• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ON LINE Skupština 20.05.2017

Autor 9A2VX, 20. Svibanj 2017, 20:45:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8A

Citat: 9A6WW  u 24. Svibanj 2017, 19:16:04

Rolando je postavio pitanje na koje mu nije nitko odgovorio. Niti je mogao predložiti nekog drugog za koga je on mislio da je zaslužio priliku.

Ovo je odličan primjer kad ti kao PR IO na forumu braniš neobranjivo, t.j. shits that was happen.

I molim te za objašnjenje, ne meni nego Rolandu: zašto nije dobio odgovor na svoje pitanje, upit, ili protest, štogod bilo ?

Ili, pojednostavljeno rečeno, uvjeri me da se tu ne radi o proguravanju nečijih interesa mimo regula (u politici se to zove privatizacija).

73

Pozdrav !

Samo citam diskusiju, ne da branim bilo koga ali Rolando je postavio pitanje NO (Nadzronom Odboru), barem je tako napisao,  zasto bi mu IO (Izvrsni Odbor)  trebao odgovoriti? Logicno bi bilo da mu odgovori Nadzorni Odbor..???

73
Mark

9A2JK

Citat: 9A3TY  u 24. Svibanj 2017, 09:48:53
...
Čuj, ne znam da li je tebi normalno da i za najobičniji zapisnik IO moram ići u Zagreb ali meni nije. Pogotovo što bi u slučaju mog rada u NO to trebalo ići na trošak HRS-a.
Nije mi normalno ni da na službeni dopis nema službenog odgovora. A ako je većini sve to normalno onda sam jako zabrinut.

Naravno da meni to nije normalno.

Pravo pitanje je da li članovi NO mogu POSJEDOVATI kopije dokumenta nad kojima vrše nadzor?
Razlika između POGLEDATI/PREGLEDATI i POSJEDOVATI je ogromna.

Bilo bi dobro da se jave oni koji su po tim pitanjima stručni pa da nam svima pojasne tu razliku
između pregledavanja i posjedovanja dokumenta,  da znamo za ubuduće.
Ovako samo lupamo, ja mislim, normalno/nenormalno i sl.

73
Martin 9A2JK

P.S. Dok ovo pišem gledam Potrošački kod HRT-a – tema ovrhe.
E vidiš, to je nenormalno, a ovo naše je kikirikić kikirikića.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Mark,

Hrs je dobio mail na koji nije bilo odgovora. Koliko vidim, sve je to jedna ista e-mail adresa. Pa bi valjda i neka profesionalna osoba u hrs mogla provjeriti mailove i tko je odgovorio.

Nije ni to bitno. Bitno je tko je i kako odlučio kome hrs plaća put i na temelju čega.

Nemam namjeru biti Rolandov advokat, ali povremeno vidim što taj čovjek i naš član radi za djecu. Voza ih svenaokolo po našoj domovini riskirajući, nedajbože, neku nesreću u kojoj bi on sigurno izvukao deblji kraj, bar što se materijalne i krivične odgovornosti tiče. Pa onda vjerojatno zaslužuje i odgovor na pitanje.

E pa sad, ako je odgovor da financiramo ekipu A jer nema kriterija na temelju kojih bi netko kandidirao ekipu B, super. Znači za sve što želimo dati novce a nismo donjeli odluku o kriterijima i dal uopće možemo dati, možemo dati bilo kome  (tko je odlučio tko je taj "bilo tko").

A ako netko pita zašto, pitanje ostaje u mailboxu. Eto, to je totalno destimulativno za potencijalne hrs aktiviste, i naravno, argument za one koji pitaju čenu služi članstvo u hrs.

Da ne bude zabune: još uvijek očekujem na temelju čega je donešena postojeća odluka za yota financiranje.

73

9A6W

Citat: 9A2JK  u 24. Svibanj 2017, 20:26:07
Citat: 9A3TY  u 24. Svibanj 2017, 09:48:53
...
Pravo pitanje je da li članovi NO mogu POSJEDOVATI kopije dokumenta nad kojima vrše nadzor?
Razlika između POGLEDATI/PREGLEDATI i POSJEDOVATI je ogromna.

Zbog čega "odgovorni u HRSu" nisu podnijeli zahtjev "nadležnim" službama za dodjelu sigurnosnog certifikata dogovarajućeg stupnja tajnosti osobama koje imaju pristup dokumentima s oznakom "TAJNO" i "VRLO TAJNO"? Zbog čega se ti isti dokumenti ne nalaze u odgovarajućoj "ZONI"? Zašto se može pristupiti internetu s računala na kojima se ti isti dokumenti nalaze? Ako su dokumenti u registratorima, nalaze li se u ormarima s dvostrukim zaklučavanjem? Je li za pregled HRSovih dokumenata dovoljan domaći certifikat "TAJNO" ili je potreban i onaj za inozemstvo "NATO - SECRET"? Hvala!
73
Dragan 9A6W

9A3MR

Po Statutu uloga NO je da nadzire rad HRS-a i organ je odgovoran Skupštini a ne IO. Morske ideje da nekakva fantomska radna grupa izrađuje  poslovnik rada NO a tu radnu grupi imenuje IO pokazuje kako nam je duboko balkanizam ušao ispod kože. Da ne spominjem zgodu da član IO predlaže tko će biti u NO.

Na kraju je ispalo da je problem Ivo 9A3TY a sve ostalo je OK. Svaka čast.

Rolando 9A3MR