• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRS - Novo

Autor 9A3TY, 10. Lipanj 2014, 09:08:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Ne znam da li sam nešto prespavao ali HRS me je uspio ponovno (neugodno) iznenaditi.
Naime, upravo smo u klubu dobili "Potvrde" za naše članove koji su uplatili članski doprinos HRS-u. Ali gle čuda. To nisu potvrde o prijedlogu pozivne oznake koje su im potrebne za produljenje dozvole nego potvrde o članstvu u HRS-u. A mislio sam da smo odavno apsolvirali temu da li po Statutu HRSa pojedinac može biti član ili to mogu biti samo udruge. 

I da stvar bude još "bolja" u popratnom dopisu nas tajnica obavještava da s tim papirom ne možemo produljiti dozvole već da svaki član mora osobno uputiti zahtjev HRSu za izdavanje potvrde o prijedlogu pozivne oznake.

Moja pitanja bi bila :

1. tko je i zašto promijenio proceduru i na taj način višestruko povećao poštanske troškove rada HRS-a
2. čemu može služiti potvrda o članstvu

73 de Ivo, 9A3TY

9A3XV

Pozdrav,

ne bi htio biti advokat Saveza ali shvaćam u čemu je kvaka, a svojedobno sam inicirao neke aktivnosti po tom pitanju pa ću pokušati pojasniti. Naime, ekipa (naši operateri) kad dobiju taj papir (prijedlog oznake) misle da su dobili dozvolu (ipak je to došlo iz Zagreba) i rade s time na bandu. Neki drugi operateri ("dušebrižnici") stalno slušaju domaće konteste (a možda i sudjeluju u njima) pa onda pišu razne pretstavke povjerenstvima i službama da ovi "naivni" rade bez dozvola i ne daj Bože pobjeđuju, vade podatke iz internetskih baza i posvećuju život tome kako bi ukazali na nezakonitosti, itd.. itd...

Sad je Savez dodatno uredio tu priču s HAKOM-om pa možeš imati dozvolu, a nemati stanicu i znaš kojim postupkom to možeš ostvariti (a mogao si i prije ako si znao kako). Kao dodatnu mjeru spriečavanja zabune Savez po difoltu ne dodjeljuje prijedloge pozivnih oznaka i očito ne šalje za to potvrde kako ne bi unosio zabunu kao do sada, već to radi na zahtjev.

Dušebrižništvo košta.. ;)

73xv
Sale

p.s. u članstvo se ne bi štel mešati ali npr. potvrda o članstvu ti potvrđuje da blagajnik u klubu nije mrknio lovu.. ;)
73 Sale, 9A3XV

9A3TY

Hvala na pojašnjenju. No, zar je stručnim službama toliko teško napisati par linija na webu o promjenama?

Što se tiče logike - kao što je netko mislio da s Potvrdom o prijedlogu oznake može raditi, zašto HRS očekuje da netko s Potvrdom o članstvu na kojem je navedena pozivna oznaka neće misliti isto??

I zašto kada netko u dopisu napiše :
dozvolite da vam skrenemo pozornost da nakon naše uplate članarine (u
ožujku) nismo dobili potvrde a pojedinim članovima su potrebne radi
obnove dozvola.

iz čega se jasno vidi da je riječ o proceduri obnove dozvola, HRS odmah ne pošalje "prave" potvrde?

Sorry, ali stvarno ne vidim logiku. 
73 de Ivo, 9A3TY

9A4HP

Činjenica je da Naše stručne službe ne komuniciraju sa članstvom putem weba. ::)..čast iznimkama.Nisam nikada vidio da nam se Naša tajnica obratila putem foruma , a ne daj bože slučajno i na "Bandu" ;D - naprimjer R-6. Još uvijek se siječam kad sam počinjao svoje R.A. korake Skedova na R-6 koje je vodio (njemojte me držati za riječ)  Žika (?) .Ima onih koje bolje služi pamćenje pa se nek prisjete.Svi smo se znali okupiti oko(sada) starog TR-9000 ( ili TR-7200) i slušati novosti i komentare  iz saveza.Mislim da je to bilo Zlatno doba radio - amaterizma  u našoj zemlji.

Što se tiče potvrda , nazoveš Ljilju ili pošalješ mail i potvrda ti je za 2 dana na kućnom pragu

9A3XW kratko jasno i razumljivo...kaj bi rekal naš kolega iz kluba - "pametnem dosta."...pozdrav
9A4HP OGULIN

9A4OE

Citat: 9a3xv  u 10. Lipanj 2014, 10:14:44
Naime, ekipa (naši operateri) kad dobiju taj papir (prijedlog oznake) misle da su dobili dozvolu (ipak je to došlo iz Zagreba) i rade s time na bandu.
Najporaznija  činjenica je da se je nastavilo po starom i dalje se tolerira nelegalan rad.
Dovoljno je pogledati rezultate posljednjeg domaćeg takmičenja, strana neću ni spominjati.

Neki drugi operateri ("dušebrižnici") stalno slušaju domaće konteste (a možda i sudjeluju u njima) pa onda pišu razne pretstavke povjerenstvima i službama da ovi "naivni" rade bez dozvola
Uvijek krivi oni što pokušavaju ukazati na anomalije, a ne oni što krše propise i tako narušavaju "ugled" Hrvatskih radioamatera i daju zakonodavcu povod da na osnovu utvrđenih kršenja zakona i propisa postroži zakonodavstvo

Kao dodatnu mjeru spriečavanja zabune Savez po difoltu ne dodjeljuje prijedloge pozivnih oznaka i očito ne šalje za to potvrde kako ne bi unosio zabunu kao do sada, već to radi na zahtjev.

To je samo dokaz utvrđenih anomalija i dokaz tvrdnji "dušebrižnika" da su bili i jesu u pravu po tom pitanju.

Neda mi se sad tražiti koja je osnovna zadaća web portala HRS-a, za to se dobivaju i neka novčana sredstva Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.
Dali web HRS-a ispunjava osnovnu zadaću za što dobiva državnu potporu?
Sve skupa dokaz da je web HRS-a promašena stvar u pogledu informiranja.
Sad može se postaviti pitanje zašto informacije ne dolaze do onog koga se tiču?
Kakva je suradnja tajništva saveza sa glavnim urednikom web-a?
Glavna spona informiranja bi trebala biti suradnja web urednika i tajništvo saveza, to očito ne funkcionira na zadovoljavajući način.
Tajništvo saveza proslijedi informacije radioklubovima obično to što stigne ostane u uskom krugu ljudi (čast izuzecima koji informiraju svoje članove) i neproslijede dalje kao da živimo u kamenom dobu kad su se obavijesti prenosile usmenom predajom, pored današnjih mogućnosti razmjene informacija.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1IW

Citat: 9a4oe  u 10. Lipanj 2014, 13:40:11
Najporaznija  činjenica je da se je nastavilo po starom i dalje se tolerira nelegalan rad.
Dovoljno je pogledati rezultate posljednjeg domaćeg takmičenja, strana neću ni spominjati.

Nisam anarhist, no nije li legalnost u domeni HAKOMa? HRS tu ima samo edukativnu svrhu, koju bi trebao pojacati. Ali ne na nacin da si pojedinci dozvoljavaju glumiti band-policajce tokom takmicenja ili slicnih aktivnosti, cime javno sramote "prekrsioce" i rade nepotreban QRM na frekvencijama.

Ova procedura sa posebnim potvrdama ce podici troskove Savezu i dodatno zakomplicirati izdavanje dozvola.

Citat: 9a4oe  u 10. Lipanj 2014, 13:40:11
Sve skupa dokaz da je web HRS-a promašena stvar u pogledu informiranja.
Sad može se postaviti pitanje zašto informacije ne dolaze do onog koga se tiču?

Totalna glupost. Nije web kriv sto ga se ne cita. Konfuzan jest, ali ne bas toliko.
Po toj logici treba ukinuti Narodne novine, jer ih nitko ne cita.  :D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris