• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zaglav CI-229,CLH-193,EU-136

Autor 9A4WY, 26. Travanj 2012, 14:31:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WY

pozdrav svima....
U Nedjelju 29.04.2012. imam namjeru aktivirati otočić Zaglav (CI-229,CLH-193) u jutarnjim satima....početak planiram oko 10:00 local time pa do kad izdrži akumulator  ;)
QRG oko 7.030 MHz ili 7070+-QRM i oko 10.120 MHz+- qrm...
Lovci navalite.... ;D....i ako me čujete upišite me na cluster.. :)
sms 091 515 7800
73...Kiko 9A4WY/p
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A2JG

Je li aktivacija 1.5. (utorak) ili je u nedjelju (29.4.) ?

Pozdrav, Koki
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4WY

nevjerovatno.... ;D...gledam kalendar od travnja i pišem bez razmišljanja onako mehanički...
aktivacija je u Nedjelju 29.04.
hvala Koki...ispravio sam post.
73 Kiko
    A.E.

9A1AA

Kiko, jel to 10.00 lokal time ili UTC?
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9a4wy  u 26. Travanj 2012, 14:31:29
... otočić Zaglav (CI-229,CLH-193) u jutarnjim satima.......

Kiko pozdrav,

Na Zaglavu sam bio prije 10 godina. Zanimljiv otočić smješten tako blizu obale a opet tako daleko.
Kao i svaki otočić i oto0k na kojem je lanterna i ovdje ima prikladan mol tako da neće biti problema s pristajanjem. No, ako bude bura, kao onda kada sam ja dolazio, biti će "zanimljivo". Tada sam u šator unio kamenje koje mi je poslužilo kao sidro.

Želim ti ugodan provod.

9A6AA

(Nisi me nazvao glede Palagruže)

"DX never sleeps..."

9A7YY

Kiko Zaglav ti još vrijedi i kao LH CRO-020.

Neka propagacije budu s tobom. ;)

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A4WY

Branko hvala...da...ARLHS CRO-020. Dodat ću to na mmonvhf.de news.

Emire...ako bude bura onda nema izleta...bio bi pravi izazov,sa barkom kakvom idemo,tada doći iz smjera Koromačna(sa juga prema sjeveroistoku).
Inače u planu je ponedjeljak(30.04.) aktivacija CLH-015 (svjetionik Crna Punta).
također u jutarnjim satima na istim frekvencijama.

nazvaću te sutra..

73...Kiko 9A4WY
    A.E.

9A2MF

U nedjelju imam šanse da te odradim Kiko, a u ponedjeljak bih još sretniji bio, no mnogo obaveza je na listi, da se prisjetim moga boravka tamo! Mnogo veza napravio sa Crne Punte  a Zaglav samo gledao preko.
Eh, u moje vrijeme nije bilo LH, CRO, CI......  :(

Imaš moj br, (ja tvoj nisam memorirao) pa bih volio iz vožnje jedan SMS, možda uspijem da te doćekam!

GL, 73  de 2mf

9A6AA

Citat: 9a4wy  u 26. Travanj 2012, 21:30:02
...i iz smjera Koromačna(sa juga prema sjeveroistoku).
...

Iz Koromačna? Zar vam Galijola nije baš na putu? Čaroban otok! Osjećao sam se kao pravi Robinzon...
(vidi sliku)

Do Zaglava smo (barba i ja) došli iz Martinščice pa zbog lošeg vremena stali ispod Lubenica!!
Nakon teškog iskrcavanja, upalim uređaj i čujem jednog poznatog radioamatera s juga: "Dok mi ovdje čekamo, on se tamo izležava". Naravno, na Zaglavu sam prenoćio. Svi prozori i vrata na lanterni su pokriveni i zakucani daskama. Šteta zgrade...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4WY

Emire...
Za doći do Galijole treba nam veća barka nego ova što imamo sada na raspolaganju...da se zaputimo dole i da slučajno digne bura odosmo u Anconu... ;D
Kvarner je jako opasan šta se tiče bure...digne u minutu i gotov si...nema povratka  ;D

I Galijola je u planu za ljeto...ako ne promjenimo barku treba mi prostrana anticiklona(srpanj ili kolovoz) i popodnevni maestral da me vrati u kraj... ;D
.....Galijola je..... :-X....prez besid..... :)..

Franjo jučer sam te zvao...vjerojatno imas propusten broj...želio sam savjet od iskusnog svjetioničara  :), ali sam rješio problem .imaš broj u gornjem postu, ali javiću ti se od dole.
73 svima...Kiko 9A4WY
    A.E.

9A4QV

Ooo majstore, kako ćeš na Zaglav, autom?  ;D
Slikao sam iz zraka jednom taj Zaglav ali tko će nać te slike više...

Ja evo za 15 dana na Principe (island) pa onda malo malo južnije do Sao Thome, west/south Africa tour  ;)

Dobru zabavu, vidimo se polovicom Lipnja
QV

9A4WY

Adame...je..ga...
ne da mi mira taj otočić što ga uvijek gledamo sa skitače za lijepoga vremena...
došlo je vrijeme.. :)
ajde odradi to tamo dole pa da planiramo za ljeto nešto slično.
73  4WY
    A.E.

9A6AA

Citat: 9a4wy  u 27. Travanj 2012, 06:02:49
...

I Galijola je u planu za ljeto...ako ne promjenimo barku treba mi prostrana anticiklona(srpanj ili kolovoz) i popodnevni maestral da me vrati u kraj... ;D
.....Galijola je..... :-X....prez besid..... :)..

Pronađoh moje impresije pisane kad sam bio 11 godina mlađi, nadahnute radom s Galiole...  :)

http://www.inet.hr/~srnkalan//Galiola/galiola.htm

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A1AA

Evo Kiko proradio na 7,031 MHz na CW.
Kod mene u Slavoniji vrlo solidan signal.
73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Radi na 7066,3 , ali mu je signal vrlo tanak, a frekvencija baš i nije najčistija, GL !
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske