• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

64. NMT

Autor 9A9EE, 03. Veljača 2022, 17:25:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Mnogo toga bih imao za reći svekolikoj javnosti, dio ekipe iz kluba za dosta toga zna... i pohvalnog i onog što upozorava na nedostatke i možebitne nepravilnosti recimo to tako od vrha...

Ovdje ostavljam trag sa upitom kako to da dok još traje natjecanje, a svi koji organiziraju i sudjeluju znaju da je sutra zadnji dan, se daje javnosti uvid u onoga što je dio zadataka.

Zar dok se ne šeraju rješenja pismenih ispita zadataka smatrat ćemo da nismo pretjerali, ili?

NHF, 73!

. .

9A9EE

Eto, prođe i županijska razina.
Ostaje za vidjeti hoće li konačno opet biti uživo državno, a osim županijskih prvaka hoće li zvati još ponekog (i po kojem kriteriju? jer često na upit bilo različito tumačeno - opravdano za takve)...

. .

9A2JK

Citat: 9A9EE  u 05. Ožujak 2022, 20:37:21
Ostaje za vidjeti hoće li konačno opet biti uživo državno, a osim županijskih prvaka hoće li zvati još ponekog (i po kojem kriteriju? jer često na upit bilo različito tumačeno - opravdano za takve)...

. .
.. otvorio si ovu temu (OK, nije problem, da se razumijemo).

Molim te malo bolje objasni (tako da i ja razumijem) što želiš reći s ovom jučerašnjom objavom?

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9EE

Citat: 9A2JK  u 06. Ožujak 2022, 14:15:46
Citat: 9A9EE  u 05. Ožujak 2022, 20:37:21

. .
.. otvorio si ovu temu (OK, nije problem, da se razumijemo).

Molim te malo bolje objasni (tako da i ja razumijem) što želiš reći s ovom jučerašnjom objavom?

73
Martin 9A2JK
Problem je ako se i ovako mora ukazivati na problem(e), a da nitko ne reagira. Bilo da me razuvjeri, bilo da iz svojega kuta ukaže na natuknuti problem te potakne da se ne ponovi.
Kako se nitko pa ni ti nije osvrnuo na prvi post u temi barem smatram da je svima jasno gdje on jest.

Sa drugom objavom koju citiraš sam htio dati do znanja da je tema i dalje aktualna. No, sada pogled bacajući ne više unazad, nego unaprijed.

Krenut ću od kraja. Kad god sam postavio upit zašto su neki pozivani (osim županijskih prvaka) na državno, odgovori kroz godine nisu se referirali na isti kriterij: jednom - oni s najviše bodova, drugi put - oni s najmasovnijim učešćem, treći put - tako je odlučeno...
Da još više pojasnim, unazad nekih 15 godina, tek su dvije ili tri bile kada su na državnom pozivani samo županijski prvaci, a ostale su se odnosile na gore spomenuti problem. Stoga me zanima hoće li to i dalje tako funkcionirati.
Jasno mi je da gdje se radi ima rezultata i to treba nagraditi, ali ostaju pitanja tipa: "Zar se samo tamo radi?, Što je sa drugima? Zar su djeca drugdje manje vrijedna? ...".
Zaključujem pojašnjenjem toga dijela.

Ovaj drugi ti je pretpostavljam jasan, ali da ne bi bilo zabune: nakon +2 godine nastojanja podešavanja naših mozgova u novonormalno, očekujem da će se organizatori ove godine opredijeliti na normalno natjecanje kako je to bilo 60x prije toga.
Završavam. Idućih dva mjeseca sam po ovoj temi samo QAP.

73,

. .

9A2JK

.. ,
Pojasnio si mi mrvicu više, ali meni je to skoro ništa. Ne znam za druge, ali ja još uvijek
ne razumijem o čemu ti pišeš, pa te zato i pitam.

O Natjecanjima mladih tehničara znam malo, pa molim da me svi koji znaju više isprave i nadopune.

1. ''Natjecanje mladih tehničara se provodi na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, 
programa nastave kroz klubove mladih tehničara, izvannastavnog programa u školi, izvanškolskog 
programa te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) 
koje se stječu u izvannastavnom i izvanškolskom programu tehničke kulture.''
Drugim riječima Hrvatski radioamaterski savez nije glavni organizator natjecanja.

2. HRS je na svojoj web stranici još 03. siječnja 2022. obavijestio sve zainteresirane o 64. NMT.

3. Hrvatski radioamaterski savez je pripremio materijale za vježbu i  11. siječnja 2022. pozvao 
zainteresirane klubove da se jave za preuzimanje materijala za vježbu.

4. Svi klubovi koji su se javili besplatno su dobili materijale.

5. HRS je preko svoje web stranice obavještavao o 64. NMT te tako poticao one koji se nisu javili 
za sudjelovanje, a mogli bi, da se na vrijeme pripreme za iduću godinu.

Na kraju, pitam:

Što ne valja?

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.