• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIIRIT

Autor 9A3TY, 27. Studeni 2013, 18:53:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Citat: 9a1un  u 28. Studeni 2013, 14:25:39
Al si tvrd
Nisam više kao nekad. Što ćeš, ostario sam.

score je bio online i na cqcontest.ru u realnom vremenu. Bilo kakvo mijenjanje loga bilo bi glupo jer je to za DQ.

Ha ha, ovo me stvarno nasmijalo. Da mi je samo jedan dolar za svaki put kad je N1MM prolupao u obračunu bodova pa jedno prikazivao tijekom kontesta a drugo nakon što sam izašao i ponovno ušao u njega sada bi mogao kupiti lijepi novi uređaj.

Ono sto je otkucano na bandu mora se poklapati sa onome u logu. To se takodjer provjerava na snimkama pa se logovi ne diraju! Zasto bi neko riskirao dq za 2-3% skora?

Ovo je još smiješnije. Pa ako na tonskom zapisu skužiš da si krivo ukucao u log ono što je sugovornik otkucao na bandu samo popravljaš situaciju i dovodiš je u suglasnost sa snimkama.

Zašto bi netko riskirao za 2-3%? Možda radi prvog mjesta??
Npr. CQWW SSB 2012  skini CN2R 3% bodova i više nije prvi nego drugi. Što li ono pjeva Colonia??  ;D
Po meni dovoljan razlog da netko čeka zadnji tren sa slanjem logova.
Nažalost, izostalo je vaše suvislo objašnjenje zašto vi čekate. I da Gogo, ne moraju ga dati i sve je po pravilima.

Sad kad i to znas bila bi u redu jedna isprika na ponovne insinuacije.
Sorry, ali još uvijek ne vidim argumente za to. Zar je do sada bilo malo "velikih i poštenih" koji su diskvalificirani? To mi je dovoljan razlog za osnovanu sumnju i osuđivati me zbog toga je nonsense. Da ponovim, nije mi bila namjera prozivati vas javno. To zahvalite Gogi (a i Hrletu jer sam zbog njega izabrao baš vaš log kao prstom u neku stvar).
Jedino se mogu ispričati što sam podlegao provokacijama i izabrao baš vaš log.

Bilo bi bolje da umjesto da pljucate po ljudima zbog njihovog "neznanja" , "predrasuda" i "diletantizma" radite na edukaciji tih i takvih, ali ne, vama je normalnije smijati se drugima i ostavljati ih u "mraku" neznanja. Zaista radioamaterski duh.

Drago mi je da ste objavili javni poziv da se dođe kod vas i gleda kako radite. Znam da ne bih bio dobrodošao pa ja neću doći ali se nadam da će netko iz moga kluba ipak biti dobro primljen. To bi nam zaista pomoglo da nastavimo s laganim napredovanjem. Možda tako jednog dana budemo dovoljno dobri da nam i Gogo kaže koju riječ pohvale. To bi nam najviše značilo.

73 de Ivo, 9A3TY

9A1UN

Pa ako sam te pozvao po cemu nisi dobrodosao? Kao i u cijeloj prepisci izvrces stvari i sam si dajes odgovore.
Za mene dovoljno. Qrt za ovu temu.

73 9a1un

9A5ADT

ovo me previše podjseća na jednu situaciju od prije nekoliko godina, znat će 1UN o čemu pričam...pa jednostavno moram...

ako ne znaš i ne možeš nekom čestitati i skinuti kapu jer je bolji onda nisi ni sportaš ni čovjek...a kamoli radioamater...stotine i stotine sati su uložene u organizacije, setupe, na uštrb poslova, obitelji...došlo se do vrhunskih rezultata i prefix 9A je redovno u vrhu evropskih i svjetskih tablica u multi kategorijama...onda te neko "tvoj" prozove i razvlači ovdje zbog čega ono ? nesinhroniziranog loga u sekundu ili točne freq u cabrillu ? svašta ...

nemam se razloga nikome ni "uvlačiti" ni podilaziti ali veliki dio napretka naše ekipe možemo zahvaliti tome što smo slušali i gledali kako to rade bolji od nas...a konkretno 1P koliko znam, nisu nikada sakrivali kako se i s čim radi...

73 svima i samo neka bude što više 9A timova u vrhu rezultata u takmičenjima 

5adt

9a6c

Citat: 9a3ty  u 29. Studeni 2013, 10:18:03

Sad kad i to znas bila bi u redu jedna isprika na ponovne insinuacije.
Sorry, ali još uvijek ne vidim argumente za to. Zar je do sada bilo malo "velikih i poštenih" koji su diskvalificirani? To mi je dovoljan razlog za osnovanu sumnju i osuđivati me zbog toga je nonsense. Da ponovim, nije mi bila namjera prozivati vas javno. To zahvalite Gogi (a i Hrletu jer sam zbog njega izabrao baš vaš log kao prstom u neku stvar).
Jedino se mogu ispričati što sam podlegao provokacijama i izabrao baš vaš log.

Bilo bi bolje da umjesto da pljucate po ljudima zbog njihovog "neznanja" , "predrasuda" i "diletantizma" radite na edukaciji tih i takvih, ali ne, vama je normalnije smijati se drugima i ostavljati ih u "mraku" neznanja. Zaista radioamaterski duh.

Drago mi je da ste objavili javni poziv da se dođe kod vas i gleda kako radite. Znam da ne bih bio dobrodošao pa ja neću doći ali se nadam da će netko iz moga kluba ipak biti dobro primljen. To bi nam zaista pomoglo da nastavimo s laganim napredovanjem. Možda tako jednog dana budemo dovoljno dobri da nam i Gogo kaže koju riječ pohvale. To bi nam najviše značilo.

Ivo ti ga zblja pretjera.... nakon što su ti ljudi u par navrata objasnili di nisu u pravu ti opet tjeraš svoje, spominješ "pljucanje", ali ne vidim nikog osim tebe tko unaprijed diskreditira i ne prihvaća razumne argumente.
I onda si isprovociran, navukli su te? Koliko je tebi godina?

Ma bolje čovječe odmori malo i ostavi se ćorava posla i zahvali nekom što ja više nisam moderator na ovom forumu...

Slobodno vrijeme iskoristi za čitanje pravila natjecanja, a možeš krenuti od CQWW čiji se organizator zbilja potrudio da ostavi što manje nedoumica. Imaš na CRO CC stranici i hrvatski prijevod, ako dođeš u dilemu.

A otvorena vrata ne zatvaraj guzicom, lijepo ti je čovjek napisao...

OK, imao si svojih 5 minuta slave, izazvao si pažnju, ajde sad malo na "mjestu voljno"...

9A6XX

Ivo, svatko može uputiti prst u nas, nema problema, mogu ti i sve koliko-toliko objasniti, samo se bojim da ti ne prihvaćaš objašnjenja.

Log nismo poslali do jučer iz jednostavnog razloga, treba uzeti sat-dva vremena da se svi logovi merge-aju (utvrde razlike), a obično ostavljamo sve za zadnji trenutak. Što to točno znači - sve greške koje nastaju na mreži (kada na jednom PCu lupiš vezu, a ona se nije pojavila na drugom PCu ili jedan dio nje - npr. fali broj (što nam se dogodilo u WPXu)) moraš provjeriti i utvrditi da li je negdje veza viška ili manjka i sl. Takvih veza ima jako malo, ali postoje. Mrežni protokoli koji se koriste za razmjenu podataka između računala su relativno primitivni.

Ovako to izgleda za cijelih 7300+ veza:
Merge conflict detected:
QSO: RUN2       2013/11/23 03:53    40   CW LZ5R           599        59920     
QSO: RUN2       2013/11/23 03:56    40   CW N3BNA          599        59905     

Merge conflict detected:
QSO: RUN1       2013/11/23 13:14    10   CW G3SJJ          599        59915     
QSO: RUN1       2013/11/23 03:22    40   CW N4KW           599        59905     

Merge conflict detected:
QSO: RUN2       2013/11/23 18:59    20   CW AD8P           599        59904     
QSO: RUN2       2013/11/23 19:03    20   CW VY2TT          599        59905     

Sada treba utvrditi gdje postoje ovi konflikti i zašto su nastali. Zašto jedan log ima ovu jednu vezu, a drugi nema. Radi se o svega tri slučaja, ali za detekciju problema treba neko vrijeme.

Osim ovoga, drugo je samo stvar slobodnog vremena i trenutka kada se netko želi uhvatiti u koštac s time.

Ivo, možda si loše protumačio kontrolu veza. CQWW ne zanima što je odaslao sugovornik naše veze, nego njih zanima što smo mi odaslali. Ako nam se javio K1AW, a mi smo odaslali K1AA 5NN A5, a u dnevniku se nakraju ipak pojavio K1AW, znači da smo najvjerojatnije log ispravljali.

Mi smo 2008 diskvalificirani zbog 12 veza (od 6500) i iako je sve bilo po pravilima dnevnika, dobili smo po prstima. Zbog 12 veza iliti ispod 1% rezultata. Bili smo među prvima na kojima su se provele novije metode kontrole logova. Mi si ovakve scenarije više ne želimo dopustiti. Tko želi neka mijenja što ga je volja.

Zašto nismo upalili nekakav nts server ili kako već, zato jer to nikad u životu nismo radili i nismo zbog toga ispaštali. Ove godine nam je log puno lijepši ako će to nekoga veseliti zato jer smo dodatno poradili i na CAT segmentu (2 od 3 stanice), a PCevi su bili solidno sinhronizirani, u par sekundi.

Nejasna mi je i izjava da čekamo zadnji dan jer ćemo vidjeti logove koji su već stigli. Pa mene zanima gdje ti to gledaš pristigle logove?
Ne samo to, nego smo išli i korak dalje, ne želimo objaviti log na eQSL.cc, Clublog, qrz.com i sl. dokle god ne prođe rok za slanje dnevnika. Pitaj bilo koga tko je radio vezu sa nama neka provjeri da li je naš log na bilo kojem od tih servisa.

Niti mi želimo gledati logove niti želimo da drugi gledaju naš log dok ne prođe vrijeme za slanje logova.

Mogu ti objašnjavati ovako danima, ali svima predlažem da pogledaju i webinar o pravilima na CQWW.com (kojeg očito nisi vidio) i neka vide čime se izlažu ako misle varati u pogledju provjere logove, dopisivanja veza, množitelja i sl.

Za početak, jedan od boljih preduvjeta za dobar CW rezultat je da odeš na MorseRunner, staviš pile up od 4 callera i kada u sat vremena napraviš 200 veza bitno će ti se ubrzati događanja na bandu. Za to je dovoljan jedan stari PC...

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Nije vezano uz temu, ali Hrle samo jedna opaska - pretpostavljam da je veza baj ol mins OK, ako na kraju ipak otkucanmo ispravan znak koji smo krivo odapeli na prvu loptu? Tu opciju nude skoro pa svi loggeri, vjerojatno iz navedenog razloga.

9A3TY

Hrle, bez ikakve ironije ili sarkazma hvala ti na ovom odgovoru.
Kad bi i inače tako komunicirali vjerujem da bi sve puno bolje štimalo i ne bi bilo ovakvih trakavica.

Oko nejasne izjave - nisam mislio da vi gledate tuđe logove nego da netko drugi, kome su pristigli logovi dostupni, može nekom svome proslijediti te informacije kako bi ovaj mogao napraviti nešto što, naravno ne bi smio. Vjerovati da se takve stvari nikada ne događaju je ravno vjerovanju da nema korupcije, nepotizma, ...

73 de Ivo, 9A3TY

E79D

POZDRAV

Steta sto Hrvoje objasni, trebao je jos malo da pusti da se napise jos neki memoar.Smjesno mi je citat da je nekom nesto ovako nejasno.Trebate 9A1A,1P,8M i ine koji se plicakaju varakaju,uspjevaju...gube vrijeme da mozda uspiju a netraze od nikog nista,cak traze,zovu operatore da vide kako oni" varaju, spaljuju antene, kako zare i pale"... da pustite da rade svoje projekte.
Ako je jedini problem sto nema CAT i sto eto neko nevidi  kako su... onda su oni naj sretnija ekipa koju poznajem.Ja bih volio da cujem u takmicenjima pa i u 9ACWu puno stanica koje rade MM/MS.Na zalost nisam te srece cak se mora crtat da se posalju logovi. Nadam se da je "pola nacije"gustalo kad je nevera pomela 9a1p lokaciju,ili kad nekom crkne linar od 18kw , pa onda nastavi sa onim malim od 16kw da radi.Smjesno i bedasto.Ako vec nedas nekom podrsku na ulozenom trudu , a kod pojedinih se to vidi onda barem nemojte ljude povlacit po ustima i pitat se zasto se neko nejavi da objasni kako to nesto .... nema .
Ako ini varaju  decenijama veoma uspjesno onda imamo problem ili su prvi  puno pametni ili su oni tamo glupi, ili je nakaradan sistem kad ja sa 100w i dipolom nemogu sjest na 7011khz da  zovem cq cq nego mi dodje onaj sa 3x3 elementa i krene da zove cqcq na 7011,25khz
JA mislim da istrijani neznaju da naprave CAT i da je to problem sto nemogu da budu prvi,a kod 1A,7A,8M... je vjerojatno pogresno prebacena antena pa opet puuno jaki ili mozda imaju nesto sto se nevidi  od onih silnih elemenata , a iskreno ja mislim da je za sve ovo kriv Sanader ups

E79D