• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZIMSKI KUP-PITANJE

Autor 9A9L, 08. Siječanj 2013, 13:54:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Molio bih kontest magove da mi odgovore dali se u Zimskom kupu smije raditi samo CW. Po propozicijama vidim da se moze ali da nebi bilo prigovora i zalbi kao nedavno.
Hvala na konkretnim odgovorima.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7PJT

Pa netriba bit contest mag za odgovorit na ovo pitanje  :P , . .. .sve pise  u pravilima  CRNO NA BILO !
Neznam zasto uvik pravis neku "dramu" u ovim nasim contestima na 3.5 ?

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A9L

A sta ja to radim? Samo lijepo pristojno pitam poucen komentarima i zalbama iz nedavnog kontesta. Isto je pisalo crno na bilo ali zalba je pala. Zato bolje da odmah pitam.
I tebi sretna nova godina.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7PJT

A to je druga stvar ako se neko treci  nezna citat.
I tebi takoder svako dobro , .. .  nadam se "puntima" u ovom Contestu !

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A7ZZ

A jeli dozvoljeno nekoga ne čuti.Ja npr. neke sigurno neću čuti,kako onda sa tim.Naravno,to neće biti namjerno ali što ako se oni požale i napišu u žalbi da je to ipak bilo namjerno.Ima takvih,ima,pa da znam.
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A6R

Ljudi moji ja ovo ne mogu pojmit.Ja osobno s nekim ljudima nisam u baš nekim vrhunskim odnosima ali nikad nikom nebi "oduzeo"vezu.RA veza i potvrda iste za mene je što kažu"svetinja".Pa bio tamo s druge strane i netko koji mi ne"leži".RA veza nema veze sa osobnom netrpeljivošću,neslaganjem po nekim pitanjima,gledištima na svijet itd.Nažalost u životu sam dosta puta doživio "ne čujem ga"ali dobro...bilo pa prošlo.Na kraju su to sve gluposti i svi moramo imati na umu da se sve na kraju balade svede na metra dva dužine,dva dubine i metar širine. :'(  Čovjek prvenstveno mora biti čovjek u pravom smislu te riječi pa tek onda sve drugo.To je moje mišljenje...
CUL in contest.
I nemoj da me netko "ne čuje"... ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7ZZ

Reni prijatelju,čudim ti se da nemožeš to pojmit.Ti onda nisi pročitao što se dešavalo prošle 2012 godine u domaćim takmičenjima.Daj si truda ,pročitaj žalbe,priloge i odgovore komisije za takmičenje pa češ onda moći pojmit zašto sam ja to pitao.Ako si to sve vidio tek onda ti se stvarno čudim  :o

Ako budeš dovoljno glasan možda te i čujem,iako ne mislim jurcati po bandu,easy pa ko uleti.Po 10 veza u svakom periodu i to će biti dovoljno,za mene.Uostalom,broj veza nije propisan pravilima kontesta,a pogotovo nije propisano tko mora biti u čijem logu.
Ili možda nisam u pravu???
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A2VX

Ah Reny nama starim radioamaterima je nepojmljivo da bi se nešto takvo događalo na bandovima.A što možeš!
Nove generacije su stasale, a HAM spirit je postao samo špirit, pa brzo ishlapi.
A i to je hobi.
Nego, ako me čuješ javi mi se, a ako ne ipak će biti krive antene i propagacije HI!
73 i do slušanja u subotu.
9A2VX ( vjerovatno za 9a5g team)

9A9L

9A2VX -- jel se tvoja izjava o starim amaterima odnosi i na primljene karte??
U HAM spirit spada i slanje i primanje karata zar ne.
Za razliku od tebe 9A5G je uredno odgovorio na sve primljene karte i potvrde elektronski. Koji puta treba uciti i od kluba.

Ako netko bude trebao LS Zupaniju 5W, Delta loop full size horizontalno na 6 m visine ali posto nisam dobio odgovor smatram da se smije raditi i cw i ssb.
GL u kontestu
NHF
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A1WW

Hej decki imam jedno pitanje.

Pa kakav je kontest gdje svsko svakog cuje ?
vy 73 de Zeljko

9A2XW

To se onda zove "Internetski contest"  :)

9A2VX

Leone, imaš pravo.
HAM spirit podrazumijeva, i da se sve odrađene veze potvrde, a ne samo odrade. Sve moje veze odrađene do lipnja 2012 su potvrdjene (odnosno poslane QSL kartice!). E a sada od lipnja na dalje se pišu papirne, dok su elektronski potvrđene sve veze na LotW, EQSL i na QRZ.com.
Od 9A5G učim jer sam im ja tajnik već mnogo, mnogo godina HI!

Čujemo se u 9A zimskom kupu. Pozdrav!   

9A9L

Cudno, moja statistika kaze da veza na 40 m nije potvrdjena.

Ako bude srece cuti cemo se.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2VX

Izgleda da će netko morat platiti 2 piva a ne jedno HI!

Papirnati je vjerovatno zapeo kod poštara jer je to odavno predano.

Za ovaj test, ćemo se vjerovatno čuti pa odmah dižem na ova dva QSL biroa, a papirnati, kad stigne - stigne
Pozdrav.

Dečki sorry za mali offtopic!

9A9L

Citat: 9A2VX  u 11. Siječanj 2013, 12:04:31
Leone, imaš pravo.
HAM spirit podrazumijeva, i da se sve odrađene veze potvrde, a ne samo odrade. Sve moje veze odrađene do lipnja 2012 su potvrdjene (odnosno poslane QSL kartice!). E a sada od lipnja na dalje se pišu papirne, dok su elektronski potvrđene sve veze na LotW, EQSL i na QRZ.com.
Od 9A5G učim jer sam im ja tajnik već mnogo, mnogo godina HI!

Čujemo se u 9A zimskom kupu. Pozdrav!
Kao sto vidis moje su poslane preko biroa, a u rubrici primljeno nemam nista oznaceno. Ti moju papirnatu kartu imas....ja tvoju nemam iako sam ti je uredno poslao u doba dok si pisao karte kako navodis.
GL u kontestu.

Valjda ce iz kupa stici kad tada ako budemo imali vezu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM