• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRS WEB i AI

Autor 9A4QV, 27. Rujan 2023, 08:09:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Onaj tko je primijenio umjetnu inteligenciju na prevođenje HRS WEB-a na ostale jezike nije izgleda imao dosta vlastite inteligencije da provjeri kako se ta promjena odrazila na izgled weba na mobilnoj aplikaciji.
Trebalo je dakle pitati GPTchat: Kako će se primjena umjetne inteligencije za prevođenje odraziti na izgled web sučelja na mobilnoj aplikaciji.
A GPTChat bi onda odgovorio: Izbornik za odabir jezika prekriva izbornik za odabir podstranica tako da je nemoguće pristupiti istome.

QV

9A6WW

Točno... primjetio jučer, i onemogućuje funkcionalnost stranice.

Običaj dobrog programera  je da se nakon promjene web layout provjeri kako je to ispalo na više sučelja, s nekoliko najupotrebljavanijih browsera...

73 Zvonko
Privitak: "pogodi što se krije ispod..."

9A3SM

Dobro je da vidim da i kod drugih ne štima .. već sam pomislio da nisam ja nešto nesvjesno stisnuo pa uvijek moram prebaciti sa engleskog na hrvatski jezik ...
Nisu uvijek sve probe ili promjene dobro došle ili ih treba barem provjeriti prije puštanja u rad ... bude to Marko sredio
Ćekamo update ..
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6WW

Još jedna interesantna pojava... uz svoj post priložio sam screenshot s mojeg androida za ilustraciju pojave koju je opisao QV... no kad sam ulogiran, privitak vidim, a kad nisam (t.j. kad se odjavim), nema ga.

73 Zvonko

9A3SM

Stranica HRS-a na kompjuteru starta na engleskom i treba ga šaltati na hrvatski jezik .. da li je to samo kod mene ili i kod vas .. mislim da bi obrnuto bilo normalnije i prihvatljivije ...
Strpljen - spašen
Mato - 9A3SM

9A2JK

Mato,

vjerojatno ti web preglednik učitava stranicu iz predmemorije.
Probaj ponovno učitati stranicu tako da držiš istovremeno pritisnute
tipke Ctrl i F5.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8MM

Citat: 9A6WW  u 27. Rujan 2023, 17:29:35
Još jedna interesantna pojava... uz svoj post priložio sam screenshot s mojeg androida za ilustraciju pojave koju je opisao QV... no kad sam ulogiran, privitak vidim, a kad nisam (t.j. kad se odjavim), nema ga.

73 Zvonko

Bok Zvonko.

Ovo je bio zahtjev još davno, za neke od kategorija na forumu, i tako je ostalo. Može se promijeniti, naravno.

Marko, 9A8MM

9A8MM

Citat: 9A3SM  u 28. Rujan 2023, 20:23:27
Stranica HRS-a na kompjuteru starta na engleskom i treba ga šaltati na hrvatski jezik .. da li je to samo kod mene ili i kod vas .. mislim da bi obrnuto bilo normalnije i prihvatljivije ...
Strpljen - spašen
Mato - 9A3SM

Bok Mato.

Widget je prepoznavao kakve su ti postavke browsera. Prebacio sam da to ne radi i da je defaultno Hrvatski.

Marko, 9A8MM

9A3SM