• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

SOTA

Autor 9A4MF, 26. Rujan 2008, 18:43:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4MF

Zaboravio sam znak ali sam zapamtio da si iz Velike, daj mi molim te javi se na moj emil: 9a4mf@hamradio.hr
Bili smo zajedno na jarunu u svezi SOTA u 9A

73 de Miro!

9A6JRZ

Citat: 9A4MF  u 26. Rujan 2008, 18:43:37
Zaboravio sam znak ali sam zapamtio da si iz Velike, daj mi molim te javi se na moj emil: 9a4mf@hamradio.hr
Bili smo zajedno na jarunu u svezi SOTA u 9A

73 de Miro!

9a6ndd - drago.stokic @ gmail.com

Pozdrav Miro,

Večeras ću ono odraditi (zaboravio sam prekjuče, a jučer nisam imao interneta)

73
73 de 9a6jrz

9A4MF

Pozdrav svima!
Pošto je došlo vrijeme za pomoć koju ste nudili, jedan za izradu SOTA vrhova na otocima, molim da mi se jave svi potencijalni pomagaći, jer plan je da do jeseni  otvorimo i SOTA log.  ;D
Trenutačna situacija je: Lijepa naša je podijeljena na 4 regije: Slavonija, Središnja Hrvatska, Gorski Kotar sa Istrom, Dalmacija sa cijelim južnim dijelom i otoci! Granice će biti, dali rijeke, autoputevi ili nešto slično, samo sve granice van politike i političkih podjela.
U izradi je pravilnik, sa svim potrebnim dokumentima, ali jedino ostaje najteži dio posla a to je pravilno određivanje vrhova po propozicijama SOTA programa. Neka se planinari ne vesele baš previše jer kriteriji su vrlo strogi kji se motraju poštivati, pa zato neće biti koliko su ih željeli :-\
Sve dobronamjerne ponude za pomoć molim na moju email adresu: 9a4mf@hamradio.hr
Nisam u izradi ovog programa glavni ali svoj dio posla ću sa radošču odraditi, a ostale info ćete dobiti kada bude vrijeme :-*

Lijepi pozdrav iz Lipika

Vy 73 de Miro! ;)

9A7YY

Moja ponuda i dalje vrijedi.

...........u planine, jer tamo nema zime.......

9A4MF

Pozdrav svima!

Zahvaljujem na odazivu, a ti Branko, javi mi se na moj email da ti pojasnim neke stvari, trebam tvoju pomoć,kako si obečao :D

Lijepi pozdrav iz Lipika

73 de Miro! ;)

9A6NDD

Evo, za sve zainteresirane za 9A SOTA program nekoliko informacija:
- program neće krenuti prije 1.3.2014., taj datum bi trebao biti datum kada će zaživjeti 9A SOTA program... više je razloga zašto ćete čekati do tada (iako sam ja najavljivao 1.1.2014), a jedan od njih je i zauzetost SOTA managamenta u 1. i 2. mjesecu.
- Na listi referenci će se naći, vjerovali ili ne, oko 500 vrhova  :) , dakle, biti će posla za aktivatore. Izvorna lista za sada ima 516 vrhova i treba ih sve provjeriti, a polovica od njih nema ime, pa treba na topo kartama pronaći podatke koji nedostaju...

Eto, toliko... ako koga još nešto zanima, samo pitajte... tko zna, možda i budem znao odgovor  ;)

73 de 9a6ndd

9A4OE

Citat: 9A6NDD  u 05. Prosinac 2013, 17:13:27
lista za sada ima 516 vrhova i treba ih sve provjeriti, a polovica od njih nema ime, pa treba na topo kartama pronaći podatke koji nedostaju...

Ako vam nije bed, pošalji mi listu ili samo ove što nemaju ime,
naravno ako želite pomoć.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6NDD

Lista poslana... ako netko još hoće list neka se javi, pogotovo , ako je spreman i pomoći. Vrhova stvarno ima za sve  :D .

73

9A4OE

Dobro, pogledao sam,

109 Mali Petrovac   513   307   15:48:24   45:18:45   15,8067   45,3125

112 Kosa   302   291   15:44:57   43:01:36   15,7492   43,0267

148 Blatska gora   368   270   17:36:36   42:43:57   17,6100   42,7325

9A4OE

prvi dio, još nisu popunjena sva imena vrhova, to tek slijedi

9A6NDD

Ova karta je super! Baš mi je nešto tako trebalo zbog raspodjele područja! Hvala Damire na ovome!

73

9A6R

U Istočnoj Slavoniji niti jedna SOTA. ;) SRI :'(

73,9A6R

P.S.Je,ima jedna iznad B.Manastira,ispričavam se.
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OE

Podijeljeno po županijama, ima tu još dosta posla oko upisivanja imena i korekcija visina, vjerojatno bi se našlo još vrhova koji bi trebali biti zastupljeni.
Drago, objavi točne kriterije za stavljanje na listu pa se možda još netko uključi

9A6NDD

Točni uvjeti su definirani SOTA pravilima http://www.sota.org.uk/RulesAndGuidelines . U našem slučaju najvažnija je prominence - izdignutost od 150 metara. Opis što je prominence može se dobro opisano naći na http://paulsimmonds.weebly.com/summits-on-the-air-sota.html .

Prvotna lista ne mora biti potpuna i dopuštene su dopune (i dodavanje i brisanje).
Ako je još što nejasno ili treba netko neku pomoć, možda znam, a ako ne, naći ćemo nekoga tko zna odgovor, pa ćemo podjeliti to tu sa svima.

73

9A4OE

Svi vrhovi sa liste su dobili imena, potrebna revizija od strane 9Asota ekipe, , ima ih par koji nisu dio teritorija RH, u globalu to je to za sad ne ulazeći u to dali može još nešto na listu.
Kontrola se može izvršiti učitavanjem priloženog fajla u GE, poželjno je koristiti kao referentne fajlove koji se nalaze u rubrici "Datoteke - Radiomobile-karte reljefa - Karta RH TK 25"

Najniži vrh je na 169 m, najviši 1831 m.