• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRSVKS

Autor 9A6R, 21. Lipanj 2010, 09:23:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9A3VV  u 24. Srpanj 2012, 10:01:25
... Ni na kraj mi pameti nije uključivati i stanicu i kompjutor i što ti ja znam što sve...

I pored mojih nekoliko sveučilišnih diploma ja ne kužim "što je pjesnik htio reći"...
???

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Citat: 9A6AA  u 24. Srpanj 2012, 11:32:52
...
I pored mojih nekoliko sveučilišnih diploma ja ne kužim "što je pjesnik htio reći"...
???

9A6AA
Uz izraze najdubljeg štovanja prema Vaših nekoliko sveučilišnih diploma ja ne kužim kako Vi ne kužite tako jednostavnu rečenicu ali nemam namjeru elaborirati ju jer sam duboko uvjeren kako će drugi čitatelji i bez nekoliko (pače i oni bez ijedne) sveučilišnih diploma iz cuga skužiti što je pjesnik htio reći :P
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7PJT

Evo ,

stanje  se smirilo , . . .snasli  su se oni  i  bez nas , (opet ;)) !

http://www.jutarnji.hr/vatra-dosla-nadomak-klinike-terme-selce--nitko-ne-zna-kako-ce-se-evakuirati-pacijenti-i-zaposlenici-/1042867/

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6AA

... Ni na kraj mi pameti nije uključivati i stanicu i kompjutor i što ti ja znam što sve... ...

Dakle:

S obzirom da uz pretpostavke koje sam naveo nisam shvatio što je trebalo istaknutim reći, uvjeren sam, bez omalovažavanja drugih, da to nisu ni ostali shvatili, pa molim za objašnjenje:

Zbog čega bi tebi uopće trebalo pasti na pamet da u tim situacijama "uključiš kompjutor i što ti ja znam sve što"? Zanemarimo li tvoje jasno opredjeljenje da "nisi (niti namjeravaš biti) uključen u posvećenu skupinu koja čini naš SRVKS sustav", onome tko se želi uključiti potrebno je učiniti upravo ono što tebi "neće pasti na pamet", a to je uključiti svoju radijsku postaju ako se ukaže potreba koju definira HRSVKS.

Bez imalo patetike, to bi bio na kraju krajeva i domoljubni čin. Kakav "kompjutor" kakvi bakrači! A o ostalom "što ti ja znam sve" da i ne govorim.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Shvatit će, shvatit, ne podcjenjuj ljude, nisu bedaci! Znaš i ti na što sam ja mislio, nisi ni ti bedak, s tolikim sveučilišnim diplomama nije za očekivati da budeš, samo se voliš malo praviti važan. Samo izvoli, meni to ne smeta, ali ne računaj da će me se to dojmiti. Što se pak mene tiče, ako kada budem trebao nešto dojaviti tu je DUZS i telefon 112. Ako radi - radi, ako ne radi - ne radi... I nemoj me cimati na domoljublje, molim te. Hvala!
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6AA

Citat: 9A3VV  u 24. Srpanj 2012, 14:39:43
Shvatit će, shvatit, ne podcjenjuj ljude, nisu bedaci! Znaš i ti na što sam ja mislio, nisi ni ti bedak, s tolikim sveučilišnim diplomama nije za očekivati da budeš, samo se voliš malo praviti važan. Samo izvoli, meni to ne smeta, ali ne računaj da će me se to dojmiti. Što se pak mene tiče, ako kada budem trebao nešto dojaviti tu je DUZS i telefon 112. Ako radi - radi, ako ne radi - ne radi... I nemoj me cimati na domoljublje, molim te. Hvala!

Da ti nepotrebno ne repliciram jer to nikuda ne vodi, 'ajde, barem pokušaj, odgovoriti na ovaj dio koji ću izvući iz mog posta pa da stavimo točku na to:

Zbog čega bi tebi uopće trebalo pasti na pamet da u tim situacijama "uključiš kompjutor i što ti ja znam sve što"? Zanemarimo li tvoje jasno opredjeljenje da "nisi (niti namjeravaš biti) uključen u posvećenu skupinu koja čini naš SRVKS sustav", onome tko se želi uključiti potrebno je učiniti upravo ono što tebi "neće pasti na pamet", a to je uključiti svoju radijsku postaju ako se ukaže potreba koju definira HRSVKS.

Poanta je na:
- uključivanju kompjutora (dakle, računala)
- uključivanju "šta ti ja znam sve što"

Dakle, pitao sam zbog čega bi ti (ili itko drugi na terenu), uključivao TO?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2Z

Emire i ja bi uključio računalo ali neću ti reči ZAŠTO ;)
I još nešto, da ja imam nekoliko sveučilišnih diploma kao ti, vjeruj mi nebi ovdje trošio vrijeme na tim glupostima.
Postoje INSTITUCIJE koje dobro rade taj  posao. Pozdrav iz momentalo kišovitog Varaždina 8)

9A6AA

Citat: 9A2Z  u 24. Srpanj 2012, 18:24:54
..., da ja imam nekoliko sveučilišnih diploma kao ti, vjeruj mi nebi ovdje trošio vrijeme na tim glupostima.
Postoje INSTITUCIJE koje dobro rade taj  posao. Pozdrav iz momentalo kišovitog Varaždina 8)

Ako misliš da se ovdje pojavljuju samo oni bez diploma - griješiš.

A u pravu se glede trošenja vremena...

Pozdrav iz vjetrovitog Velog Lošinja.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3LI

Bilo bi lijepo znati, iako nisam (niti namjeravam biti) uključen u posvećenu skupinu koja čini naš SRVKS sustav, na kojoj se frekvenciji mogu javiti fonijom ili telegrafijom meni najbližoj dežurnoj postaji (24/7) i izvijestiti o nečemu neregularnom (ma što to bilo). Ni na kraj mi pameti nije uključivati i stanicu i kompjutor i što ti ja znam što sve... Uostalom, možda mi situacija ne dopusti ništa od svega toga ili i stanicu jedva uspijem uključiti.

Hmm, da, baš za tebe će netko dežurati 24/7, zapravo, ako ga platiš vjerojatno će dežurati ali za to treba malo više ljudi a ne jedan
i samo za to da ti telegrafijom pošalješ neku neformalnu poruku, ma da, eto kud ide ovaj svijet.
Nije ti ovo sedamdeset druga da netko sa slušalicama na vuhima čeka tvoj signal.
Danas ni kinezi tako više ne rade, možda sjeverna koreja ali ni tu nebi dao ruku u vatru.
na kraju, od tebe nitko ne očekuje ništa, kao ni od mene.

Trili tebi bi bilo jako pametno naučiti telegrafiju ako još nisi, otvorit će ti se jedan posve novi svijet, puno, puno zanimljiviji od digitalija i sličnih va....lija, jer u telegrafiji, kao i u foniji, ti razumiješ signal kojega primaš, ti ga i stvaraš, u digitalijama je to nekakva kakofonija koju bez računala ne možeš niti proizvesti niti odgonetnuti. Pa ćeš vidjeti da mi metuzalemi ipak vrijedimo, makar za dlaku, više od onih koji to znanje nemaju. Pametnome dosta!

Ma da, a telegrafija nije digitalija, slijed "jedinica i nula", jel ti moreš na uho primati Hellschreiber ?
To ti je ista ta telegrafija, malo brža.  ;)
Telegrafija me prestala zanimati odavno, od kupovine C64, a to je bilo jako davno, zapravo lažem, čak sam u Basicu tih godina
napravio neki programčić za telegrafiju. U pravu si, telegrafiju je dobro znati ali samo iz radoznalosti a vrijednost više nema
nikakvu, samo za amaterska natjecanja, amaterske beacone i još nešto zaostalih avio beacona na srednjem valu.
Nema tu otvaranja nikakvog novog svijeta već pad u daleku prošlost, no i "retro" je danas u modi pa možda i telegrafija
malo postane popularnija.  :)

Za HRSVKS naravno da nema nikakvog smisla jer 24/7 dežuraju samo "mašine" a ne ljudi, znam da to nekima
zvuči ružno ali realnost je takva.
I kao što sam napisao, od tebe i mene nitko ništa ne očekuje ali ako ti ikada nešto takvo zatreba
dovoljno je da znaš kako to iskoristiti a ne zlorabiti, jer i to je moguće, ima nas svakakvih.
Nadajmo se da nam nikada neće trebati ništa od toga.
::)

9A3ELB

Bilo bi lijepo znati, iako nisam (niti namjeravam biti) uključen u posvećenu skupinu koja čini naš SRVKS sustav, na kojoj se frekvenciji mogu javiti fonijom ili telegrafijom meni najbližoj dežurnoj postaji (24/7) i izvijestiti o nečemu neregularnom (ma što to bilo).

Za dojavu podataka o uočenim prijetnjama od nastanka nesreće, veće nesreće ili katastrofe ili njezinog nastanka koristi se frekvencija 145,500 MHz. Na toj se frekvenciji na prijamu nalaze djelatnici Centra 112 koji će preuzeti dojavu .

9A3VV

Konačno jedan koristan i pametan odgovor nasuprot pres.....nju pojedinaca koji misle da su posisali svu pamet ovoga svijeta. I, ispada ništa SRVKS, ono obični djelatnici DUZS-a... ;D Eto, a dečki si pridaju toliku važnost da imaju čak i zatvoreni forum, samo za posvećene... ::)

Hvala kolega 9A3ELB, hvala!
73 Damir 9A3VV

9A3ELB

Molim, nema problema. A gdje je taj zatvoreni forum, ako se smije znati?  ???

9A3VV

Citat: 9A3ELB  u 25. Srpanj 2012, 18:18:55
Molim, nema problema. A gdje je taj zatvoreni forum, ako se smije znati?  ???
Tajna ;) Imaju oni negdje, ali ja ne znam gdje, forum samo za članove, za provjereni kadar koji neće postavljati nezgodna pitanja i ljutiti kapa :P Prelistaj malo sve o HRSVKS na ovom forumu pa ćeš vidjeti da postoji, Herman ga je najavio, ne sjećam se piše li gdje je...
Citat: 9A6NDD  u 25. Srpanj 2012, 20:58:11
http://www.jutarnji.hr/sustav-je-potpuno-zakazao--vladali-su-neorganiziranost-i-kaos/1043409/
Pitam se, pitam, zašto me to ne čudi? Kako to sve lijepo funkcionira na vježbama, ma milina jedna, sve id k'o pod špagu, točno se u sekundu zna tko će što uraditi i nema šanse da nešto zašteka, ali na terenu, u realnoj situaciji... Dobro je sve još i prošlo kako je moglo...
73 Damir 9A3VV

9A4OE

Poznavajuci Gauša i Mancea oni sigurno nisu zakazali , jer su se dokazali nebrojno puta na velikim pozarima u PGŽ i sire kao vrsni profesionalci i organizatori.
Zakazao je neprirodni sustav zapovijedanja koji se stalno namece i koji se do sada pokazao u nekoliko situacija kao pogresan.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS