• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Pravilnik o pozivnim oznakama

Autor 9A5MT, 30. Siječanj 2013, 17:35:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TA

koliko se ja razmem, Mark, nisi u pravu...

tam ne piše samo CQWW i CQWPX, nego sva WW natjecanja, a ima ih, npr. HMKoS je WW...

zakaj u PM, kad možemo javno o tome, bar tu ne bi trebali niš skrivati, a i selo je malo, svi se poznaju...

npr, koji je kriterij primijenjen za dodjelu za na ovom forumu zadnji znak koji smo obilježili javnom pohvalom u posebnom topicu...

nisam jalan, dapače, kad bi ga se bar čulo u eteru... čisto za orijentir, stari znak na qrz.com ima čak 1121 hit  ;D

upravo ovakve diskusije između puno šupljeg ponude neku dobru stvar, samo je treba primijetiti i primijeniti...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A4OE

Citat: 9A8A  u 31. Siječanj 2013, 08:32:43
Sve pohvale, pokude, misljenja, poboljšanja, dodatke, primjedbe, nove ideje,

Kad se već najavljuju nove promijene,
"...izdane od nadležnog državnog organa..."
ja bih ovo preformulirao u ...

ili potpuno izbaciti taj članak, pošto se radi o pravilniku o dodijeli pozivnih oznaka , a ne uporabi istih ili promijeniti naziv  u "Pravilnik o raspodijeli i uporabi pozivnih oznaka u amaterskim radijskim komunikacijama".
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4QV

Citat: 9A2SB  u 31. Siječanj 2013, 20:36:47
Šteta što nema opcija samo 9A i broj :-*
Gl esbejac

Halo esbejac  ;),
kako to mislis nema samo 9A i broj..

Gdje pise da se ne smije izdati oznaka koja glasi samo 9A7 ili 9A0, ili mozda 9A9?
(Oprez, ne odgovarati na postavljeno pitanje, minirano!!)

QV

9A6ARP

Gubite vrijeme raspravljajući o pravilniku kad i danas mnogi dobiju jednoslovčani znak na temelju prijateljstva ili da kupe janca,,  čak mogu i birati znak a da za to nemaju apsolutno nikakve uvjete, sad će se prepoznati neki.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A4KW

Sad kad sam konačno skupil 320+ dxcc, oni smanje uvjet na 300. Strašno.
A prije kad mi je falilo nekoliko komada, onda su dizali 300-310-320. Nemreš ih ulovit...
Il se to nariktalo za nekog sa 301 dxcc.
73
9a4kw

9A3TA

za one koji nisu završili MIOC...

9A ima mogućih točno 260 jednoslovnih znakova  ;D

ima li itko potrebu objavit spisak, ne daj Bože dirat osinjak, napravit reviziju?

Darko, jel prođe odojak? veli Kiko da je pojeftinilo...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6ARP

E moj Dado, zamisli oni bi samo janca, i biraš znak,, sramota.. Što se tiće popisa jednoslovčanih nebi trebo biti problem ko sa registrom branitelja ,, samo je problem kako utvrditi revizijom ko je zaslužil a ko nije,, žalosno je kaj svi znaju a šute,, očito imaju putra na glavi,, ja ga obično mažem na kruh svako jutro.

p.s. nebi se čudil i da meni ponude jedslovčani znak,, janjac čeka na livadi a odojak je jeftiniji. ak već mogu birati znak ja bi sa 9A0Axx
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9a6c

Citat: 9A3TA  u 01. Veljača 2013, 08:58:12
za one koji nisu završili MIOC...

9A ima mogućih točno 260 jednoslovnih znakova  ;D

ima li itko potrebu objavit spisak, ne daj Bože dirat osinjak, napravit reviziju?

Darko, jel prođe odojak? veli Kiko da je pojeftinilo...

Pa kad krenu oglasi tipa "prodajem ili mijenjam malo korištenu pozivnu oznaku u odličnom stanju, malo korištenu" :D

Osinjak, revizija?

9A6XX

Jaki problem 5 puta doći u TOP 5 EU u WW ili WPX u svojoj kategoriji.
Dovoljna vam je jedna žica i barem 1W uređaj.

Npr. kategorija 160m/assissted/LP (koja sada spada u TOP BOX kategorije), u zadnjem WPX SSB 2012 prvi u Europi 9A4AA ima 32 veze i 1.984 bodova, što šesterostruko nadmašuje drugog (i posljednjeg) u toj kategoriji.

Dakle, to je pet puta po pet minuta, treba sačekat rezultate i eto jednoslovčanog:-)

Ja ostajem na svojim inicijalima ;)

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

Ispričavam se, 9A4AA je zapravo prvi u Svijetu :-)

73,
Hrle - 9A6XX

9A2VX

I mislim da bi mu bilo "glupo" mijenjati pozz. znak kada bude tri godine za redom prvi u svijeti ili da napravi 300 DXCC HI!
( Samo moje skromno mišljenje HI!)

9A9L

Ma gledajte to i sa lijepse strane. Ima ih koji su dobili jednoslovni ali su shvatili i do danas nisu aktivirali znakic. Proradila savjest ili ????
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2SB

Poštovane kolege,
najsvježiji Pravilnik je na snazi,donešen i potpisan.Prilagodite se člancima istoga i svi će biti sretni i zadovoljni.
Eh, kad bi imali i callbook, onda bi lista znakova, bilo jednoslovnih,dvoslovnih...desetoslovnih bila lako vidljiva,a čak iz kog sela ima najviše vrhunskih zaljubljenika u radio.
Ja im svima skidam kapu i divim im se!Bravo dečki,pravi ste! :o
Mi mali ćemo i dalje navijati za sve vas. ::)
  .......

9A4OE

Ovo već postaje standard

Ur. broj: 32 / 013
U Zagrebu, 29. siječanj. 2013.

Na temelju članka 30. i 36. Statuta Hrvatskoga radioamaterskog saveza, a u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN73/08 od 26.6.2008.) i Pravilnikom o amaterskim radijskim komunikacijama (NN 61 od 27.5.2009.), Izvršni odbor, na prijedlog Povjerenstva za pozivne oznake, 8. siječnja 2013. donosi:

Nemože se jednom pisati jedno, a malo dalje drugo, ovo se ponavlja iz pravilnika u pravilnik, mislio sam da će uvidjeti, ali pošto se neki dijelovi samo prepisuju

Svrha i cilj dodjele pozivnih oznaka s jednoslovnim ili dvoslovnim sufiksom je promidžba kvalitete operatorskog rada radioamatera, a predstavlja i priznanje za višegodišnji  rad. Svaki radioamater A razreda s pozivnom oznakom s dva slova u sufiksu ima pravo zatražiti  pozivnu oznaku  s jednim slovom u sufiksu, prema kriterijima iz ovoga Pravilnika. Svaki radioamater A razreda s pozivnom oznakom s tri slova u sufiksu ima pravo zatražiti  pozivnu oznaku  s jednim ili s dva slova u sufiksu, prema kriterijima iz ovoga Pravilnika.

Zahtjev za dodjelu pozivne oznake s jednoslovnim sufiksom, prema tablici 1., može podnijeti svaki radioamater A razreda, član HRS-a,  s najmanje 5 godina staža u tom razredu, ukoliko zadovoljava  neki od sljedećih  uvjeta

Zahtjev za dodjelu pozivne oznake s dvoslovnim sufiksom, prema tablici 1., može podnijeti svaki radioamater A razreda, član HRS-a, s najmanje 2 godine radioamaterskog staža ukoliko zadovoljava neki od sljedećih  uvjeta

Kako će se postupati sa RK koji  učlanjeni u HRS?
Tko su članovi povjerenstva i na koji način su izabrani, za voditelja je znano?

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4CD

Citat: 9a4qv  u 31. Siječanj 2013, 23:02:37
Citat: 9A2SB  u 31. Siječanj 2013, 20:36:47
Šteta što nema opcija samo 9A i broj :-*
Gl esbejac

Halo esbejac  ;),
kako to mislis nema samo 9A i broj..

Gdje pise da se ne smije izdati oznaka koja glasi samo 9A7 ili 9A0, ili mozda 9A9?
(Oprez, ne odgovarati na postavljeno pitanje, minirano!!)

QV

Pozdrav svima,

Koliko znam jedino je Kralj Hussein imao privilegiju imati JY1 što možete čuti na
http://dx-world.net/2010/jy1-king-hussein-video/ .
Interesantno je kako u Španjolskoj nitko nema EA0 (osim EA0JC).   :) :) :)

73's
9A4CD
Igor