• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

RMZO

Autor 9A4OE, 16. Ožujak 2015, 15:39:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Ova web stranica je ipak samo by HRS, iako je otvorena ne samo njegovim članovima nego i šire.

Osobno ne vjerujem da HRS svjesno radi sebi u štetu, prije bih rekao da ne radi, u rasponu od ništa do jako malo, a prije svega loše, ali to je za neki drugi ON TOPIC.

Dok god nam je savez tako trom i mlitav i u tome uspješan, inicijative ovakvog tipa mogu nam samo uliti nadu da nije sve baš tako crno pa kako bilo da bilo. Njihova pojavnost, opstojnost i različitost ako ništa drugo mogu poslužiti kako putokaz smjera kojim se može krenuti, ukoliko se ukaže netko tko bi znao izaći iz ovako okoštalog i krajnje neproduktivnost vođenja organizacije poput naše.

9A3BRV

Moj prijedlog kao clana HRS-a je da otvorimo temu koja je bez konotacija izrecenih ovdje i deprivirana podjela.

Topic koji bi obrađivao temu uključivanja radioamatera u sustavu ZiS-a, gdje bi se ljudi za početak mogli definirati dali žele ili ne učestvovati u tome, a nakon toga polako upoznavati sa pojmovima i SOP-ovima.

Imamo dugogodišnju i bogatu tradiciju u oba područja u mirnodopsko, ali i u vrijeme velikih nesreća ili katastrofa (što uključuje i rat).

Imamo i iskustvo koje se ne može kupiti niti zamijeniti nikakvom tehnologijom i iz osobnog iskustav tvrdim da nam na tome zavide i mnogo razvijeniji i bogatiji sustavi.

Lijep pozdrav,

Robert Vatta
9A3BRV

9A1IW

Za neupućene, dio odgovora iz ove teme je protupropisno obrisan i prebačen u koš. Koga zanima, može ih tamo pronaći ili dobiti arhivu na mail.

Ovaj moj post nije niti OT niti uvredljiv, pa me baš zanima uz koje obrazloženje će sada biti obrisan.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TA

Nevjerojatno, trenutno ima više posjeta košu, nego ostatku foruma   ;D

On topic, to 9A3BRV, ova tema se zove RMZO, gdje pisati o tome, nego ovdje?

Samo se držite suvisloga, vesele me nastavci...

LP Dado

Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2Z

Citat: 9a3brv  u 01. Travanj 2015, 03:13:42
Moj prijedlog kao clana HRS-a je da otvorimo temu koja je bez konotacija izrecenih ovdje i deprivirana podjela.

Topic koji bi obrađivao temu uključivanja radioamatera u sustavu ZiS-a, gdje bi se ljudi za početak mogli definirati dali žele ili ne učestvovati u tome, a nakon toga polako upoznavati sa pojmovima i SOP-ovima.

Imamo dugogodišnju i bogatu tradiciju u oba područja u mirnodopsko, ali i u vrijeme velikih nesreća ili katastrofa (što uključuje i rat).

Imamo i iskustvo koje se ne može kupiti niti zamijeniti nikakvom tehnologijom i iz osobnog iskustav tvrdim da nam na tome zavide i mnogo razvijeniji i bogatiji sustavi.

Lijep pozdrav,

Robert Vatta
9A3BRV

Mislim da je o RMZO sve rečeno i otvarati neku drugu temu glede toga nije potrebno. U HRS-u ima puno vrhunski osposobljenih članova, koji su se u svojem životu i profesionalno bavili poslovima veze. Tako da vrhunskih, dugogodišnjih, iskustava ne nedostaje. Znači, osposobljeni smo da prema potrebi budemo na raspolaganju. Sistem veza se razrađuje u SRVKS koji će u datom momentu biti u upotrebi, prema zahtjevima nekih institucija u nekim kriznim situacijama..

9A1IW

Citat: 9A2Z  u 01. Travanj 2015, 13:21:53
U HRS-u ima puno vrhunski osposobljenih članova, koji su se u svojem životu i profesionalno bavili poslovima veze. Tako da vrhunskih, dugogodišnjih, iskustsava ne nedostaje. Znači, osposobljeni smo da prema potrebi budemo na raspolaganju. Sistem veza se razrađuje u SRVKS koji će u datom momentu biti u upotrebi, prema zahtjevima nekih institucija u nekim kriznim situacijama..

Odlično. Baš mi je drago da je netko ovo napisao.

Elem, unatoč svom tom silnom znanju i iskustvu, zadnji RMZO je odradio svoj posao 1991. U poplavama se pokazao fantastičan - nije ga ni bilo, a ekipe na terenu su vrištale za radiokomunikacijskim sredstvima i operatorima. Toliko o HRSu, HRSVKSu, SRVKSu, stručnim ljudima i ostalim floskulama.

I zašto bi uopće HRS imao isključivi monopol na RMZO? Pogotovo nakon ovakve diskusije i napada HRSovog "vrhovništva" na udruženje građana koje (pogrešno) vidi kao konkurenciju.

Inače, već neki period slažem svoju RMZO opremu i radim na osposobljavanju MESH mreže. Sada ne da nema šanse da se ikada stavim na raspolaganje ovakvom Savezu, već ću se uključiti u RMZO akciju, makar im sve poklonio. Dok god predsjednik Zdenko, kao odgovorna osoba, tolerira sipanje mržnje i razdora, do tada me nema ni blizu. U svom razmišljanju nisam usamljen.
Ovo što radi HRSova vrhuška je teška sramota, pogotovo jer se radi o humanitarnim aktivnostima.

73 de 9A1IW - Boris

9A6NDD

Citat: 9A1IW  u 01. Travanj 2015, 13:37:16

Elem, unatoč svom tom silnom znanju i iskustvu, zadnji RMZO je odradio svoj posao 1991. U poplavama se pokazao fantastičan - nije ga ni bilo, a ekipe na terenu su vrištale za radiokomunikacijskim sredstvima i operatorima. Toliko o HRSu, HRSVKSu, SRVKSu, stručnim ljudima i ostalim floskulama.

... možda nije svima poznato, a i ne treba biti, ali prilikom poplava bile su spremne ekipe za izaći na teren sa svom potrebnom opremom i ljudstvom. Cijelo vrijeme je bio i kontakt s Crvenim križem... tako da je baš trebalo, onda bi se i izašlo na teren. Mobilna mreža je radila, pa za razliku od ledoloma u Sloveniji nije bio totalni prekid u komercijalnim komunikacijama.

O tome kako i što funkcionira vezano uz veze uz krizne situacije, ne bi... to je područje koje treba profesionalno obraditi (ali naravno to nisu profesionalne veze i te dvije stvari nikako ne treba miješati jer mi smo radio-amateri i bavimo se radio-amaterskim komunikacija i u tom pravcu trebamo i djelovati i pripremati se...) jer od puno priče nema koristi... ekipu koju to zanima spreman je već sada izaći u svakom trenutku na teren... najveći problem bi bio kako se opravdati na poslu... toliko od mene i dalje  :-X.

73

9A3IV

Nisam se javljao par dana da mogu malo razmisliti. Pa nešto sam i spametovao ;D

3BRV, član si foruma pa možeš i objaviti svoju aktivnost ovdje. Samo daj, vidiš i sam po reakcijama i broju čitanja da tema zanima posjetioce foruma. Primjedba tebi 2Z:
RMZO i SRVKS ne postoji sve dok se ne proširi vijest da se nešto radi. Ja ne idem na facebook, nemam profil, ne pada mi na pamet tamo nešto tražiti. Pa, RMZO ne postoji dok ne objavi da postoji. Napravite stranicu, objavite frekvencije, objavite plan rada, objavite što ste dosad napravili. Pošaljite dopis u klubove. Pa svi smo radio-amateri.

SRVKS, nula bodova. Postoji stranica sa nekavim znakom i ništa više. Čak nema ništa ni o HRSVKS. Postojao je godinama, uginuo, prirodnom ili nasilnom smrću i nakon njega ništa. Zar sve što se radilo prije ne vrijedi ništa?

RMZO 1 : SRVKS 0

Savjet svima, naročito svima u HRS-u: objavljujte planove, objavite što ste napravili, objavljujte sve. Dok to ne radite članovi će misliti da ništa ne radite. Jer ništa ne vide. Pa jedan od razloga za postojanje portala je i informiranje članova, zar ne? Znači svi, bar jednom mjesečno, počevši od predsjednika i tajnice pa do svih managera: pišite, pišite i pišite. Bar jednom mjesečno što ste napravili, što mislite napraviti i na kakve probleme nailazite

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A1IW

Nemaju oni nuznu praksu komunikacije sa clanstvom. HRS kupi 2 digitalna repetitora, postavi ih na Ivancicu i nikome o tome ne kaze ni rijec. Do sada nismo kupovali nove Yaesuove stanice jer ih nismo imali kako koristiti, sada imamo, no za to nitko ne zna.. Logicno, zar ne.  ;D

To je ta praksa, prepoznaje se u svemu tokom zadnjih 8 godina.

73 de 9A1IW - Boris

9A3LI

Citat: 9A3IV  u 01. Travanj 2015, 19:30:31
Pa, RMZO ne postoji dok ne objavi da postoji. Napravite stranicu, objavite frekvencije, objavite plan rada, objavite što ste dosad napravili. Pošaljite dopis u klubove. Pa svi smo radio-amateri.

Sad sam zbunjen, ko treba objaviti, kako treba objaviti, jel smo ostali u '81. da treba neko slati dopise po klubovima??
RMZO grupa (udruga) već neko vrijeme ima "stranicu" i koga zanima taj nađe informaciju koja mu treba, valjda.
Radio-amateri je jako širok pojam a mnogim "pravim radio-amaterima" to baš nije jasno-bistro i zbog tih "pravih radio-amatera" imamo sve savršeno!
;D

9A5CAN

Mali info.

Na 433.975MHz CTC123.0  Je u probni rad pušten link na FRN server rmzo.no-ip.org. LOC JN75WT Zadnje je link testiran sa črnomerca iz ruke i iz gajeve stacionar. Snaga uređaja je 5W i GP antena. Ako bude korisnika i zaintersiranih ići će se u daljnja ulaganja i modernizaciju u prvom planu antena. Ideja je da link služi kao veza ZG-RI između SRVKS i RMZO i naravno za druženje izvan kriznih situacija. Nema DTMF komandi, stisni i zovi CQ  ;D sa RI strane je 9A3DZL većinom dežurni pa se njega može pozvat za test.

73
Nikola 9A5CAN

9A4OE

Citat: 9A5CAN  u 23. Svibanj 2015, 15:24:56
u probni rad pušten link na FRN server rmzo.no-ip.org. LOC JN75WT Zadnje je link testiran

može i ovako bez ru sa pc
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4OE

najavljen pa ugašen!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5CAN

Nešto je drugo u igri. Kod mene PC radi ali se ne može spojiti na server. Idem vidit sa ekipom iz RI što se događa pa javim tu kad osposobe stvar.  :o