• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Skupština Svibanj 2017. - aka ima li pismenih u avionu

Autor 9A4QV, 07. Svibanj 2017, 21:21:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6XX

Ivo (9A3TY), nemam vremena ni namjere ulazit u debate. Odgovorio sam ti vrlo jasno i precizno. Do jučer si tvrdio da samo Skupština može usvajati Financijske planove, sada tvrdiš da IO ipak u nekim situacijama može usvojiti Financijski plan... ko zna na što ćeš doći do kraja istrage. Predlažem ti da se obratiš za službeni odgovor Stručnoj službi, IO, NO, Skupštini ili inspekciji.

73,
Hrle - 9A6XX

9A3TY

Citat: 9A6XX  u 09. Svibanj 2017, 15:36:00
sada tvrdiš da IO ipak u nekim situacijama može usvojiti Financijski plan...

Gdje si ti to pročitao ? Nemoj mi stavljati u usta riječi koje nisam izrekao.

Čemu rasprava oko možebitnih situacija kad imamo konkretnu situaciju i konkretna pitanja?
Naravno da je lakše odvesti vodu na drugi mlin nego odgovoriti na "škakljiva" pitanja.

S obzirom da očito ne želiš odgovoriti na konkretno postavljena pitanja a član si IO gdje je smisao da šaljem upit IO? 
NO nije tu da daje odgovore na ovakva pitanja jer izvješće nije izradio NO već IO.
Skupština daje tumačenje na prijedlog IO. Dakle opet nula bodova. A i kako bi trebali objasniti nešto za što nemaju uvid u dokumente?
Stručna služba? Uh, nemoj me potezati za jezik. Njima je najlakše ne odgovoriti ništa. Bez posljedica. Jer totalno zastrašeni slučajem Severinac ne smijete niti reći što trebaju raditi nego rade što im se hoće i kad im se hoće.
Ali ako misliš da će to uroditi plodom mogu ja odraditi i to  ;D
Pitanje je samo da li je vama tako lakše? Urudžbeni broj, pisani trag, ne možeš reći nisam čuo ili nisam znao, ...
Ovo ovdje je ipak "neslužbeni" a.k.a. "trpi-sve" forum  ;D

Čini mi se da samo odugovlačiš da prođe vrijeme do sjednice Skupštine kada će (ako se skupi dovoljan broj zastupnika) nonšalantnim dizanjem ruke biti usvojena izvješća koja nisu ok i "pojeo vuk magare".  :(

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Citat: 9A2VX  u 08. Svibanj 2017, 22:16:46
Hahaha, ljudi o čemu vi to ?
Hrle, 9A6XX, drago mi je da istupaš ispred IO, samo ne znam da li imaš neku Odluku ili ovlaštenje za to?
Ivo, 9A3TY, na čijoj si ti strani ? Što to sve izvodiš i kome to treba ??? ??

Ajmo redom jasno i glasno...
1. Skupština zasjeda jednom ili više puta godišnje. Odluke donosi većiom glasova nazočnih itd, itd, Vrijeme između dvije skupštine popunjava IO svakog kluba, udruge, pa tako i HRSove udruge klubova.
2. Može se dogoditi da u ime skupštine IO donese Odluku koju potvrdi skupština na slijedećem zasjedanju. Ako to nije ugrađeno u Statut i skupština donijela adekvatnu Odluku, onda je to propust u kojem Ivo 9A3TY ima djelomično pravo.
3. Godišnje Odluke o svemu, pa i planu donosi skupština, ali je vjerovatno Statutom prenijela ili ovlasti na IO čije odluke potvrđuje na slijedećem sazivu- zasjedanju.
Toliko o tome vezano za predračune, planove u utroške nastale gore navedenim činjenicama.

Što se tiče rada tijela skupštine u koja spada i IO ali i NO, čini mi se da se ovaj forum svodi na prepucavanje jednog člana NO sa svima ostalima. Ne znam zašto???
Naime ako je Ivo, 9a3ty htio postati članom NO, onda je morao računati na ne baš česta, ali obvezna putovanja na sastanak NO, jer nigdje nema online zasjedanja NO.
Ne vidim potrebu da se po njemu "prljavo rublje HRSa" razvlači po ovakvim mjestima.
Ako je nešto pogriješio predsjednik, tajnik ili IO HRS-a, onda to NO mora raspraviti na svojim sastancima i donijeti pravovaljano mišljenje. Dozvoljavam da ima izdvojenih mišljenja, ali to mora stajati u zapisniku sastanka NO, a ne ovdje na forumu.
Mislim da treba kontrolirati SVAKI RAČUN, SVAKU STAVKU i SVAKU ODLUKU, no oni trebaju usuglasiti da li je to ispravno ili neispravno, a zatim glasovati o tome. Kada se jednom donese odluka, ostali članovi ne bi smjeli izražavati svoju snesuglasnost onime što su odlučili. Svoj stav moraju izreći u zapisnik i sročiti u ODLUCI toga tijela, bez obzira da li je to KV, UKV povjerenstvo ili Nadzorni odbor HRS skupštine.....
Ajd zdravo i živo!
Izglasujte na skupštini ono, što mislite da vaši izabrani predstavnici rade odbro, i odbijte ono , što mislite da rade loše.
Ne brinite mandat im traje još tri i pol godine.... A možda ga i produljite ako ste zadovoljni njihovim radom.

73! Zvone 9a2vx

P.S. Ništa osobno protiv nikog ili za nekog, ali ovo mjesto bi trebalo sadržavati i lijepe teme, a ne samo frustracije, kojih se u privatnom životu ne držimo.
U ovoj rečenici će se vjerovatno dosta nas prepoznati.. ili moram reći direktno? Pozdrav u Zadar!

Da ne pišem ponovno, lakše mi je ''copy/paste'' jer se slažem sa svime što je napisao Zvone, 9A2VX.
Ovakve javne rasprave samo štete Savezu i svim radioamaterima, bili članovi HRS-a ili ne.

Ne kažem da i o ovome ne treba raspravljati. Treba, ali ne javno.
Zato ponovno predlažem, što prije napraviti:

1. Na forumu mogu pisati samo oni koji su platili članarinu. (Npr. platio sam članarinu
25.04.2017., mogu pisati na forumu do 24.04.2018.)

2. Rasprave koje se tiču rada Hrvatskog radioamaterskog saveza mogu čitati i komentirati
samo članovi HRS-a
(dakle oni koji su platili članarinu). Nitko drugi to ne bi trebao vidjeti.

3. Sve ostalo mogu čitati svi, nalazili se na Mjesecu, u Argentini ili gdje god te volja.
Napravi si pristup Internjetu i čitaj!

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6WW

Citat:Ne kažem da i o ovome ne treba raspravljati. Treba, ali ne javno.
...
Na forumu mogu pisati samo oni koji su platili članarinu

Martine,

Tu se ne možemo složiti.

Pretpostavljam da misliš na QV koji je temu pokrenuo a (pretpostavljam?) nije član HRS (A da se ne vraćam na zilion puta prežvakavanu temu  jel koji pojedinac član HRS).

Ne čini sramoćenje pisanje o djelima, već djela.

Ništa se danas ne može sakriti pod tepih. Mogao je "nečlan" poslati mail nekom drugom, npr, meni (tzv. "članu"), pa bi ga ja možda javno objavio.

A apropos zabrane čitanja HRS diskusija za nečlanove, objavio bi ga pod nekom drugom temom dostupnom svima.

I što sada? Neka cenzor briše post, a ako ustrajem u svojim subverzivnim aktivnostima, da se i meni "članu" onemogući pristup forumu?

Stoga molim nemojmo više o ovakvim besmislicama. Osim ako ne želimo tzv. "forum" koji će biti bilten IO s odglumljenim diskusijama "podobnih".

Sr...nje je sr...nje pisali mi o tome ili ne. Naravno, ova primjedba je načelna bez veze s spomenutim NO izvještajem.

73

9A4QV

Kao što je već utvrđeno, hrpa nepravilnosti koje počinju iz e-maila predsjednika HRS-a koji poziva na Skupštinu slijedećim riječima:

Poštovani zastupniče,

u privitku se nalaze materijali za skupštinu koja će se održati u subotu, 20. svibnja 2017.godine s početkom u 12 sati.
Molimo Vas da povratkom elektroničke pošte potvrdite primitak Poziva i svih priloženih dokumenata do srijede 10. svibnja.
Također Vas molimo da do 15. svibnja potvrdite svoj dolazak i prisustvo na sjednici Skupštine HRS-a.
Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati sjednici Skupštine, osigurajte prisustvo Vašeg zamjenika ili drugog predstavnika Vaše udruge.
Na sjednicu je potrebno donijeti evidencijski listić te vjerodajnicu ukoliko nije ranije dostavljena.

73!
Predsjenik,
Željko Pilat, 9A2R

Varam se ja to ili stvarno Predsjednik ne poznaje statut a ni poslovnik skupštine?
Pravo glasa ima zastupnik ili njegov zamjenik. Otkuda se sad stvorio DRUGI PREDSTAVNIK VAŠE UDRUGE ?
Navedeno se kosi sa statutom HRS-a i poslovnikom skupštine.

9A2VX

Citat:Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati sjednici Skupštine, osigurajte prisustvo Vašeg zamjenika ili drugog predstavnika Vaše udruge.
Na sjednicu je potrebno donijeti evidencijski listić te vjerodajnicu ukoliko nije ranije dostavljena.
Adame, Zamjenik zamjenikovog zamjenika...  ;)  ;)  ;)
73! Zvone, 9a2vx

9A2JK

Zvonko, sve odličan, 6! Iskreno mislim da ne bi bilo dobro kad bi se u svemu slagali.
Samo suprotstavljanjem mišljenja možemo doći do napretka.

Moje razmišljanje o pristupu forumu nije zbog ove konkretne teme, niti nekog konkretnog
pojedinca, a nije niti prvi puta da o ovome pišem na forumu.

Moje mišljenje je: forum je forum, nije radioamaterizam. Točka.
Forum nije apsolutna sloboda pisanja o bilo čemu. Za napisano na forumu odgovara se kao i
za javno izrečeno u drugim medijima (npr. kleveta, govor mržnje i sl. na TV, radiju, novinama,
blogovima, skupovima ...).

Da li netko želi biti član HRS-a ili ne, ja mislim da je to stvar svakog pojedinca i ja to poštujem.

''Javnost rada'' HRS-a je nešto sasvim drugo. Nigdje na svijetu nije sve javno. Neke rasprave
jednostavno ne mogu biti javne (ili drugim riječima ''prljavo rublje'' se pere u vlastitoj kući).
Zato mislim da bi nekim forumskim temama trebali imati pristup samo članovi HRS-a.  Sve ostalo
mogu čitati svi. To nikako ne bi ograničavalo rasprave, na bilo koji način. Forumska pravila
ostaju i dalje ista.

Zašto bi jednako pravo pristupa forumu imali oni koji ne žele platiti članarinu,
kao i ja koji uredno plaćam?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6XX

Citat:Čemu rasprava oko možebitnih situacija kad imamo konkretnu situaciju i konkretna pitanja?
Naravno da je lakše odvesti vodu na drugi mlin nego odgovoriti na "škakljiva" pitanja.

Ivo (9A3TY), odgovorio sam ti što ja mislim jasno i glasno, a ti se ne slažeš i tumačiš Statut na svoj način. Što da ti kažem na to? Evo, imaš i Zapisnike 1. 2017 i 7. 2016 gdje se spominju odluke IO vezane uz promjene u Financijskom planu, pa i ta odluka od 24.1.2017. je navedena. Sad ćemo se mjesec dana uvjeravat što je ili nije? Pošalji inspekciju neka utvrdi da li je to kršenje Statuta ili ne.

Ima stvari koje je potrebno rješit u savezu, a mi se ovdje zabavljamo folklorom. Evo predsjednik je napisao hrpu teksta sa hrpama nepravilnost - a onda citiramo jednu jedinu. Sad ćemo 5 dana debatirati o tome zašto je napisao "drugi predstavnik vaše udruge". Meni je potpuno jasno što je predsjednik želio reći, a ne sumnjam ni u Adamov kvocijent inteligencije.

Ja se slažem da stvari u savezu treba poboljšati, ali zar zaista mislimo da je od pomoći da ubijamo po svakoj točki i zarezu?

73,
Hrle - 9A6XX