako je bridge koji smo koristili podržan za verziju foruma 2.1, nije testiran na zadnjoj generaciji Wordpressa, i, kao što su neki iskusili, ne radi kako treba).

Plugin kojega koristimo jedini je trenutno dostupan, i zadnji put je promijenjen pred 4 (!) godine. Temelji se na hookovima s jedne i druge strane (Wordpress i SMF), za potpunu integraciju. Način integracije koji se koristi oslanja se na neke funkcionalnosti za koje su prijavljeni Wordpress bugovi (koji će, ovisno o aktivnosti zajednice), biti ispravljeni u budućnosti.

S obzirom na sve probleme koje ste prijavljivali, isključio sam integraciju Foruma i Wordpressa. To znači da su ta dva sustava sada u potpunosti neovisna s prijavama: ako se prijavite na jedan, a želite koristiti drugi, morat ćete se prijaviti i na drugi. Lozinka ostaje ista, sinkronizirana je između dva sustava (međutim, ako ju promijenite u jednom sustavu, promijenit će se samo tamo, a ne na oba dva mjesta, kao što je bio slučaj do sada). Ovo će najviše sjetiti oni koji koriste i objavu na Malim oglasima (Wordpress) i pisanje postova na forumu (SMF).

Nastavit ću pratit razvoj jednog i drugog sustava, i testirani na svojoj testnoj okolini. U trenutku kad se bugovi riješe i kad integracija opet proradi kako treba, aktivirat ću oba plugina i objaviti ovdje.

(Napomena: slično će se uskoro dogoditi s HRVHFom, ali o tome u drugoj temi).

Marko, 9A8MM

9A4CW

Nema tipke login u malim oglasima....
9A1CRS contest team

9A3J

Dobar dan,

proslijeđeno web masteru. U međuvremenu možeš kliknuti na predaj oglas pa će ti otvoriti formu za login...

73,
Saša, 9A3J

9A2M

Ja kliknem na Predaj oglas, otvori mi se opcija za prijavu i sve radi OK.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A4CW

Pozdrav,

slabo mi to sve pomaže.
Želim doći do oglasa koji je istekao ali te opcije nema ako idem na "predaj oglas".

Pozdrav društvu, 9A4cw, Dejan
9A1CRS contest team