• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski KV kup 2014

Autor 9A2VX, 25. Veljača 2014, 11:27:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Hoće li uskoro službeni rezultati ?

Ili se čeka opet poništenje cijelog kontesta kao 2009 ?

73!  Zvone

9A4OE

citat prenešen sa CC portala

"Eto, ako nismo dočekali od Stipe Šuvara, dočekali smo od Ive Novaka: Popu pop, a bobu bob B)

Po tko zna koji put se pokazalo da besplatno nije uvijek i najjeftinije, odnosno da je najjeftinije što se novcem plati.

Ono što bi sad bilo po meni bilo najzanimljivije je da se utvrdi na koji je način neimenovani KV komitetlija došao do podataka koje navodi u žalbi, da li taj pristup osim njega ima još netko i pod kojim uvjetima? Nisam puno star, ali iskustvo me uči da odgovor, bar ne iskren i cjelovit nećemo dobiti i da će od predsjednika naniže ova stvar biti prešućena i u krajnjoj liniji ignorirana u nadi da će se do idućeg Kupa prašina sleći i slučaj prekriti zaborav.

Ne mislim da će 9A2MI imati problema da prilagodi robota bilo čemu, on je u osnovi glup i radi ono što mu se kaže, ali netko mu treba reći, tj obojici. A tu i leži dio problema.

Sve u svemu, bit će zanimljiva skupština i sve mi se čini da će zvijezda dosadašnjeg neprikosnovenog skupštinskog zabavljača malo potamnjeti, ali ništa za to..."

Što reći na označeno, osim da čovjek stvarno nema mjere u vrijeđanju i omaložavanju nečijeg rada (sve će se kockice posložit, polako), a predstavlja se kao nekakva vertikala u moralnom, odgojnom i tehničkom smislu.

Da, reći će da je mislio na "robota".
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Damire,

Naravno da sam mislio na robota, zamjenica "on" u muškom rodu stoji. Ne znam odakle ti pravo da mi podmećeš?
Ako ti je bilo nejasno, mogao si lijepo pitati, ali naravno...

Miljenka ne poznam i ne pada mi na pamet reći da je glup ili bilo što slično, jer teško da bi netko s takvim predispozicija uspio složiti nešto poput UKV ili KV robota.

O moralnim i ostalim vertikalkama drugom prigodom, ali ne bih rekao da mi je prodavanje tih fora napeto.

Ne kažem da nema takvih.

Kako vidim, proradila je i toja kristalna kugla, pardon - kocka, ali ipak je povremeno izglancaj da ti postovi poput prethodnog ne budu uzeti za zlo. Kao što ne uzimam ni ovaj, obzirom da mi je jasnije s kim imam posla.

NHF

GG

PS - Damire,usput, da si pristojan koliko brzoplet, mogao si par postova prije ovog prenesenog vidjeti što sam napisao o 9A2MI. I kako svi znamo koliko si pravdoljubiv i pedantan, drugi put slobodno reci tko je potpisao, jer ovakvo brzopleto zaključivanje o nekome , a na temelju nečega nije baš neka osobita fora.

I dalje mislim da je robot glup i da radi ono što mu 9A2MI kaže, a Miljenko uradi ono što mu kaže KV manager. Ako treba, mogu ti ovo još jednom ponoviti, a ako misliš da nije tako, slobodno obrazloži i pokušaj me uvjeriti u suprotno.

Pa neće valjda robot-master krojiti pravila natjecanja?

9A2MI

Pozdrav radio amateri!

Točno je što je rekao (napisao) 9A1AA na Croatian Contest Club forumu.

citat:Ispričavam se Miljenku 2MI i UKV operatorima ako sam nekoga povrijedio ali želio sam reći i stojim iza toga da tvorac ovoga "ukv" robota (po meni) nema iskustva iz domaćih KV natjecanja ali nema ni suradnike koji bi ga usmjerili i pomogli mu da napravi robot kako treba.

Moj suradnik za UKV robota je 9a2hm i tu nema nikakvih problema tj. kada se pojavi problem riješavamo ga promptno.
Pozivam 9a1aa da mi postane savjetnik za kv. Moj e-mail tj. link, je pri dnu svake moje web stranice.

Popravio sam ispis error loga. Naime, dolazilo je do zabune prilikom ispisivanja "Lost points". Princip izgubljenih poena je prepisan iz UKV-a što na KV-u ne vrijedi jer se ustvari ne može izračunati koliko je poena izgubljeno radi množitelja.
Sada se ispisuje "hfCLCC qso points" za dotičnu vezu pa bi to trebalo biti jasnije.

Ujedno sam obrisao "admin zahvate" KV menađera Željka 9a2r za log 9A2U. Željko se isprićava, nije bila namjera priznati veze svojem klubu već se radi o vježbi baratanja sa kv-robotom. Taj admin zahvat nije znao obrisati a kasnije je zaboravio.
Ovakve i slične anomalije potrebno je prijaviti menađeru, adminu ili meni na e-mail. Zato postoji period žalbi a upravo zato je sve transparentno na web-u da bi se prije objave konačnih rezultata primjetile greške. Priznat ćete i menađer ima samo dva oka.

73 Miljenko 9A2MI
73 de Miljenko 9a2mi

9A4ZM

Bravo Miljenko !

Vrlo korektna i stručna poruka.

Čestitke i hvala ti za robot(e).

73 de Maki