• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

U znaku SOVE:

Večeras je u ugodnim prostorijama Caffe bara "Sova", dodijeljena 9AFF Plaketa C3, koju je osvojio guru RK HFF, Rado, 9A2SC, osoba najzaslužnija što se 9AFF Program, kada je u pitanju softverski dio, uspješno odvija. Rezultat toga je spremljenih 700 logova i 164000 radioveza na popularnoj Sovi, koje svakodnevno stoje na usluzi 9AFF lovcima, omogućujući im obradu i slanje zahtjeva za neko od 9AFF priznanja.

Probajte i vi, možda ste, i ne znajući, osvojili neku od diploma ili plaketa:
http://www.9aff.sova-projekt.hr/Awards.aspx

Na slici: Rado, 9A2SC (desno).
"DX never sleeps..."

9A6AA

Sutra u nedjelju, 19. listopada, članovi RK HFF (9A2SC, 9A2WJ, 9A3GSV i 9A6AA) aktivirati će reference 9AFF-015 i 9AFF-095, od 1000LT, pod pozivnim oznakama 9A2SC/p i 9A3GSV/p.
Nakana je da obje postaje rade u isto vrijeme, svaka iz jedne od referenci.

"DX never sleeps..."

9A1IW

Sreca da je 19.10. 9A Activity kontest.  >:(
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3SM

Čestitke Radovanu na osvojenoj plaketi i sretno u narednom periodu u lovu na sljedeću.
Mato

9A6AA

Obje su pale! 9AFF-015 i 9AFF-095.
Mada propagacije nisu bile kako je obećavao početak dana, ipak je održano skoro 500 veza.
Planinara i izletnika "k'o u priči". Promenada veća nego tijekom nedjeljne zagrebačke špice...
Daki se umorio objašnjavajuću brojnim znatiželjnicima tko smo i što smo.
Jedna omanja grupa poželjela je provjeriti kako Vito, 9A3GSV, radi... pa se namjestila za slikanje.
Među nekoliko stotina njih, našao se je i jedan radioamater iz Karlovca, dva CB-jaša, bivši radioamater, čuvar prirode Parka te kćerka radioamatera iz Jaske. Za njih nije bilo dileme tko smo.
Vrijeme za poželjeti. Nismo stigli na grah, jedan od specijaliteta doma na Japetiću...
"DX never sleeps..."

9A6AA

Večaras (21.10.2014.) IO ZARS-a usvojio je prijedlog RK HFF o promjenama koje se odnose na diplomu Nacionalni parkovi Hrvatske (9ANP Award). Promjene su korjenite.
Još neke sitnice dorađujemo: http://www.9a.parks.sova-projekt.hr/
Zahtjevi za diplome primat će se od 1. siječnja 2015. godine. Sustav za apliciranje do tada je blokiran.

Uzet ćemo u obzir činjenicu da je"staru" 9ANP diplomu osvojilo 6 operatora, pa će se brojevi diploma nastaviti od njih:
http://www.zars.hr/index.php/zars-aktivnosti/zars-diplomanph/registar-diploma

1. Oto Predanić, 9A4OP- 8 9ANP referenci -> I Class Activator

1. Mato Samardžić, 9A3SM   - 8 9ANP referenci -> I Class Chaser
2. Milan Drlić, 9A2WJ    - 8 9ANP referenci -> I Class Chaser

1. Borivoje Đorđević, 9A2JG     - 6 9ANP referenci -> II Class Chaser
2. Dubravko Rajnović, 9A6DR    - 6 9ANP referenci -> II Class Chaser

1. Marinko Marušić, 9A3JB    - 4 9ANP referenci -> III Class Chaser

Požele li, navedeni operatori moći će dobiti već osvojene diplome "prevedene" po novim pravilima, dakle, dolje prikazane u pdf-u.
"DX never sleeps..."

9A3SM

Ja se "bilježim sa štovanjem" za NOVU DIPLOMU ... pošalji mi kad bude spremna.
Hvala,
VY 73 de  Mato - 9A3SM

DJ2MX

Volker (Gus) 9A/DJ8QP upravo aktivan iz 9AFF-040 na 3527.0
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A4MF

ne znam jeli to 01.04.  ;)  ili mi je prijemnik riknuo  >:(

9A7PPD

Ekipa 9A1C i 9A1D planira od 24. do 26. aktivnosti iz 019 Vransko jezero, 094 specijalni ornitološki rezervat Vransko jezero i 003 np Krka. Točne termine aktivacija objavit ćemo naknadno.

9A6AA

Dubravko me preduhitrio...
Ipak... Jake snage RK "Karlovac" i RK "Duga Resa" biti će aktivne iz 9AFF-003 (9ANP-003), 9AFF-019 i 9AFF-094 ovaj vikend (24.-26.10.2014.). Ekipa u sastavu 9A3AR-Damir, 9A3QL-Ivica, 9A7PPD-Dubravko i 9A1MB-Marijan biti će aktivni kao 9A1C/p i 9A1D na 20 i 40 m SSB. Redoslijed aktivacija ovisi o vremenskim prilikama. Pokušati će svaki dan organizirati jednu aktivaciju.

"DX never sleeps..."

9A1AA

Ponesite tastere....na SSB dijelu banda neće biti slobodne frekvencije.
Ipak je CQ WW najveći svjetski kontest  ::)
73, Ivo 9A1AA

9A2EU

Fakat ste našli kad ćete raditi FF usred najvećeg SSB contesta u svemiru. 40 i 20 metara SSB bit će prepuni kao kutije šibica. Svaka čast na tajmingu!?

9A2NO

Bok!
Ivo i Zlatko su sve rekli a ja bih dodao...Cluster vam neće pomoći jer prebrzo vrti
da se spot gotovo neće ni vidjeti...Svake minute stranica...i ode.

73 Dino

9A5TO

Bitno je imati solidan signal i sigurno nećete imati problema.
Aktivnost će biti velika pa vam je dovoljan jedan spot tek da ljudi vide u kojem ste području... ljudi će biti kao što je spomenuto puno pa nećete trebati CQ-tati da se nakon prvog pileupa dođe do potrebnog broja veza za priznavanje aktivacije zainteresiranima. A ako kojim slučajem stane samo šećete po opsezima i skupljate snagatore  :)

44, GL!

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»