• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CQWW DX CW Contest

Autor 9A1UN, 23. Studeni 2005, 21:53:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1UN

Pozdrav,

evo ovaj vikend je za mene najbolji contest u godini CQWW CW dio,
mi cemo opet radit kao 9A1P u M/S kategoriji sa
160m inv V @22m
80m 1/4 vertikalka
40m 3el full size yagi @20m
20m 5el yagi @24m
15m 6el yagi @16m
10m 6el yagi @22m

Ops 9a2cw,2rd,5cw,6xx,8ww i ja 1un  

Nadam se da cemo se cuti na svim bandovima

73 GL test de 9A1UN

9A1UN

zaboravih, slike sa 9A1P iz SSB djela mogu se naci na

http://www.s55m.com/9a1p/Thumbs/index.html

73s

9A1AA

Već sam mislio da neće nitko otvoriti ovu temu, a ovo je ipak "kruna" contest sezone.
Ja ću opet, zbog tehničkih ograničenja, raditi samo 14 MHz kao 9A3B i to opet low power jer druge mogućnosti nemam. Na poslu sam uspio ishoditi slobodan petak, pa se nadam da ću akumulirati dovoljno energije za rad od najmanje 40 sati. Nekako mi se čini da će propagacije biti loše jer je vrijeme vrlo promjenljivo, a najavljuju i neko zatopljenje tijekom vikenda.

GL svima..............73 de 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A6XX

iz 9A7P nekoliko opova kao i prošlog vikenda... 9A5CW i 9A6XX u 9A1P ekipi... 9A6NCM 14 MHz Low Power, 9A8MM 14 MHz QRP, 9A3RE 1.8 MHz LP... imamo i ekipu na terenu 2SX, 3AXX & Co koja će se baviti prezentiranjem radioamaterizma u AUV te posjetom navedenih aktivnosti - više info po završetku vikenda na www.rkp.hr a tijekom vikenda moguće da će biti aktivna i webcamera sa online logom @ 9A6NCM...

nažalost pordenone fair je pao istog vikenda kad i WW CW!

sretno svima!

Hrle - 9A6XX

N5CRO

GL 9a1p team...
Ja cu probati da se ukljucim malo sa kg5vk lokacije.Skoro smo postavili telerex 3l za 40m..
http://www.qsl.net/kg5vk/5el20m3el40m.jpg

or

http://photos.yahoo.com/n5cro
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A1UN

Contest je zavrsio,  nemam bas nekih komentara. WX je bio katastrofa, bio sam uvjeren da ce 40m beam pasti jer je puhalo oko 150km/h mozda i vise na udarima. Elementi su se toliko savijali da su se skoro dodirivali hi. Jugo nam je odneslo prozor sa kamp prikolice u kojoj spavamo, a isti smo nasli 20-tak metara dalje u grmlju. Ant su sve prezivile osim sta je puko coax na 80m vert jer se ista vrtila oko svoje osi od vjetra ali to smo prokuzili i rjesili u 5 min. Zanimljivo da je 40m yagi bio jos uvijek na zemlji u petak u 17:00 local time. Digli smo ga po olujnom jugu i kisi. Skidam kapu Stevu 9a2cw na hrabrosti ili ludosti koji se po takvom vjetru, kisi i mraku penjao na stup 10tak puta tokom vikenda.
Condx su bile dosta dobre na doljnjim bandovima, 20m prosjecan, 15m ispod prosjeka, 10m nam je ovaj put donio prednost u odnosu na konkurenciju jer smo skupili puno mult koje drugi nisu culi odnosno valjda nisu slusali band.
Kao uvijek fali nam dosta mnozitelja, a sa vezama smo vise manje OK.
Ocito je da nam fali snage jer se sa linearima ala alpha 86 i HM sa jednom gu43 jednostvano neki mnozitelji ne mogu dozvat. npr. tz5a na 160m, 9n7jo na 80m itd.

Ukupan score je oko 7.1M pts i 4444qso, malo statistike cu poslat kad idem
na lokaciju presnimit log hi

btw 9ACW je 3 tjedna, ja cu bit SOAB-HP nadam se da ce bit konkurencije

73s

9A1AA

Evo pošto sam najavio aktivnost red je da prijavim i ostvareni rezultat.

9A3B (op 9A1AA) – Jedan op. / 20m / mala snaga
QSO: 1652;   Zone: 35;   DXCC 121
Rezultat: 532.428 bodova.
Oprema: FT-1000MP MV Field + KT34XA + 1. el. QUAD

Sve u svemu uopće nije bilo loše. Iskreno, očekivao sam i lošije propagacije jer sam se bojao promjene vremenskih uvjeta. Odlučio sam prvi dan početi tek u 04.00 UTC i izgleda da nisam  pogriješio. Prema USA  prvi dan je krenulo već oko 10 UTC i išlo je vrlo, vrlo dobro. Između 17 i 18 UTC pomislio sam da će se band ugasiti, ali na sreću nisam bio u pravu. Prvi dan sam završio sa 1080 veza i 280k bodova. Drugi dan, kako to obično biva nije bio preslika prvoga, ali nije bio ni puno lošiji. Prema JA opet nema nekih većih rezultata, ali je USA ponovo išlo dosta dobro. Uobičajena taktika mi je da drugi dan puno više vremena posvećujem slušanju i skupljanju množitelja tako da je i broj veza, 570, za drugi dan očekivan rezultat. Zadovoljan sam bio negdje oko 16 UTC kada sam prešao 480k bodova, odnosno rezultat prošlogodišnjeg europskog pobjednika, Bobana YZ1AU.
S čime nisam zadovoljan? Nisam se uspio odmoriti od obveza tijekom tjedna tako da sam u natjecanje ušao dosta umoran. Kao pomoćnu antenu koristio sam samo 1. el žični Quad-a što nije dovoljno za pomoćnu antenu. Planirano je postavljanje 204BA, ali kao i uvijek nije bilo dovoljno vremena kada se sve ostavi za zadnji dan.
Drugo je uglavnom bilo OK. Bio sam malo razočaran brojem množitelja, poglavito zona, ali vidim na ,,3830" da i EU konkurenti nisu napravili više od 36.
Log je poslan organizatoru i ovo natjecanje je za mene završeno. Ostaje mi da pratim ,,3830" i očekujem povoljne rezultate.

Čujemo se u 9A CW Contestu 17 i 18. ovoga mjeseca.

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

N5CRO

Nisam ucestvovao,ali sam slusao neko vrijeme prvi dan.9A9A-Emil je na 3.528 dolazio 599+ ,nikad nisam cuo 9A tako glasno na 80m.9A7A takodjer par KHz dwn sa snaznim signalom.Moram priznati da op`s u CRO imaju dobar RX jer je pile up bio nevjerovatan.Cini se da ce netko pokupiti prvo mjesto u sosb i srusiti rekord on4un....  :D
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez