• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

RMZO

Autor 9A4OE, 16. Ožujak 2015, 15:39:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Citat: 9a3brv  u 28. Ožujak 2015, 00:18:46
Svi smo zauzeli čvrsto svoje pozicije (za ili protiv), našli se u pat poziciji iz koje nas nikakvi razlozi ili proturazlozi ne mogu izvući.

Nismo mi zauzeli ništa, ne donosi brzinske zaključke! Stav je zauzeo nekakav nadobudni menadžerčić, podršku mu dao web urednik kroz medijski prostor, a amenovao Zdenko Blažičević kao odgovorna osoba. Za ovo sramotno poticanje razdora su odgovorna samo ova trojica, nitko drugi. Radioamaterima je svejedno tko organizira aktivnosti i tko pridonosi razvoju RMZO mreže. Ono što radioamatere smeta je uništavanje i gušenje mreže, što je samo dio dobrih prijekata koje je HRS, iz ovih ili onih razloga, ugasio u zadnjih 8 godina, tj. nakon "oslobođenja".  ;)

BTW u svoje projekte obavezno ubacite i ovo: http://www.broadband-hamnet.org/
Uz veće snage i bolje antene u kratkom vremenu imate funkcionalnu, propusnu i alternativnu mrežu za povezivanje bitnih točaka. HRSu nema smisla o ovome govoriti jer nisu bili u stanju ni packet radio održavati, a "beskorisni" APRS su prepustili entuzijastima uz krajnje bedasta obrazloženja, iako se zna koliko pomaže pozicioniranje ekipa i ad-hoc distribucija poruka u nekakvoj havariji.

Citat: 9A4MF  u 28. Ožujak 2015, 05:49:30
No, ovo me sada buni,,,,,,  dali smo uvezani u istu mrežu ili ovi planovi što agencije rade su? isto tako znam da  u DUZS ima odjel Civilne zaštite s razrađenim planovima za krizne situacije,,,,,,, ovdje očito paralela ima više?

Miro, ne zamaraj se. Stavi svoj klub na raspolaganje, složi projekt koji će ti osigurati sredstva za opremu i budi spreman za "ne-daj-Bože". Tko će biti krovna udruga, potpuno je nebitno. No od HRSa ne očekuj previše jer su tromi do bola i tematika ih uopće ne zanima. Osim u svrhu prepucavanja, omalovažavanja i gušenja "konkurencije". Bar oni tako vide sve one koji nisu pasivni dio potpore Savezu (kroz financije, drugo ih ne zanima).
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3IV

Uopće nije važno na kojoj se frekvenciji prenese poruka. Ako se nešto desi, svi se trebaju uvezati, bez obzira na kojoj im frekvenciji radi uređaj. 3BRV, odbio si me od svoje udruge. Ovo je radio-amaterski a ne CB forum. Pa onda svoj radio-amaterski znak stavi, a CB eventualno u zagradu, a ne obrnuto. Da li to pokazuje da si nesklon dogovoru i slušanju drugih? Neznam, ne poznajem te.  Ali ne sviđa mi se. Bilo bi i dobro da si otvorio temu i obavijestio sve radio-amatere da je udruga osnovana. Greška u koracima. Ispravi je.

7GA, HRSVKS je umro tiho. Nestao je, nestale su stranice. Trebao si staviti vijest na portal da si izabran i da nastavljaš aktivnosti. Portal zato i postoji. Ovako ne postojiš ti, ne postoji ništa što si eventualno napravio.

Damir
SVE ILI NIŠTA

9A3LI

Citat: 9A3IV  u 28. Ožujak 2015, 11:55:18
Uopće nije važno na kojoj se frekvenciji prenese poruka......

Da se mene pita a srećom ne pita me se, RMZO ne bi imao apsolutno ništa sa HRS-om, HZTK i opčenito sa radio-amaterima.
"Radio amateri" su previše umišljeni da su neka veličina a na kraju sve svedu na "kakve ja koristi od toga imam?"
Neko je spomenuo da je RMZO postojao, da, je i kao takav je mogao ostati da nema "umišljenih" koji su izmislili neki novi naziv.
Ja bi "RMZO" u neki poluvojni ustroj, recimo pod Civilnu Zaštitu i kraj priče.
Previše smo beskorisnih slova ispisali u temi HRSVKS  i svaka daljnja rasprava je beskorisna.
Pustimo ljude da rade kako su radili do sad kad "super radio-amateri" nisu ni znali da postoje.

9A2KO

Zanimljivo,
grupa mladih zaljubljenika u radio pokrecu akciju za pripremu odbrane i pomoci u slucaju zla, žele i traže savjet i onda pocinje rafal, zašto, kako i zbog cega.
A mi u našem maniru  se cudimo i visoko umno zakljucujemo.
Ma, ljudi moji, skinimo kapu i poklonimo se dobroj ideji, neka krenu neka rade, frekfentno polje je veliko i široko ima mjesta za sve.
Uhoparajuca tišina na opsezima je bolna a oni žele život, krenite decki, ja sam vas slušao, radite divno u duhu ham spirita, bez zamjerke, samo napred, poštujte i bit ce te poštovani.
Necu dežurati, ali ako terba svi cemose ukljuciti u vašu tj našu mrežu, jer kad bi svi ljudi svijeta.....

Vi ste dio nas , sa vama smo spremniji, ruže za obitelji. Ovo je naša zemlja mi je volimo, zagrlit cu vas i zaželiti uspjeh.

Neka pocne novo radioamatersko proljece.
Uz stisak ruKe Eduard 9A2KO

9A3BRV

Citat: 9A3IV  u 28. Ožujak 2015, 11:55:18
3BRV, odbio si me od svoje udruge. Ovo je radio-amaterski a ne CB forum. Pa onda svoj radio-amaterski znak stavi, a CB eventualno u zagradu, a ne obrnuto.

Ovo je bio moj odgovor i reakcija na jedan prijašnj post gdje me se upravo tako oslovljava (CB oznakom, a u zagradi radioamaterskom)

Ako je običaj da se na ovom mjestu oslovljava sa pozivnom radioamatersko oznakom ja to to činim, ali ništa manje ne očekujem od drugih.

Naravno da poštujem ovaj prostor i dapače potpisujem se imenom, prezimenom i pozivnom oznakom.

Blagovremeno sam obavijestio HRS na službeni mail da je RMZO krenula sa aktivnostima ( što sam i naveo u jednom svom prijašnjem postu ) dapače najavio sam i ostale aktivnosti.

HRSVKS nema apsolutno nikakve veze sa RMZO, niti je RMZO, pravni slijednik HRSVKS-a ni u kom pogledu.

Ja nisam izabaran ni od koga već sam osnovao Udurugu zajedno sa kolegama radioamaterima i prijateljima, volonterima i profesionalcima iz sustava ZiS-a, ali i onima koji se u sustav žele uključiti.

Robert Vatta
9A3BRV

9A7KXP

Roberte,

nemoj se uzrujavati.

Ti si osnovao udrugu po svojem shvaćanju i sa svojim istomišljenicima.

Imaš svoj cilj i svoju viziju.

Ja imam svoj cilj i svoju viziju.
Kada uspijem tri amatera APRS-aša sabrat na hrpu onda ću ja osnovati svoju udrugu.

U međuvremenu čovijek radi sam za svoje gušte i svoje vizije,i to sam plaća.

I kada masu stvari sam platiš onda shvatiš da ti ne trebaju ovakva razglabanja na forumu.

Mene uvijek možeš kontaktirati,ako ti što treba.

Pomoći ću ti kao čovjeku ako mogu.

73  Hristo 9a7kxp

9A1IW

Citat: 9A7KXP  u 28. Ožujak 2015, 18:38:31
U međuvremenu čovijek radi sam za svoje gušte i svoje vizije,i to sam plaća.

I kada masu stvari sam platiš onda shvatiš da ti ne trebaju ovakva razglabanja na forumu.

Upravo tako. I umjesto da pare usmjeravamo prema "rupi bez dna", bolje je tu lovu ostaviti u klubu i financirati neki komad hardvera.
Racunica je jednostavna: 20 članova daje po 100Kn članskog doprinosa Savezu, to čini 2000Kn. Za 2000Kn složimo barem 5 APRS čvorova  :) Da ne spominjem koliko je niska cijena Linksysa - evo i MESH mreže za sitne pare. :)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6WW

9a3brv,

Ne bi htio da moje pitanje budu shvaćeno na pogrešan način.

Pregledao sve materijale dostupne na vašim stranicama RMZO.hr i ostalim koji opisuju vaše aktivnosti. Vidim da, barem ocjenjujući prema dostupnim tekstovima, vi ste tome ozbiljno pristupili. U potpunosti se slažem da postojećem sustavu komunikacija u katastrofi (tu uključujem i državni informacijski i komunikacijski sustav zaštite i spašavanja) prijeti kolaps i cijenim napore da se razvije alternativna mreža nezavisna od katastrofom pogođenih resursa. Također cijenim napore da se operateri obuče ispravno reagirati u kriznim situacijama.

No još uvijek nisam vidio odgovor na pitanje (a to je bio bit mojeg upita) kako se vi uklapate u planove onih za koje bi prenosili informacije, a to je bitno pitanje. Vidim i sam kažeš "Na žalost istina je da subjekti koji imaju ambicije sudjelovati u Sustavu zaštite i spašavanja nisu koordinirani ni na kojem nivou", i tu je problem. Iz opisa vaše vježbe, ako je točno ono što piše na web stranicama, ispada da je bila uspješna i dobro organizirana što se vašeg djela posla tiče, no bilo bi to lijepo u budućnosti vidjeti ponovljeno u nekoj sintetiziranoj vježbi zajedno i s ostalim subjektima u hijerarhiji (DUSZ, CZ).

Ako se pročita moj post, vidi se da je upravo to bilo postavljeno pitanje - veza tu ipak samo servis za nekog drugog, ali za koga ?

Sve ostale primjedbe s raznih strana jednostavno nisu točne:

- niti najmanje me ne smeta što se udruga izvan HRS (kao i bilo koja druga, ili pojedinac radioamater)
- nemam apsolutno ništa protiv CB, cijenim svaki hobi (Oslovio sam te CB znakom jer se njime postpisuješ na vašoj web stranici)
- ne pada mi na pamet osporavati bilo kome da osnuje udrugu bilo koje vrste

... ali obzirom na napisano, ipak mi se nekako nameće pitanje što bi se desilo da i drugi iskoriste to svoje pravo i osnuju još koju paralelnu RMZO udrugu (uz malo promjeneno ime), npr. također na području Rijeke ili u okolici? Ne bi li ipak tu trebala neka koordinacija (daleko od toga da inzistiram na HRS) ?

Želim vam uspješan rad!

9A5ADI

Moram priznati da nisam upućen u problematiku rada RMZO. No, dao bih malo dobronamjerne kritike. Sjećam se da je postojao nekakav obrazac za online prijavu u RMZO, koji sam uredno ispunio, nitko me nije kontaktirao. Dobijem dojam da je to malo bilo organizirano, kada su prošle godine bile poplave, makar uspoređujući sa susjedima. Mislim, ovdje je ljudima trebala bolja komunikacija, tako sam barem čuo od ljudi koji su bili na terenu.

9A3BRV

Sukladno priopćenju HRS-a, da RMZO iz Rijeke nije sastavni dio SRVKS HRS-a, tekst koji sam ovdje napisao mogao bi se protumačiti kao uzurpacija prostora za promidžbu udruge te sam isti odmah uklonio.

Lijep pozdrav,

Robert Vatta
9A3BRV

9A3BRV

Sukladno priopćenju HRS-a, da RMZO iz Rijeke nije sastavni dio SRVKS HRS-a, tekst koji sam ovdje napisao mogao bi se protumačiti kao uzurpacija prostora za promidžbu udruge te sam isti odmah uklonio.

Lijep pozdrav,

Robert Vatta
9A3BRV

9A2Z

S obzirom na priopčenje HRS-a, da RMZO iz Rijeke nije sastavni dio SRVKS HRS-a, bilo bi dobro da se daljnja rasprava glede toga, nastavi na  facebook stranicama RMZO ako nekoga to interesira?

9a6c

Citat: 9a3brv  u 30. Ožujak 2015, 14:15:28

Lijep pozdrav,

Robert Vatta
9A3BRV

73,

zbilja nema nikakvog razloga. Radi se jednostavno o nečem to članovi HRS žele raditi, a za što HRS nema interesa.

Uostalom, i RK FF ovdje objavljuje puno toga o svom radu i programu na korist svima koje to zanima.

Kao i bilo tko drugi.

Samo naprijed.

GG

9A3BRV

9A6C
Citat: 9A2Z  u 30. Ožujak 2015, 14:49:54
S obzirom na priopčenje HRS-a, da RMZO iz Rijeke nije sastavni dio SRVKS HRS-a, bilo bi dobro da se daljnja rasprava glede toga, nastavi na  facebook stranicama RMZO ako nekoga to interesira?

Poštujem ovaj medijski prostor i 9A2Z je u pravu.
Ovo je prostor HRS-a koji se jasno deklarirao i taj stav poštujem u potpunosti.

73 de 9A3BRV

Robert Vatta

9A3TA

9A2Z i 9A3BRV u zadnjem postu, mislim da niste u pravu, u pravu bi bio 9A6C.

Ovo nije medijski prostor HRS, nego je medijski prostor članova HRS.

Oni kojima se ovo ne čita, nek ne čitaju, zamislite, netko nekoga tjera ovo čitat, neću sad imenovat slične čudake u povijesti?

Najkraće rečeno: naprijed, naši, nek se samo praši! Ova priča samo može pomoći HRS-u, štetit mu ne može nikako. Jedino ako si u HRS-u svjesno ne rade na štetu.

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...