• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski kup 2016

Autor 9a6c, 21. Siječanj 2016, 09:32:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

IGORE, Duboka isprika!
Citat:Zvone, član KV povjerenstva je Damir 4DC a ne 4CD......sad će se Igoru štucati (hi)

Ivo 9A3TY , broj dana ? Kako tko tumači!

Dakle 8 dana od 10.01. je 18. 01. Zatim dolazi 30 dana do proglašenja neslužbenh rezultata, a zatim 8 dana za primanje prigovora.  Dakle još se možeš žaliti dva (2) dana  ;D ;D ;D ;D
Citat:Zvone, vidiš kako je lako pogriješiti. Nije prošlo 38 dana nego :

Mala šala!
Nadam se da možemo biti čak i malo sarkastični, jer nas vozaju okolo i naokolo.... :o

9A3TY

Štovano radioamatersko pučanstvo,

jučer, 01.03. godine Gospodnje 2016. rezultati su postali službeni. Barem što se tiče HFrobota.
Što reći? Koju posluku porati? Možda je najprigodnija doturova "La comedia e finita."

Čestitke KV povjerenstvu na izvrsno obavljenom poslu i posebni pozdrav Miljenku na odličnom napretku u razvoju robota.
::)

Usput, predlažem nadležnima da razmisle o uvođenju rookie kategorije ili posebne nagrade za najboljeg rookie-ja.
Mislim da bi se na taj način bolje motivirali mladi za samostalan rad u natjecanjima.

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Prije nego što sam napisao email Povjerenstvu provjerio sam (iako ih znam napamet) još jednom Pravila natjecanja Zimski KV Kup 2016 i Hrvatski radioamaterski kup 2016. Samo sam utvrdio gradivo koje kaže da za kategoriju KLUBOVI pojedinac može dati bodove samo svome MATIČNOM radioklubu ;)

Oni što su lobirali za svoj klub prije i nakon Kupa zaboravili su pročitati propozicije  ::)
Mogu shvatiti i opravdati one koji su članovi nekoliko klubova (što je naravno dozvoljeno) da su izabrali jedan od klubova u kojem su članovi ali što reći o onima koji su prijavili rezultat za klub za koji nisu ni čuli prije kontesta ???
Da, vjeruje te mi, ima i toga.......

Da skratim.....rezultati u kategoriji KLUBOVI u Zimskom KV Kupu 2016. nisu u skladu s važećim Pravilima toga natjecanja  :-[

Kako se ista stvar ne bi dogodila i u HRK 2016 na vrijeme sam upozorio Povjerenstvo.....

No nažalost već je i ovo dovoljno da rezultati u kategoriji KLUBOVI nisu ispravni za 9A KV Super Kup........
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

E moj imenjače, di si bija kad je grmilo .... Kad sam ja upozoravao na to nitko me nije šljivio.
Nažalost, Miljenko to ne može implementirati, KV povjerenstvu nisu dali podatke iz stručne službe, stručna služba nema sređene podatke jer ne postoji obrazac za izbor matičnog kluba itd. Svi se pravdaju nečim ali nekako mi se čini da je izvor ipak u stručnoj službi. Ili šefu stručne službe koji očito nema potrebne atribute.

Kako bi stvari bile transparentne (a ne da moj imenjak ima podatke a mi ostali nemamo) za početak pozivam sve tajnike radioamaterskih klubova u 9A da mi dostave podatke o svojim članovima (dovoljna je pozivna oznaka i nadnevak pristupanja, ako se brinete o zaštiti osobnih podataka :-) ostatak ću već prikupiti iz javno dostupnih izvora) i info da li prima QSL karte preko tog kluba (jer bi to valjda trebalo značiti da mu je matični) a ja ću se pobrinuti da napravim lijepu listu koja će biti javno dostupna u različitim oblicima tj. prilagođena ljudima (s mogućnošću pretraživanja) i prilagođena računalima (ako je Miljenko poželi implementirati).

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Citat: 9a7lfz  u 20. Svibanj 2016, 09:28:16
Opće poznato je da jedan član može imati samo jedan matični klub,

Svima je (valjda) LOGIČNO da netko može imati samo jedan matični klub. No, kako netko tko uplati članarinu i članski doprinos u dva ili više klubova može izabrati koji klub želi za matični?. (Ima li uopće takvih? Trebalo bi ih nagraditi za posebne doprinose HRSu jer plaćaju nešto što su već platili.) Kako stručna služba HRS-a zna koji mu je matični? Tko prvi tijekom godine plati članski doprinos za njega?
Što ako netko odluči promijeniti klub tijekom godine? Npr. 1.4. Po HRS evidenciji bit će mu matični klub onaj prethodni sve do sljedeće uplate članskih doprinosa sljedeće godine. I ne samo to. Na temelju te uplate taj njegov bivši klub ima i određena prava u Skupštini HRS-a. Iako on u tom trenutku već preko 9 mjeseci nije njihov član.

Nije dovoljno da je nešto "opće poznato" ili "logično". Stvari treba formalizirati u papirnatom obliku.

A što je s onima koji uplate članski doprinos direktno savezu? Da, ima i takvih. Iako ne bi smjelo biti. Barem za sada.

Što je s onima koji su bili u nekom klubu koji se ugasio a preko njega su uplatili članski doprinos za tekuću godinu (prije gašenja). Kome idu njihovi bodovi?

i odgovorni u Savezu ZNAJU ko ima KOJI matični klub.

Odgovorni? Eh da barem itko ima ikakve odgovornosti. Onda bi već odavno glave letile (naravno ne doslovno :-) )
Ako KV povjerenstvo traži od stručne službe koji je matični klub nekom operatoru i ne dobije povratnu informaciju tko je kriv što se neko pravilo natjecanja nije sprovelo u djelo?

Znaju? Da oni znaju gdje im je glava a gdje im je onaj drugi dio tijela koje sunca nije vidjelo stvari bi bile puuuuuno bolje.

čak i predsjednici radio klubova, znači, njegov mu je klub nesumnjivo matični!

Opet nije točno. Netko može biti predsjednik u jednom klubu a da mu matični klub bude drugi. To je stvar njegovog osobnog izbora, zar ne ?!

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Imenjak, nešto si pobrkao.
9a1xxx uplati svom matičnom klubu 9a1ccc klupsku i članarinu za HRS. Time je 9a1ccc matični klub za 9a1xxx (naravno, podrazumjeva se da 9a1ccc tu "saveznu" članarinu proslijedi HRS-u). 
9a1xxx također uplati klupsku članarinu radioklubu 9a1yyy i bude član i 9a1ccc i 9a1yyy ali mu je i dalje matični radioklub 9a1ccc.
Vrlo jednostavno........barem prema sadašnjim propisima ;)
73, Ivo 9A1AA

9a6c

E...

A šta s onima koji sami uplate  članarinu za HRS, a ne pošalje je tzv matični klub? Šta s njima?

Jel oni onda mogu birat sami koji im je klub matrični?

Recimo, ja sam platio članarinu svom matričnom klubu i posebno poslao 100 kn donacije za nerad HRS.

Di san ja onda?

9A2MI

Ovaj problem je vrlo lako riješiv, no potrebne su izmjene pravila.

Recimo, natjecatelj NEMA pravo u natjecateljskoj godini mijenjati matični klub.

To bi se trebalo čitati ovako: Na početku godine (kad se uplačuju članarine) tj. do početka Zimskog kupa, natjecatelj
ima pravo upisati kategoriju svog matičnog kluba ili to polje "CLUB" ostaviti prazno.
Ako je ostavio prazno ili se nije natjecao u zimskom kupu, ostaje mu upis matičnog kluba za slijedeće natjecanje.

Ukoliko je upiso matični klub u zimskom kupu, kasnije tijekom godine može birati između svog bivšeg kluba i prazno.

Na taj način bi se onemogućili iznenadni "prebjezi", razna lobiranja itd...

Ako želite voljan sam (besplatno) napraviti tablicu klubova sa pripadajućim znakovima koja bi se integrirala u robot.
Na taj način bi se ovo automatski kontroliralo. Popis klubova sa pripadajućim znakovima bi tako bio javno dostupan
na robotu. Možemo zadužiti Ivu 9A3TY, da ažurira tu tablicu, ako ga Povjerenstvo za to ovlasti i ako je on to voljan raditi.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3MR

Što s onima koji su licencirani direktno u HAKOM-a, platili su članarinu u jednom ili više klubova i nisu dali članski doprinos HRS-u? Koji je njihov matični klub?
Uzgred, po pravilima, natjecatelji ne trebaju biti članovi HRS-a.
Eh...čini mi se da je cjepidlačenje postalo nacionalni sport.
Pozdrav
Rolando 9a3mr

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 20. Svibanj 2016, 12:49:18
Ako želite voljan sam (besplatno) napraviti tablicu klubova sa pripadajućim znakovima koja bi se integrirala u robot.
Na taj način bi se ovo automatski kontroliralo. Popis klubova sa pripadajućim znakovima bi tako bio javno dostupan
na robotu. Možemo zadužiti Ivu 9A3TY, da ažurira tu tablicu, ako ga Povjerenstvo za to ovlasti i ako je on to voljan raditi.

Uh, danas dragovoljaca ko u priči.
Vratimo se na izvor problema. Tko će dati podatke? Zar stručna služba nema informacijski sustav koji se iz godine u godinu modernizira i u koji se ulažu financijska sredstva? Zar onda ne bi bilo normalno da je svaka promjena u tom informacijskom sustavu odmah dostupna svim zainteresiranima?

Ali ne, dana 20.05.2016. još uvijek nemamo niti pdf dokumente Izvještaj o radu,   Financijski izvještaj i Izvještaj nadzornog odbora za 2015. na HRSovom službenom webu a htjeli bi dnevno ažurne podatke o pripadnosti klubovima. Ne budete taj film gledali. 

I sad bi me kao KV povjerenstvo trebalo ovastiti za rad s podacima koje ni samo nije u stanju pribaviti.
Oj gluposti, teška li si.

Citat: 9a3mr  u 20. Svibanj 2016, 13:04:26
Eh...čini mi se da je cjepidlačenje postalo nacionalni sport.

A što ćeš kad se neki u natjecanjima ipak natječu a ne samo sudjeluju :-)

Da je sve postavljeno ko-po-špagi vjeruj mi da ne bi bilo ni cjepidlačenja.

Ako ćemo ići linijom manjeg otpora onda je najbolje da ukinemo domaća natjecanja i riješen problem. :-(
(Ili barem robota. Što ljudi pošalju smatra se ispravnim bez kontrole. Ipak smo mi radioamateri pošten narod pa je bespotrebno uvoditi bilo kakvu kontrolu, zar ne?!)

73 de Ivo, 9A3TY

9A5K

Bome svašta.

Ne bi se štel mešati, ali u pravilima lijepo stoji koja je evidencija relevantna za određivanje matičnih klubova...

Citat:
Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili sekcije kluba ili osobne postaje kojima je radio klub za kojeg prijavljuju bodove matični radio klub prema evidenciji Hrvatskoga radiomaterskog saveza na dan natjecanja.

Kakve svemoguće paralelne evidencije i ne znam što su potrebne?  ???

I da, članarina ili članski doprinos se može uplatiti do kraja tekuće godine i to lijepo piše, pa što ako netko u prethodnoj godini bude član jednog kluba, a onda članarinu za tekuću godinu plati npr. 1.veljače i postane član drugog kluba, te je samim time prema evidenciji tijekom Zimskog kupa imao jedan klub, a tijekom HRK i/ili KJ neki drugi?

73,
9A5K

9A2MI

Krešo, slažem se. No Ivo 9A3TY stalno inzistira na nekoj "Automatizaciji". Sam je ponudio izradu popisa a sada kada bi trebao preuzeti posao i odgovornost, izmotava se. Pardon, vraća se na "izvor problema".
73 de Miljenko 9a2mi

9A2MI

Ustvari, najbolje bi bilo kada bi HRS na svojim stranicama dao mogućnost provjere pripadnosti matičnom klubu.
Dakle, upišem (ili netko drugi) recimo 9A2MI i dobijem matični klub je 9A1BIJ od 19??-??-?? ne znam točno.

Tako bi svatko mogao provjeriti pripadnost klubu i ukoliko je pogrešno odabrano u natjecanju, žaliti se Povjerenstvu.

No to opet netko mora raditi, pa ne bih htio da HRS ima dodatne troškove.
Zato sam predložio besplatni način tj. u okviru postojećih troškova.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9A5K  u 20. Svibanj 2016, 13:31:21
Ne bi se štel mešati, ali u pravilima lijepo stoji koja je evidencija relevantna za određivanje matičnih klubova...

Svi mi to znamo Krešo. Al što napraviti kad KV povjerenstvu ta evidencija nije dostupna a natjecatelji se bune na rezultate jer su nekom klubu pripisani bodovi nekog kome taj klub nije bio matični na dan tog natjecanja?

Citat: 9a2mi  u 20. Svibanj 2016, 15:23:30
Krešo, slažem se. No Ivo 9A3TY stalno inzistira na nekoj "Automatizaciji". Sam je ponudio izradu popisa a sada kada bi trebao preuzeti posao i odgovornost, izmotava se. Pardon, vraća se na "izvor problema".

Što nije bolja automatizacija nego žalbe natjecatelja i ručni rad nekoliko ljudi?
Ne bježim ja od ničega. Moj poziv tajnicima i dalje stoji.
73 de Ivo, 9A3TY

9A5K

Citat: 9a3ty  u 20. Svibanj 2016, 16:41:10
Svi mi to znamo Krešo. Al što napraviti kad KV povjerenstvu ta evidencija nije dostupna a natjecatelji se bune na rezultate jer su nekom klubu pripisani bodovi nekog kome taj klub nije bio matični na dan tog natjecanja?

Pa bilo bi zanimljivo čuti kada je KV povjerenstvo uopće i od koga zatražilo te podatke (i u kojem obliku), a da ih nisu dobili?
Osim toga, za 60-70 znakova nakon contesta, vjerojatno i da se ručno provjeravaju, ja sam siguran da bi to Ljilja odradila prilično brzo i jednostavno.
Dodatno, sličan popis, koliko je meni poznati, se za potrebe QSL managera i razvrstavanja karata po klubovima radi nekoliko puta godišnje, tako da ne jednostavno ne vjerujem da do te evidencije nije moguće doći.

73,
9A5K