• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Plastične i razne druge QSL-ke

Autor 9a6c, 19. Prosinac 2013, 07:12:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Citat: 9A6R  u 17. Prosinac 2013, 16:27:09
Ima Martine,plastična QSL-ka!Ja sam je vidio,pače držao u ruci ali samo jednu.Nisam se mogao načuditi.To su  pravi rariteti i naravno iznimke. :)

GL

73,9A6R

Ako se dobro sjećam, u qsl ormaru RK MARJAN trebala bi negdje biti jedna qsl karta iz USA od plastike i oblika SAD sa svim poluotocima, bilo bi je zanimljivo pronaći i poslikati...dok je voda ne odnese...

SRI za off-topic

9A6R

Kako je stanje nebi me začudio i ključ u bravi u dogledno vrijeme ali to nije tema ovog topica.
Točno,tu sam QSL-ku vidio u RK Marjan prije puuuno godina.Jeli u ormaru za QSL-ke neznam..tko zna ima li itko i ključ od istog.Kad smo kod plastike,pročitah nekidan da će Amerikanci ili Englezi nisam baš siguran koja je država u pitanju, za 2-3 godine početi tiskati plastične novčanice koje će s vremenom zamijeniti ove stare,papirnate. ???
Jel to neka novinarska zezancija ili zaista kane u tisak,tko će ga znat. ::)
Skroz sam OFF topic ,SRI.U koš ako treba. :-X

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OP

Pozdravi svima....
Australci već 20 godina imaju plastične novčanice..hi

Oto

9A7YY

Evo jedna plastična iz moje kolekcije. Trodimenzionalna čaaak.
Podsjetila me na kartoline sa onim striptiz tetama koje smo davnih godina dobijali iz tamo nekih inozemstava.  ;D

9A2JK

Negdje u našem klubu postoji karta od pluta – da, od onog materijala od kojeg prave čepove.
Karta je tamo negdje iz 70-ih godina.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Imam i ja jednu od pluta,stara jedno 35 god.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

:D

Aj da se i ja pohvalim, prije skoro 40 godina dobio sam za klub plutenu qslku od IS0ME koji je onda imao skoro 80 godina...imala je grafiku starca s prednje strane, ali mi je Sal odmah rekao da to nije on, hi.

9A3TY

Ja baš skupljam ponude od kamenoklesara koji bi mi u benkovačkom kamenu klesao QSLke (brački mi je preskup).
Samo ne znam hoće li se HRS buniti radi povećanih troškova poštarine.
73 de Ivo, 9A3TY