• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL - izrada i budućnost

Autor 9A2JK, 03. Svibanj 2012, 10:12:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Izgleda da je preko ograde uvijek bolje i slađe  ;D
Kolege iz DL koji su tu radili kartice u ovoj zadnjoj turi, prezadovoljni omjerom uloženo/dobiveno i čekaju kada će biti iduća tura...  ;)

9A7DCK

Zato što je u DL vjerojatno skuplje :) ... gledam onaj QSLShop 1000 pcs. → US$ 120 ...
Meni osobno je bilo isplativo dati izraditi ih u Bugarskoj. I ako ne nađem jeftinije negdje drugdje, opet ću ih dati izraditi kod istog.

Svatko ide gdje mu više odgovara.
-- 73 de 9A7DCK, Denis -- http://9a7dck.atspace.eu
RK BELIŠĆE; CroCC; CTC; 9AQRP; LZO-CC; RCWC; FP; NAQCC; EPC; DMC; CDG; IFTC; 30MDG; WCAG#; WSC
http://44hr.atspace.eu

9A6R

Lako je Vama bogatima.Ja siromah čekam tiskanje kod našeg Težaka u VŽ.13.5 lipa,super karte,kome sam ih do sada pokaza oduševili su se.A Vi dajte strancima svoje novce,ja neću. :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Glede tiskanja karata kod g. Težaka mogu ipak reći ovo:

a) pozitivno:
- niska cijena
- nije potrebno tiskati 200K komada da bi cijena i dalje bila OK
- 10 do 15 prosječno zainteresiranih i dalje mogu postići solidnu cijenu
- uz kvalitetnu pripremu (kakva je bila moja  ;)) dobije se solidna QSL-ka
- i u mojih zadnjih 2000 komada tu-i-tamo bila je pokoja s lošim otiskom, no, to je zanemarivo. Rado će je primiti SWL-ovci  :D

b) negativno:
- svakako treba izbjeći akcije kakva je bila zadnja preko HRS-a, jer je u konačnici nezadovoljstvo čekanjem pojelo zadovoljstvo niske cijene

Zaključak: Radim pripreme za T6TJ i 9A22MINE i sve ide u tisak u rujnu kod  Težaka.

http://web.hamradio.hr/9aff/9A22MINE/donors.htm

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 20. Srpanj 2012, 13:39:40
Glede tiskanja karata kod g. Težaka mogu ipak reći ovo:
....
b) negativno:
- svakako treba izbjeći akcije kakva je bila zadnja preko HRS-a, jer je u konačnici nezadovoljstvo čekanjem pojelo zadovoljstvo niske cijene

9A6AA

A koliko dugo se čekalo na QSL-ke? ? ?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Martine,

na odmoru sam na Lošinju te uživam radeći laganini pripremu za nove QSL-ke, pa mi se sada ne da istraživati u kojem smo mjesecu poslali pripreme a u kojem smo dobili QSL-ke. Pokvarit ću si večer...

A što misliš koliko bi vremena trebalo proći od slanja pripreme do preuzimanja uratka?

73
9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Citat: 9A2JK  u 20. Srpanj 2012, 20:07:00
...
A koliko dugo se čekalo na QSL-ke? ? ?

73
Martin 9A2JK
Bezobrazno predugo! >:(
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: 9A6NDD  u 20. Srpanj 2012, 10:42:22
Izgleda da je preko ograde uvijek bolje i slađe  ;D
Kolege iz DL koji su tu radili kartice u ovoj zadnjoj turi, prezadovoljni omjerom uloženo/dobiveno i čekaju kada će biti iduća tura...  ;)
Više mi je pun kufer jeftine demagogije tipa "Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba...". Poanta je u odnosu kupca i prodavača, a tu mi kasnimo par stoljeća i to se neće preko noći promijeniti. Ja kupujem nešto, plaćam to unaprijed i posve je normalno da želim za svoje novce čim prije dobiti kvalitetnu robu i/ili uslugu! Nema tu nikakve mudrosti.

Pa sigurno da su se Nijemci oduševili, kod njih je to puno skuplje a Nijemac je štedljiv. I zamisli kako to njima ispadne jeftino s njihovim primanjima... Vrijedi i pričekati. Na njihovu bih se mjestu i ja oduševljavao, prije svega cijenom i bio bih spreman nešto i žrtvovati, odnosno čekati duže no što je normalno i pristojno. A koliko ja radim na bandu i koliko ja QSL kartica trebam, meni je svakako prihvatljivije naručiti ih vani po prihvatljivoj cijeni i s kratkim rokom isporuke uz ljubaznu komunikaciju koja je velikoj većini naših davatelja usluge totalna nepoznanica. Uzmi mi novce, ali ih uzmi s ljubaznim smješkom, pruži mi kvalitetnu uslugu, prodaj mi kvalitetnu robu i poštuj me kao kupca, nemoj me tretirati k'o štracu, brisati noge o mene i to za moje novce!

Veli Reni "Vi bogati..." ::) E moj Reni, ja sam sve samo ne bogat, moja je mirovina možda i manja nego je nekima ovdje mjesečni džeparac za kavu, novine i cigarete. I upravo zato jer cijenim svaku lipu koju dobijem, jer mi je "velika k'o kuća", ja hoću adekvatnu uslugu za svoje novce. I upravo zato više nikada neću QSL kartice naručiti kod Težaka niti bilo koga drugoga u RH.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 20. Srpanj 2012, 20:41:04
...
A što misliš koliko bi vremena trebalo proći od slanja pripreme do preuzimanja uratka?

73
9A6AA

Je, vrijeme je relativan pojam (Tu se čak i Einstain slaže  ;D ).

Ako se dobro sjećam, za posljednju akciju tiskanja u VŽ, zadnji rok za uplatu je bio
10.02.2012. (Neki od najglasnijih su uplatili u posljednji trenutak ?!?). Sad se pitam
od kojega momenta počinje ''utakmica''?

Neki su pak kasnili sa slanjem pripreme i uplate. Kolegijalno se pričekalo da oni
završe i pošalju pripreme.  8) Uostalom to je bilo svima u interesu radi postizanje
niže cijene (veća količina, niža cijena).

No da skratim, QSL-ke su došle do naručitelja u manje od dva mjeseca, što mi
se baš ne čini nešto posebno dugo. Ipak, slažem se, vrijeme je relativan pojam.

73
Martin 9A2JK

P.S. Za one koji možda ne znaju, postoji GlobalQSL (u Izraelu). Napravite pripremu
pošaljete svoj dnevnik veza u ADIF formatu  i platite. Oni otisnu QSL-ku i podatke
o vezi i sve to pošalju na odgovarajuće biroe. Vaše je samo da radite QSO-e i
platite. (U odnosu na druge svjetske tiskare nisu ništa posebno skuplji). Doduše,
meni se ovo ne sviđa, jer QSL-ke nisu ''personalizirane'', tj. nisu potpisane i/ili
ovjerene žigom/potpisom menadžera.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7DCK

Istina vrijeme je relativan pojam, a mora se uzet u obzir i količina naručenog i svi ovi argumenti koji se spominju.
Ja sam tiskao QSL kartice u Bugarskoj. Od uplate do isporuke (primitka na kućnu adresu poštom) prošlo je 2 tjedna. A sigurno da nisam bio jedini naručitelj u tom trenutku.
Bitno je i ono što 9A3VV stalno spominje, komunikacija i način na koji se tretira naručitelj (kupac) ...
Ja sam za svoje QSL kartice u svakom trenutku znao u kojoj su fazi bez da sam morao pitati ... čovjek mi je uredno slao obavijesti o statusu kartica i najduže vrijeme je prošlo od slanja do primitka (valjda su službenici na carini proučavali da li je ili nije za oporezivanje :D ).
I ako ne nađem povoljnije ponovno ću naručiti kartice kod istog. Svatko za svoje novce ima pravo izbora ... i ne znači da je neko bogat ako naruči kartice preko granice ...
-- 73 de 9A7DCK, Denis -- http://9a7dck.atspace.eu
RK BELIŠĆE; CroCC; CTC; 9AQRP; LZO-CC; RCWC; FP; NAQCC; EPC; DMC; CDG; IFTC; 30MDG; WCAG#; WSC
http://44hr.atspace.eu

9A6AA

Martine,

Samo par riječi.

Predugačak je bio rok od kada je Težak potvrdio da možemo poslati pripreme (dakle, tada počinje "utakmica"), pa preko "zadnjeg roka za uplatu" (čemu dugi rok za uplatu? To se radi golubovima pismonošama?), pa preko kašnjenja pojedinaca, pa do izlaska karata iz tiska... Sve u svemu jako mučno. I nije točno da se s 200K QSL-ki postigla niža cijena nego s 50K QSL-ki.
Zato i kažem: na takav način ne bih više sudjelovao. Ma, što znači 13.5 ili 14.5lp po komadu? Nije vrijedno petljancije na način kakav je bio. Pa, ne tiska pojedinac za sebe 50K QSL-ki pa će na razlici uštedjeti.

Rokovi su trebali biti znaaatno kraći, pa to ponoviti par mjeseci nakon toga. I -  sve se moglo obaviti i bez Saveza!
O Einstainovoj Teoriji relativnosti znamo dosta toga. Ipak, ovdje vrijede druge teorije i pravila.

Čak su i dva mjeseca o kojima govoriš izvan svih normi. Uvjeren sam da bi bila ista cijena i prije gotovo da je bilo upola manje karata.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6JOY

Izrada QSL-ki .. ja  osobno sam čeka . U nama gori nestrpljenje , kaće to biti gotovo.. ali ruku na srce , pridiga sam kartice.. isto se pita kaće više te kartice ... i tako dalje...
Kada sam dobio QSL- i šta sada.. vrijeme oko ispunjavanja kartice nikako da uhvatim... pripremam se da ih ispunim i ponesem sada kada bude Jarun..
Pa da se bunim  kako gos. Težak nije brzo napravio QSL .. neću ... a opet ću raditi u gosp. Težaka ako se stvori prilika jer sam zadovoljan ..

73 Mate
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A6AA

Citat: 9A6JOY  u 21. Srpanj 2012, 10:01:47
...
Pa da se bunim  kako gos. Težak nije brzo napravio QSL .. neću ... a opet ću raditi u gosp. Težaka ako se stvori prilika jer sam zadovoljan ..

Mate,
njega uopće ne "okrivljujem".
Radi ti polako nove pripreme...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6R

Kolege,nisam nikoga tija uvridit predhodnim postom.Ako jesam,ispričavam se.
Ali u današnje vrime di gledamo skoro svaku lipu,ajde nismo tolika sirotinja ;) , puno mi je jednostavnije zamolit prijatelja Matu 6JOY da mi napravi pa mogu reć profi pripremu,on je pošalje g.Težaku da ja tu ne petljam u duplo ,platim i čekam.Uvik nastojim da ne budem mjesecima bez kartica,što se kaže na rezervi.Zadnji put se zaista oteglo ali opet sam to "proguta"s obzirom na cijenu i kvalitet.Ima boljih,ima kvalitetnijih ali baš sam Mati jučer reka...koliko ih pošaljem a malo primim preko biroa ovo je i previše luksuzno.Da ih stavim među razglednice grada Splita turisti bi ih kupovali!Samo da je karton malo deblji,naravno.
Da ti Njemci znaju za ovu tiskaru po Njemačke bi kod njega naručivalo!
Ma da su i 20 lipa a ne 14 isplati se.Ma da su i razlivene boje,opet se isplati.A toliko loše,ruku na srce ne radi.Ja sam siguran da bi on moga tiskat i puno kvalitetnije na 4 strane full color.
Sve može ali to triba PLATITI.Ne za 14 lipa nego malo više,HI.
Toliko o karticama za ovaj post,HI.

P.S.Puno je gore od tog čekanja kad nikad ne primiš karticu od korespodenta kojeg si uredno uradio,poslao karticu a ono"šipak".Gospodin će se sam prepoznati. ;D
Takav se ne može zvati RA!

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Kanim tiskati 3000 QSL-ki kod g. Težaka.

Imali zainteresiranih za pridružiti?

9A6AA
"DX never sleeps..."