• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

SRVKS

Autor 9A3IV, 04. Rujan 2015, 21:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7KTF

Citat: 9A3TY  u 15. Kolovoz 2018, 13:08:42
Hvala Martine na ovim mudrim riječima. Neki će se složiti s njima a neki neće ali ono što je bitno je činjenica da si ti lijepo zaključio da HRS s tim nema ništa pa bi bilo lijepo da se prestanu trošiti NAŠI novci na registracije bespotrebnih internetskih domena i smještaj, izradu i održavanje bespotrebnih web stranica koje ne služe svrsi.

HRS nije lipe dao za prijašnje domene (osim za ovu "srvks.net" nekih 10€ ), a još manje za bilo kakvu izradu ili održavanje weba.
9A7KTF, Sergio

9A3TY

Citat: 9A7KTF  u 15. Kolovoz 2018, 14:50:59
HRS nije lipe dao za prijašnje domene (osim za ovu "srvks.net" nekih 10€ ), a još manje za bilo kakvu izradu ili održavanje weba.

Nećemo cjepidlačiti ali domena je registrirana 2016-12-05 što znači da je plaćeno 2x 10€ za nju  ;D a na moje (staro) pitanje vlasništva domena koje su glasile na osobna imena dobio sam odgovor da su sve u vlasništvu HRSa pa je bilo za pretpostaviti da ih je i platio HRS.
Nećemo cjepidlačiti ali s popisa si izostavio smještaj stranica. Ako se ne varam mijenjali su se (podebljavali) paketi usluga koji se plaćaju hosting provideru. Je, i to je "sitnica" ali sitnica po sitnica usmjerena na krivu stranu i eto ti manjka novca na pravoj strani.

Bitna je poanta. Dva-tri čovjeka su napravila dosta posla što šminkerska (uniforme, police-look-alike značke, ...) što organizacijska i terenska i nezadovoljna tretmanom HRSa koji se redovno nezasluženo kiti tuđim perjem (po tko zna koji put viđeno) dižu sidro i odlaze s "funkcija" i onda dobijemo apsudrnu situaciju da sa stranica srvks.hr upućuju prijetnje krivičnim gonjenjem HRSu zbog srvks.net stranica a na 95% slika srvks.hr se nalazi član Nadzornog odbora HRS-a a na jednoj čak i predsjednik HSRa. Great  ;D

U svakom slučaju, ova Sergiova izjava samo potvrđuje da HRS nema apsolutno nikakvih zasluga za srvks i to već godinama a to i je bila poanta mog posta da sustav ne postoji tj. da je "Potempkinovo selo".

73 de Ivo, 9A3TY

9A7KTF

Citat: 9A3TY  u 15. Kolovoz 2018, 17:17:43
Citat: 9A7KTF  u 15. Kolovoz 2018, 14:50:59

Nećemo cjepidlačiti ali domena je registrirana 2016-12-05 što znači da je plaćeno 2x 10€ za nju  ;D a na moje (staro) pitanje vlasništva domena koje su glasile na osobna imena dobio sam odgovor da su sve u vlasništvu HRSa pa je bilo za pretpostaviti da ih je i platio HRS.
Nećemo cjepidlačiti ali s popisa si izostavio smještaj stranica. Ako se ne varam mijenjali su se (podebljavali) paketi usluga koji se plaćaju hosting provideru. Je, i to je "sitnica" ali sitnica po sitnica usmjerena na krivu stranu i eto ti manjka novca na pravoj strani.

Bitna je poanta. Dva-tri čovjeka su napravila dosta posla što šminkerska (uniforme, police-look-alike značke, ...) što organizacijska i terenska i nezadovoljna tretmanom HRSa koji se redovno nezasluženo kiti tuđim perjem (po tko zna koji put viđeno) dižu sidro i odlaze s "funkcija" i onda dobijemo apsudrnu situaciju da sa stranica srvks.hr upućuju prijetnje krivičnim gonjenjem HRSu zbog srvks.net stranica a na 95% slika srvks.hr se nalazi član Nadzornog odbora HRS-a a na jednoj čak i predsjednik HSRa. Great  ;D

U svakom slučaju, ova Sergiova izjava samo potvrđuje da HRS nema apsolutno nikakvih zasluga za srvks i to već godinama a to i je bila poanta mog posta da sustav ne postoji tj. da je "Potempkinovo selo".

Ja sam sve to radio od 2010. godine pa do 2. mjeseca 2018. godine. One prijašnje domene sam plaćao ja a ne HRS i ako ti je netko rekao nešto drugo, laže.  Server nije nadograđivan koliko znam jer je trebalo cca 200MB prostora. 

Stranica SRVKS.hr ne upućuje nikakve prijetnje jer je to kazneno djelo, već je javno upozorila na nezakonite radnje HRS-a. Znak odnosno logotip SRVKS-a nije vlasništvo HRS-a. SRVKS je uredno registrirana udruga u RH i koristi navedeni logotip kao i sve ostale materijale na koje ima izričito pravo. Možda nekome to ništa ne znači, no onaj tko se bavi takvim stvarima razumjet će.

Što se tiče fotografija, bez obzira tko se na njima nalazio, one su djelo nekog autora i isključivo autor fotografija polaže pravo na te fotografije i može raditi što ga je volja s njima pa i zabraniti nekome da ih objavljuje.

I da, napravili smo ambleme, majice, značke, naljepnice itd. da sve to skupa izgleda cool jer je to danas bitno. Naravno, to je daleko manje važno od onoga što je sama svrha postojanja SRVKS-a,  no i druge slične organizacije u svijetu ulažu u te gluposti. Sve te "gluposti" smo sami plaćali iz svog džepa. Jako puno ljudi se javljalo i raspitivalo  o svemu što radimo jer smo se reklamirali gdje god smo stigli. Ponavljam da znam da to nije toliko bitno :)  I onda se HRS krajem prošle godine sjetio sve to mijenjati bez da su pozvali ljude koji su godinama ulagali svoje vrijeme, trud i svoj novac u sve to. Sve što je uloženo bi propalo i po tko zna koji put opet bi se mijenjao amblem, iskaznica i  što ja znam što sve ne.  Večini je to bilo jako neozbiljno.

9A7KTF, Sergio