• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski kup 2016

Autor 9a6c, 21. Siječanj 2016, 09:32:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Osim što sam radio i što nije bilo dosadno, opet mi nešto nije jasno...
Netom po isteku roka za slanje logova pojaviše se na dičnom HF robotu tzv. prijavljeni rezultati. Sreća trajaše kratko te isti nakon par dana nestadoše i umjesto njih sad opet imamo  listu postaja koje su poslale log. Mislim da bi taj podatak relativno lako iščitali i iz prijavjenih rezultata te iste nije trebalo micati.
Piše još da je obrada u toku pa mi pada na pamet - nije vrag da robot ne može držat na okupu objavljene rezultate dok ih unakrsno pregledava?

Nastranu par uočenih nelogičnosti u njima, ali nekako imam dojam da bismo preživjeli njihovo svakodnevno uprizorenje na robotu...

Naravno, kao i uvijek do sada, sladostrasno iščekujem trenutak objave prve inačice tzv neslužbenih rezultata pa da ih krenemo secirati 8)

9A2VX

Pozdrav Gogo!

Počeli smo se pridržvati svakog zareza u Pravilima, a u Općim pravilima za 9ACW piše:

Citat:Rok za objavu prijavljenih rezultata je najkasnije 8 dana po isteku roka za dostavu natjecateljskih
dnevnika.
Neslužbeni rezultati objavljuju se najkasnije 60 dana nakon održanog natjecanja.
Zajedno s neslužbenim rezultatima omogućuje se uvid u UBN reporte svim sudionicima natjecanja
dostavom odgovarajuće lozinke za pristup podacima.
Primjedbe na neslužbene rezultate upućuju se elektroničkom poštom na adresu 9acw@9acw.org u
roku od 8 dana po objavi neslužbenih rezultata.
Službeni rezultati objavljuju se nakon rješavanja eventualno pristiglih primjedbi, a najkasnije 30 dana po
objavi neslužbenih rezultata.

Dakle strpljen - spašen

Pozdrav u Split i okolicu!

9A1AA

Tko je bio brz u utorak, 18. siječnja oko 02.00 sev, mogao je vidjeti prijavljene rezultate.
Sad mi je žao što nisam napravio screen shot......
Znam samo da je u kategoriji Više operatora vrlo zanimljiva situacija i da će ovoga puta UBN biti jako, jako bitan ;)

Za 70-ak dana sve ćemo znati ;)

73, Ivo 9A1AA

9a6c

Zvone, tnx za pozz, ali citiraš kriva pravila. Samo se njih ne drže - 8 dana pa opet nema prjavljenih rezultata. Pamtim da je 7dx bio pri dnu liste sa preko 170 veza, a sad je i neni krivo da nisam snimio stranicu pa da usporedim tko je u kojoj kategoriji :P. U MO će zbilja bit utisno jer su prva tri u malo punata. A tek kad se otvore logovi pa da vidimo kako rade SPAM filteri u lokalu >:(

9A3TY

Zvone, kad piše najkasnije to ne znači da moraš to napraviti zadnji dan.
Nitko ti ne brani da to napraviš ranije.
Zašto je KV povjerenstvo odlučilo stvari raditi baš zadnji dan (ili kasnije) to samo nebo zna.
Možda ne znaju što znači najkasnije.

Za one koji su propustili pogledati u privitku je "claimed score".
73 de Ivo, 9A3TY

9A2VX

Ja sam se također nadao da ću vidjeti štogod. Znam da drugi dan od 21:30 do 22:30 nisam mogao doći niti na KV niti na UKV, kao niti na uobičajeni Hamradio.hr.
Moćda bih dignuolog za 9ACW, ali kako nije robot bio dostupan, nisam mogao niti uploadati log
Tako da sam oko 22:30 LT otišao leći i nije mi žao.
Vidjet ćemo što će ispasti...
73!  zvone

9A2MI

Pozdrav natjecatelji!

To što se je dogodilo nakon isteka roka za predaju logova, moja je greška.
Naime, dosta sam radio na programu pa mi je pobjeglo. Uvidjevši grešku,
ujutro, popravio sam grešku.

To što se još uvijek vidi samo lista stanica, upute su od strane Povjerenstva.

Potrošio sam tjedan dana programiranja da bih napravio pristup robotu sa
dozvolama tj. ograničenjima za pojedine administratore.
Sada je moguće da administrator ima dozvolu da za vrijeme upload perioda vidi
samo djelove zaglavlja stanica i ništa više od toga. To omogučuje da takav admin
popravi neispravne kategorije (klub) a ujedno se može natjecati jer ne može vidjeti ništa
što bi mu moglo dati šansu za popravak svojeg loga. Osim kategorije.

Nakon upload perioda, admin ne može ništa mijenjati (osim spomenute kategorije i kluba)
i upisivanja admin zahvata. Svi admin zahvati su vidljivi.

Željko je odobrio takav pristup svim članovima povjerenstva, no do sada nitko nije zatražio
lozinku. Osim Željka koji ima lozinku otprije pa sam mu samo dodijelio određene dozvole.

Kako ja ne želim preuzeti odgovornost za obradu logova, nego samo za programiranje,
na potezu je povjerenstvo...

73 de Miljenko 9a2mi

9A4W

Zvone tema je zimski kup a ne 9a cw
73 Toma 9a4w

9A2MI

Zvone, ako ti nije bio dostupan server, dostupna ti je moja e-mail adresa...
73 de Miljenko 9a2mi

9A2VX

Hvala Toma na ispravci. Nisam bio dovoljno jasan.
Cijela hamradio domena nije bila dostupna! dakle niti KV robot, niti UKV robot, niti hamradio.hr portal.
Dakle vjerovatno su "hakeri" ili "svemirci " blokirali pristup svemu, dok su druge internet stranice i portali radili normalno.
Davno sam predlagao da se sva naša natjecanja pa i portal stave na naš server ( HRS-ov) ili da se zakupi u 9A neki prostor gdje bi to bilo sigurno, pa ne bi bilo vremenskih ograničenja kod obrade podataka itd...
P.S.
Zašto nisam poslao na 9ACW log, i zašto sam poslao na 9A-ZK o tome ću nedje drugdje. HI!

Pozdrav svima.  Zvone

9A4W

Zvone javio sam se pošto si napisao (citirao) neke čudne datume za objavu prijavljenih,nezvaničnih i ostalih rezultata,vezana za zimski kup.
Opet se ponavlja ista trakavica sa robotom.
73 Toma 9a4w

9A2VX

Sorry dečki što sam malo "potpirio vatricu"
1. Citirao sam 9A Opća pravila KV natjecanja koja vrijede za sve 9A KV konteste, dakle i 9A Zimski kup, jer se u Pravilima za 9A Zimski kup spominju i Opća pravila.
2. To je ono kao u priči:
a. "Ja sam šef"
b. " Ako nešto nije jasno, pročitaj prethodni sadržaj"

Da pojasnim:
U 9A Zimskom kupu piše:
Citat:Rok za slanje dnevnika je drugi ponedjeljak po održanom natjecanju (18.01.2016.)
Zatim piše ovo
Citat:Za sva ostala pitanja (oduzimanje bodova, natjecateljsko povjerenstvo, žalbe, diskvalifikacije i
sl.) primjenjuju se Opća pravila KV natjecanja u organizaciji Hrvatskoga radioamaterskog
saveza.
Dakle nigdje se ne naglašavaju posebni rokovi, već za njih vrijedi dio iz Općih pravila, koja vrijedi za 9A KV lokalne konteste ( pa čak i za 9ACW)
Prema tome nije zastarjelo!!!

9A2VX

Kako u tim Općim pravilima lijepo piše:
Citat:
10. Objava rezultata
Za sva natjecanja osim 9A CW
Rok za objavu prijavljenih rezultata je najkasnije 7 dana po isteku roka za dostavu natjecateljskih
dnevnika.
Neslužbeni rezultati objavljuju se najkasnije 30 dana nakon održanog natjecanja.
Zajedno s neslužbenim rezultatima objavljuju se javno i svi UBN reporti te dnevnici veza.
Primjedbe na neslužbene rezultate upućuju se elektroničkom poštom na istu adresu kao i dnevnici u
roku od 7 dana po objavi neslužbenih rezultata.
Službeni rezultati objavljuju se nakon rješavanja eventualno pristiglih primjedbi, a najkasnije 30 dana po
objavi neslužbenih rezultata.
Trebamo čekati 7 dana da se dnevnici "ohlade"pa da robot prikaže neslužbene rezultate ( iako se to moglo odmah)
Zatim ćemo čekati mjesec dana na UBN-ove,
Pa ćemo se žaliti slijedećih sedam dana.
Zatim će komisija čitati žalbe jedan mjesec dana ( Treba slovo po slovo)
I nakon otprilike tri mjeseca ćemo imati na stranici HRS obavijest da su rezultati službeni ( Ne znam kako će objaviti u časopisu ako više ne izlazi i koji će to biti broj??? )

9A2MI

Pušteni su privremeni rezultati.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Jel opet moram ja ?
Nitko drugi ne gleda niti ga je briga?

Ako ovi privremeni postanu neslužbeni ili ne daj Bože službeni ... ajme majko.
Očito se "dosta radilo po programu" ali ne tamo gdje treba.
I dalje ima katastrofalnih grešaka u obradi da to pas s maslom ne bi prožvakao.

No, nije kasno da se ispravi do objave neslužbenih (samo je sramota).
73 de Ivo, 9A3TY