• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PTT DELAY u SD loggeru

Autor 9a6c, 09. Svibanj 2013, 14:10:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

U sklopu priprema za predstojeći CQ WPX došao je na red i softver. Da ne bi upali u kliješta kakvog ruševnog softvera preupnog rupa koji se urušava kao kula od karata, okrenuo sam se starom, dobrom i pouzdanom SD loggeru.
Osim što ima sve nabrojene vrline, ima još jednu do sada nepoznatu - naime kad sam ukipao V14.09B u trenutni laptop, pokazalo se da PTT i CW na LPT portu rade OK, ali uz problem koji se pojavio oko definiranja PTT delaya na početku emisije.

Naime, odabrani delay je OK, ali je lociran na krivo mjesto, naime laptop najprije udari delay, a onda zajedno kriterije PTT i CW emisiju? PTT kriterij i delay bi trebali zamijeniti mjesta.

Koristim WINDOWS XP.

Problem sam prenio i tati ovog programa EI5DI,a li on me diplomatski uputio na svoju web stranicu uz napomenu da je licenca samo 10 EUR , što je OK, ali ne rješava moj problem.

Usput, ne radi ni ESM.

Ima li tko kakvog iskustva s ovim bugićem?

Znam da ima drugih programa, da 10 eur nije neka para itd, ali bi htio ovo riješiti da mi radi kako ja hoću, alternativa u vidu 10000 pritiskanja na footswitch mi niej baš IN.

Vjerojatno će u WPX-u zapjevati DXlog, ukolik ou međuvremenu prođe prijemni ispit na laptopu ::)

9A5ADH

Što ne probaš N1MM, radi sve što si rekao da ne radi u loggeru, provjereno na WinXP i kanti staroj 10-ak godina.
Mogu ti, kad instaliraš zadnju verziju, poslati INI fajl u kojem je sve definirano, doduše, treba prilagoditi CAT i PTT za tvoj rig.

73 Davor

9a6c

Kako rekoh, znam da ima i drugih programa, a među njima mi jeN1Mm na zadnjem mjestu.

Zanima me nečije iskustvo sa SD.

TNX

9A9R

8)

Dragi prijatelju,

smanji sa 10000 na 5000 pritisaka na pedalu i neka je svaki pritisak QSO!
Ja bi bio pre zadovoljan i sa 2500.  ;D ;D

Možda ima kakv forum od SD na Yahoo....?
:P
Nemam iskustva s istim...
73 Vlatko 9A9R

9A1UN

A eeee aaa triba malo komplicirati. WT3 je sad freeware i za obican SO nema jednostavnije i bolje

9a6c

Očito nisam dobro ili dovoljno precizno postavio pitanje pa da ne bi bez potrebe komplicirali, ja ću nabacit katanac,  a ako netko zbilja ima rješenje neka mi ga pošalje na e mail.
U to ne ubrajam sugestije da nabavim neki 238-mi softver i slično.

TNX

THE END