• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A5TO

Citat: 9A3SM  u 16. Srpanj 2012, 20:00:11
Tome, ekipa se vratila i bilo je jako lijepo.
S obzirom da nisam član niti jednog navedenog kluba učestvovao sam s njima u aktivaciji meni zadnje reference.
Stvarno jako lijepo sa pravim društvom.
Još jednom čestitke cijeloj ekipi na ovom pothvatu, a tebi također kao prvom koji ima svih 9AFF 83 referenci.
Sad moraš čekati eventualno proširenje liste ili u aktivaciju onih referenci koje još nisi posjetio, a tu ponajprije preporučam 9AFF-003  ;)

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6NDD

Sutra planiram biti "radioakativan" iz 9AFF-021, specijalni rezervat Bijele i Samarske stijene. Planiram raditi FM (144.450) s vrha bijelih stijena, 1332 m/nv. Nadam se da ću oko 11:00, najkasnije biti na vrhu i biti spreman za početi s radom...
Oprema nije bajna i zadnji krik tehnike, ali nadam se da ću uspjeti odraditi koju vezu (Kenwood TH22e, HB9CV, akumulator 5 ili 12Ah i komad papira i olovka za log  8) )...
Molio bih sve koji me čuju da mi se i jave, bez obzira da li imaju ili nemaju odrađenu ovu referencu.

73&44
;)

9A6NDD

Kako sam i najavio, jučer sam odradio UKV aktivaciju Bijelih i Samarskih stijena, 9AFF-021. Radio sam nešto manje od 1 sata, s vrha Bijelih stijena koji je 1335 m visine nad morem.
Vrijeme je bilo dosta promjenljivo i od u jednom trenutku prekrasnih vidika na sve strane, pa do potpunog zatvaranja u neki oblik oblaka/magle. Također, na vrhu je na trenutke znao biti i dosta jak vjetar koji je pravio probleme mom antenskom sistemu, sa profi stupom ;-) .
Što se tiče broja veza, moglo je biti i bolje. Odradio sam 5 9A stanica i jednu I stanicu, dakle 6 veza u totalu. Za idući puta trebat će organizirati chat putem mobitela, jer moj signal vjerojatno nije bio prejak da bi me čuli oni prema kojima nisam točno okrenut. Ali i ovako je dobro prošlo (bojao sam se da bi moglo biti i manje veza  :-\ ).
U sklopu aktivacije, koja je u biti bila u sklopu priprema za odlazak u neka višja gorja, prošao sam s kolegom Draženom planinarsku stazu od Hitzovog doma na Bijelim stijena, po trasi Kapelskog i Vihoraškog planinarskog puta, do Ratkovog skloništa na Samarskim stijenama i onda dalje do "13. kilometra" i još kojih 6-7 km po makadamu do auta. Ova planinarska staza je prelijepa, divlja i pruža nezaboravne vidike na nevjerojatne figure stijena.  Neki predjeli i neke formacije su gotovo nevjerojatne. Uglavnom, u 9. mjesecu planiram ponovo u ovo područje ;-).
Jedna od zanimljivosti ovog "pohoda" je i susret s medvjedom kod Begovog razdolja. Medvjed nam je prešao preko ceste na jednu livadu i tamo se zadržao jedno 10tak minuta na nekih max. 50tak metara od našeg auta. Nažalost fotić mi je otkazao poslušnost pa sam ga uspio fotkati samo mobitelom, a on je cijelo vrijeme pozirao....  :(  :'( tko zna da li će se ikad mi više ukazati ovkva prilika ...

73&44 i nadam se da se uskoro čujemo s nekog novog vrha (Risnjak je u igri.... )

9A6AA

Bravo Drago.

Uživao sam čitajući ovo. Rado bih i ja pošao, no, tko će tebe, GSS-ovca moći pratiti u korak...

Sljedeći put ponesi ili rezervni fotić ili rezervnog medvjeda  ;D

Dodajem još jednu lijepu fotku:

Pozdrav s Lošinja.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Neven, 9A5YY/p, iskušati će svoje radioamaterske vještine s Učke, 9AFF-017, u srijedu 25. srpnja.

Pomozite mu da dopuni dnevnik s vezama koje su mu prošli puta nedostajale, pa da tu referencu upiše u svoju aktivatorsku listu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Zbog kiše Neven aktivaciju prebacuje za sutra.

Jedino ako kiša iznenada prestane i zasija sunce...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2GA

Neven 9A5YY/P sada radi iz 9AFF-017 na 14.244

73 & 44 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A2JK

Crni jarci, 9AFF-083, aktivaciju planiraju članovi RK ''Đurđevac''
u subotu, 28.07.2012. u periodu od 09:00 do 12:00 LT.
Za aktivaciju ćemo koristiti pozivni znak 9A12P/P.
Operatori: Marija 9A5SM, Zoran 9A6JRZ, Štef 9A2UB i Martin 9A2JK.

73
Martin 9A2JK

Ispravak: Datum aktivacije je subota, 28.07.2012.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6JRZ

U subotu 28.7.2012.
Agregat je spreman, a sutra ujutro i se ostalo
73 de 9a6jrz

9A4OE

Crni jarki ili Crni jarci?

Topografski naziv predjela je Crni jarki i to je najvjerojatnije tocan naziv. Ministarstvo kulture i DZZP to podrucje vode kao Crni jarci i tako je uvedeno u sve popratne dokumente i poslano u sve svjetske institucije koje se bave zastitom prirode, iako na lokalnoj razini to podrucje vode kao Crni jarki.
Promijena naziva vjerojatno datira iz 1992, nekome od tadasnjih jezikoslovaca pri ministarstvu Crni jarki nije djelovalo dovoljno hrvatski pa su promijenili u Crni jarci.
To je stvar lokalne zajednice da se ispravi i vrati tocan naziv.
Slicna stvar je sa Dugackim brdom kraj Koprivnice, lokalna zajednica vodi ga na jednom podrucju DZZP na drugom, iako je bilo uvjeravanja da ce to ispraviti do danas se to nije dogodilo.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2JK

Mi, ''lokalci'', oduvijek smo Crne jarke zvali Crni jarki (ne jarci). Vodeći se ''logikom''
Đurđevačkih pijeskov (koje mi, ''lokalci'' nazivamo PESKI) i ja sam mislio da se Crni jarki
ispravno zovu Crni jarci, pa sam tako bio i najavio našu aktivnost. Tek kad smo bili tamo
i slikali se pored table, vidio sam da je ispravan naziv Crni jarki.
Tako i treba biti, jer je to ime koje je odabrao narod ovoga kraja!

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Jedno je sigurno: lokalni, dakle, domaći nazivi su temelj kod određivanja imena u takvim i svim inim slučajevima.
Katkada se to ime ne sviđa "stručnjacima" pa se poigravaju s poviješću naroda, jer, toponimi to i jesu.
Tako da imamo uspjele (Karlovec > Karlovac) i neuspjele (Čakovec > Čakovac) jezične promjene.

Navedenim promjenama bavi se Toponomastika. Čitam: "Bavi se njihovim značenjem, strukturom, podrijetlom i širenjem. Usko je povezana sa poviješću, etnologijom, kartografijom i jezikoslovljem."

Kakva će biti sudbina Crnih Jark(ov), pokazati će vrijeme.
Mi ćemo se držati onoga što državne institucije kažu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

VE3ZIK

Malo pitanje za 9AFF znalce :)

planiram 14.8. sa mojima obici muzej Nikole Tesle u Smiljanu i da se poslije tog obilaska preko Velebita sputim u Karlobag i nazad lagano ka JN73ws. :)
Je li ima usput na cesti D25 usput pogodno mjesto za odmor gdje bi mogli malo stati, da XYL i ceri ne bude previse dosadno 8) , a ja uradim 100 QSO sa nove reference  ;D ? Znaci, treba uzeti u obzir da nisam sam i da ce to biti aktivacija od jedno sat vremena, najvjerovatnije samo na 14 MHz ili slicno... Recimo neki parking sa stolom i klupama  ;)

Hvala unaprijed i CU sa 9AFF-018  ;D

73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A4OE

Prijevoj Baske Ostarije.
Obilazak skulptura sa lijeve strane.

Samo nemoj i ti pitati kao jedan grobnican pocetkom 90-tih: "oštija ,a kade je već jedanput ta oštarija" (gostiona za one koji ne razumiju)
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

VE3ZIK

Je li to ovo lijevo na karti sto je oznaceno u kockici? ;)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ