• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Skupština HRS-a 2015.

Autor 9A4QV, 07. Travanj 2015, 23:15:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Evo jutros Hrvatskom poštom stigli printani materijali za skupštinu Hrvatskog radiogoniometarskog saveza 2015. kodnog imena "Ima li pilota u avionu?"

Nismo dobili ni prošlogodišnji broj 4 časopisa a već nam se uvaljuje spika o minimilano 4 broja godišnje u PDF obliku i 2 printana izdanja. Ako se ne varam polako je vrijeme da se priprema broj 2 u PDF-u i prvo tiskano ovogodišnje izdanje? To je ona igra, na dođem ti....

Mislim da je G.G. pri zadnjoj skupštini predložio prikazivanje podataka o broju klubova i članova saveza. Nasuprot tome, dobili smo iscrpnu statistiku kroz nekoliko grafova koliko je ljudi posjećivalo stranice i koje teme.
Ma koga to zanima? Mene zanima koliko imamo clanica saveza, koliko klubova i koliko zastupnika sa pravom glasa? Je li to tajna?
By the way, koliko price o tom webu, a kad se pogleda forum jos i dalje stoje stari moderatori po temama.

Na nekoliko mjesta navodi se oprema kupljena prosle godine u ukupnoj vrijednosti od nesto preko 40k kuna.
Repetitori su postavljeni, ali ni gdje se ne navodi gdje su zavrsila 2 racunala i solarni panel. Je li to radiokomunikacijska oprema HRS-a pd strateškog značaja za RH? Baš smo se pretrgnuli od investiranja u novu opremu... cijelih 40k kuna....
Gledam ostvarene rashode , točka 74. Nabava i održavanje radiokomunikacijske opreme HRS-a pd strateškog značaja za RH: ostvareno samo 8.245,55 kn od planiranih 30.000 kn. Izgleda da namsvi repetitori rade perfektno i nemamo u šta ulagati više....

Citam plan rada za 2015., POVJERENSTVO ZA UKV (grupa za natjecanja, repetitore, digitalne čvorove, amatersku televiziju i radio farove). Moglo se komotno navesti i kopanje dijamanata, i čuvanje krava...
U planu ne vidim niti jednu riječ o digitalnim čvorovima, amaterskoj televeziji ni radio farovima...
Biser:
- za održavanje i neprekidnu funkcionalnost navedenog sustava potrebno je ulagati znatna financijska sredstva, dok održavanje i montažu opreme vrše radioamateri na volonterskoj osnovi

U izvješću za 2014. jasno vidimo koiko smo uložili sredstava a još jasnije koliko je b ilo održavanja i montaže...

By the way, kad sam u ruku primio kovertu sa materijalima u oko mi je upala poštanska etiketa sa cijenom i masom pošiljke od 243grama. Malo mi se to učinilo preteškom pošiljkom i ne budi lijen, stavim je na preciznu vagu. Masa 219 grama. Razlika samo nekih 10% u korist Hrvatskih pošti... U ovome slučaju smo prošli neokrznuto jer smo u cijenovnom razredu do 250g. Izvukli smo se za 7 grama.... Bit će da boja sa printera još nije bila suha na papiru kad su se slali materijali....

Ima li pilota u avionu.....

9a6c

Adaminho,

ideja je bila da se uz financijeks pokazatelje prepisane iz godišnjih izvještaja i koji su većini manje zanimljivi daju i temeljni brojčnai pokazatelji stanja u HRS, a broj članova i klubova je samo jedan od njih. Sjećam se koli ko je teško bilo doći do tih banalnih podataka da ih se objavi u RADIO HRS, ali nekako smo se ipak snalazili. Danas je to izgleda neizvedivo.

Puno je važniji zahtjev da se podnese i programsko izviješće o izvršenju plana akcija, a ne samo trošenja para na ovo i ono, čime baza ipak dobija kvalitetniji uvid u poslovanje i djelovanje sojuza.

Ali, ovo što stiže je na žalost izgleda i krajnji domet, osobno ne vjerujem da tu postoji neki dublji smisao i razlog, jednostavno bolje ne ide. Nisu to funkcije od 20.000 kn mjesečno da bi ih se čovjek držao zubima i noktima.

I dalje ne razumijem čemu takva info blokada iz kancelarije, ali i shvaćam zašto je to tako. Pat pozicija traje od odlaska Severinca, a nedavni sudski epilog samo je dodao još malo nehrđajućeg čelika u taj armirani beton.

Ceterum censeo, šteta da ovu inačicu HRS nismo upokojili i u toj prigodi i okrenuli novu stranicu, ali nije bilo hrabrosti i eto.

Ovaj saziv IO i djelovanje Saveza vjerojatno su najgora kombinacija koju smo do sad imali, ali - sami smo za to glasali i eto nam ga.

Što se mene tiče, na Skupštini bih predsjedniku ZABRANIO da obrazlaže financijski plan i poslovanje i dao mu riječ samo kad je u pitanju akcijksi plan i izvještaj o njegovom ostvarenju.

Ali moga ex kluba više nema pa tako ni mene.

9A1IW

Nisam vidio materijale jer me se ne tiču, no ovo što prepričavate je još jedan dokaz da je bolje članarinu usmjeriti u pametnije projekte, kao što je pečenje janjetine na nekoj kontest lokaciji ili kupovina slatkiša djeci i unucima.

...Pa kad već nema pilota u avionu, ne treba ni putnika.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4OE

Citat: 9a4qv  u 07. Travanj 2015, 23:15:23
...
Na nekoliko mjesta navodi se oprema kupljena prosle godine u ukupnoj vrijednosti od nesto preko 40k kuna.
...
Ima li pilota u avionu.....

Mozda ce te inspirirati na daljnja promisljanja  ,istina radi se o 2013, brojke su uvijek usporedive

Da se ispravim objavljena je i 2014
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TY

Adame, htjeli mi ili ne mislim da je problem puno veći nego što se na prvi pogled čini. Sjeti se samo koliko je bilo kandidata za predsjednika HRSa. A sad zamisli da ih bude jedan manje.

Ti si eto, dobio materijale za Skupštinu. Zar ne bi bilo normalno da su isti i objavljeni na webu kako bi se svi članovi članica HRS-a mogli s tim upoznati i dati svoje komentare svojim zastupnicima te tako napraviti kvalitetnu pripremu za Skupštinu?
Zar ne bi bilo normalno i da zapisnik sa sastanka IO koji je održan 20.03. bude do danas dostupan na webu?
Zar ne bi bilo normalno da je barem jedna osoba na forumu odgovorila na moje pitanje što radi "nova" tajnica 8 radnih sati na dan?

Pitaš : "Ima li pilota u avionu....." Odgovor je : Ima, ima, ali jedan je otišao na wc....  a ljude je sve manje briga zbog tog :(

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Citat: 9a3ty  u 09. Travanj 2015, 09:21:49
Zar ne bi bilo normalno i da zapisnik sa sastanka IO koji je održan 20.03. bude do danas dostupan na webu?

Od 30.03.2015. na webu su:

Zapisnik
http://hamradio.hr/download/ZAPISNIK_IO_1_2015.pdf

Prilog
http://hamradio.hr/download/IO_1_2015_Prilog_1_Statut_HRS.pdf

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Hvala na brzom ispravku netočnog navoda.

Daj molim te još pojasni meni (očito ćoravom) kako se može doći do njih preko menija na webu?
Tražio sam na naslovnici, u vijestima, u datotekama, preko pretraživanja na hamradio.hr, u radu HRS-a, putem pretraživanja preko googla i preko linkova koji kažu da su ostali zapisnici "ovdje" pa upućuju na vijest o nekom osiguranom autobusu, ....

Unaprijed zahvaljujem!
73 de Ivo, 9A3TY

9A7KXP

9A1AA

Imenjače! Kao prvo moraš biti logiran na web stranici HRS-a, a koliko vidim ti to nisi.
Kad si logiran onda u Izborniku "Rad HRS-a" imaš ponuđeno i "Zapisnici IO".
U protivnom to ne vidiš........
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Hvala za info.

Ovo je još jedan dokaz da je pretpostavka majka svih zaj...
S obzirom da je rad HRS-a JAVAN pretpostavio sam da su i dokumenti koje generira HRS - JAVNI.
Očito nešto ne štima s mojom logikom. Tako sam pretpostavio da će u privitku zapisnika biti i svi dokumenti koji su usvojeni kad gle čuda ima samo jedan - prijedlog Statuta. A što je sa ostalima? Nažalost, forma zadovoljena a svrha ... ?

BTW, ispričavam se ako sam te doveo u neugodnu situaciju da prekršiš pravila jer je sada zbog tvog linka na zapisnik u postu koji svi pa i oni koji nisu logirani na web mogu pročitati (znači i google) "tajni" dokument postao javan (jer ni za dostup do dokumenta se nije potrebno logirati na web).

Kvota postova za ovaj mjesec ispunjena. Do sljedećeg mjeseca srdačno vas pozdravljam  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Ništa tu nije tajno. Jednostavno se moraš logirati da bi ti bio dostupan SAV sadržaj na webu.

Da se vratim na topic......naravno, svi materijali za Skupštinu biti će na svom mjestu na webu kada ih dobijem za objavu.
73, Ivo 9A1AA

9A1IW

Moj odgovor na ovu temu se nalazi u arhivi i u kosu na linku:

http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_jfusion&view=plugin&Itemid=709&jfile=index.php&topic=7707.0

Stoga predlazem temu za skupstinu:

- Rad trenutnog moderatora HRSovog foruma i izbor novog.

Tko ima jos koju ideju, neka ju predlozi.

73 de 9A1IW - Boris

9A2SB

Dobar dan!
U programu rada Skupštine stoji da će se dodjeljivati nagrade i priznanja za KV&UKV natjecanja u organizaciji HRS-a.
E pa da se ne ponovi ono plakanje o velikoj količini preostalog materijala kao lani nakon ZRF-a,bilo bi praktično da se odgovorne osobe izjasne za koja natjecanja?!?
Osobno nisam zainteresiran,ali tako to rade po mnogim EU skupovima i Skupštinama (pogledati se na najbliže kako to rade S5 menađeri).Čak i kod IARU!
A dal će doći i predstavnik ARRL-a za nagrade iz ARRL iz prestižnih kategorija ::) KV,UKV&EME da i oni ozdal znadu doći!
Sretno im bilo!
Zlatko/sb

9A1IW

To sam i ja pitao, no odgovorni rađe šalju postove u koš, umjesto da smisleno odgovore na pitanja koja se postavljaju. Možda bi trebalo podići financijske naknade?  ;D

73 de 9A1IW - Boris

9A1AA

Proslijedio sam upit odgovornima u HRS-u.
Kada dobijem odgovor objavit ću informaciju za koja natjecanja će biti izvršena podjela nagrada.
73, Ivo 9A1AA