• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ARISS veza

Autor 9A2EY, 02. Listopad 2009, 15:46:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Citat: 9A7PJT  u 29. Lipanj 2013, 14:23:54
Da je mala skola iz Dalmatinske  Zagore  ostvarila ovu  vezu, mozda , naglasavam mozda bi bio jedan mali clanak u Slobodnoj Dalmaciji.

Pričaš totalne gluposti i uz to imaš regional-šovinističke ispade. Takvu diskusiju nema smisla voditi. Čujemo se na bandu, odoh za Smiljan.

Pozdrav.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Citat: 9A8MM  u 29. Lipanj 2013, 00:11:37
- Uređaj je bio TS-2000; antene 2 x 7 el yagi (DK7ZB), vertikalno polarizirane; pojačalo Henry, oko 400 W tijekom veze; rotor i elevator Alfa Spid; doppler i upravljanje rotorom išlo je s programom Orbitron

Jeste li imali i neku specijalnu dozvolu za rad?  Ako se ne varam, izračena snaga prekoračila je maksimalno dozvoljenu u naseljenim područjima .....
73 de Ivo, 9A3TY

9A4CD

Citat: 9a3ty  u 30. Lipanj 2013, 12:18:38
- Uređaj je bio TS-2000; antene 2 x 7 el yagi (DK7ZB), vertikalno polarizirane; pojačalo Henry, oko 400 W tijekom veze; rotor i elevator Alfa Spid; doppler i upravljanje rotorom išlo je s programom Orbitron

Jeste li imali i neku specijalnu dozvolu za rad?  Ako se ne varam, izračena snaga prekoračila je maksimalno dozvoljenu u naseljenim područjima .....

Imali su suglasnost od Ravnateljice TŠRB. Direktor HAKOM-a je također bio tamo i sve je vidio, mislim da nema bolje reference.

73's
9A4CD
Igor   

9A3TY

Citat: 9A4CD  u 30. Lipanj 2013, 13:31:08
Imali su suglasnost od Ravnateljice TŠRB. Direktor HAKOM-a je također bio tamo i sve je vidio, mislim da nema bolje reference.

Sorry Igore ali to nije ispravan odgovor. Mnogi su imali suglasnost bivšeg premijera pa znamo kako je to završilo.
73 de Ivo, 9A3TY

9A4CD

Citat: 9a3ty  u 30. Lipanj 2013, 16:33:40

Sorry Igore ali to nije ispravan odgovor. Mnogi su imali suglasnost bivšeg premijera pa znamo kako je to završilo.

U pravu si Ivo, nije ispravan odgovor, ispravan odgovor bi bio čestitam i zahvaljujem svim onima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog projekta odnosno ARISS veze a to su članovi 9A1A, TŠRB i NASA. 

73's
9A4CD
Igor

9A1IW

Citat: 9A4CD  u 30. Lipanj 2013, 18:55:44
U pravu si Ivo, nije ispravan odgovor, ispravan odgovor bi bio čestitam i zahvaljujem svim onima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog projekta odnosno ARISS veze a to su članovi 9A1A, TŠRB i NASA. 

Potpisujem navedeno. Uvijek se nađe neki jalan lik koji mora kritizirati i tražiti dlaku u jajetu. Baš me zanima koje ERP snage kritičari imaju prijavljene u svojoj dozvoli za rad.

Ima kakvih planova za daljnje aktivnosti?

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Citat: 9A1IW  u 30. Lipanj 2013, 20:56:04
Potpisujem navedeno. Uvijek se nađe neki jalan lik koji mora kritizirati i tražiti dlaku u jajetu. Baš me zanima koje ERP snage kritičari imaju prijavljene u svojoj dozvoli za rad.

Ha ha, zaklinjete se u EU stečevine i vladavinu prava a kad vam to ne odgovara onda sve pod tepih i napad je najbolja obrana. Borise, s obzirom da si stalno u điru, pozivam te da slobodno dođeš i izmjeriš moj ERP i usporediš s prijavljenim u dozvoli.

Kako vam nije jasno - svaka im čast za napravljeno ali zar zaista to treba toliko dizati u nebesa?
Da su dečki sami napravili neku shemu i neki uređaj koji do sada nitko nije napravio prvi bi im se klanjao ali ovako mislim da malo pretjerujete. Kaže Hrle - promidžba godine za radioamaterizam. Prilog koji sam ja vidio na TV-u od radioamaterizma je imao samo najn-alfa-van-alfa a to većina gledatelja ionako ne zna što je. To mi baš i nije bila neka promidžba radioamaterizma. Vjerojatno je na drugim kanalima bilo drugačije kad ste toliko oduševljeni  ...

73 de Ivo, 9A3TY

9A9L

Citat: 9a3ty  u 30. Lipanj 2013, 12:18:38

A gdje pise kolika je dozvoljena snaga na dvometarskom podrucju???
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 30. Lipanj 2013, 21:19:04
Ha ha, zaklinjete se u EU stečevine i vladavinu prava a kad vam to ne odgovara onda sve pod tepih i napad je najbolja obrana. Borise, s obzirom da si stalno u điru, pozivam te da slobodno dođeš i izmjeriš moj ERP i usporediš s prijavljenim u dozvoli.

Jok. Jedino što ja mjerim je dubina lonca i kvalitet vina. Pozovi me na to premjeravanje i doći ću.

Kako vam nije jasno - svaka im čast za napravljeno ali zar zaista to treba toliko dizati u nebesa?

Treba. Nitko ništa ne radi i onda se dogodi ovakva akcija koja traži puno truda i puno rada. To je za pohvalu. Da je takvih akcija godišnje na stotine, slava bi bila manja. No kod nas promocije nema ni u tragovima...

Da su dečki sami napravili neku shemu i neki uređaj koji do sada nitko nije napravio prvi bi im se klanjao ali ovako mislim da malo pretjerujete.

Konstrukcije može danas raditi svatko. Ne vidim neki opak izazov u tome, niti razlog za hvalospjeve... Iako je i to hvale vredno, budući da debela većina nas ne radi ništa vredno spomena.

Kaže Hrle - promidžba godine za radioamaterizam. Prilog koji sam ja vidio na TV-u od radioamaterizma je imao samo najn-alfa-van-alfa a to većina gledatelja ionako ne zna što je. To mi baš i nije bila neka promidžba radioamaterizma. Vjerojatno je na drugim kanalima bilo drugačije kad ste toliko oduševljeni  ...

Mda, a radili su šta? Vezenje goblena? Štikanje čarapica za zimu? Slaganje domina? Ili ipak radioamaterski kontakt sa svemirskom stanicom?

Ljudi, nemojte omalovažavati tuđi rad i trud, samo demoralizirate ovo malo entuzijasta koliko je ostalo. Upravo radi vas, takvih sitnih duša sam i ja odustao od svega. Valjda treba da svi dignu ruke i onda ćete biti sretni. I onda se čudite što nas je malo. I neka nas je, bit će nas još manje.

73 de 9A1IW - Boris