• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Radio klubovi

Autor 9A2JG, 20. Travanj 2012, 18:04:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Zar te Martine tvoje pisanje ne podsjeća na epizodu o "ugovornom domoljublju" tj. kupnji subvencioniranih uređaja preko HRS-a ? Mene da !

Upamti, s izuzetkom nove lokacije RK u Dalju, diljem Lijepe naše smo bili svjedocima SAMO otimačina klupskih prostora, PPS-ova, kukuruza, gljiva, lugarskih kučica...
HRS i HZTK se NIJEDNOM  nisu oglasili, i pomogli radio klubovima, u obrani prostora.
Moj klub je zadnje novce od Zajednice (kako ti to slikovito nazva) vidio AD 1999.g. !
Ni ostali nisu , na žalost, puno bolje sreće.
Nikad nam niko ništa nije poklonio, plaćali smo najamninu, vodu, struju, komunalije, odvoz smeća, čak i ZAMP, jer smo imali koncertni radioaparat !

Je li to po onoj, ko tebe kamenom, ti njega kruhom ?
Koliko puta radioamateri moraju okrenuti i drugi obraz ?

Da li je ovo NAŠ Savez koji nam svake godine uzme do lipe ?
I danas sam razgovarao s predsjednicima dvaju klubova koji su mi rekli da su nemali broj puta molili da se mali klubovi oslobode članarine prema HRS-u.
O časopisu neću trošiti više riječi.

I nakon svega ti pričaš o obvezama ! U ime čega ? Postojanja, kao takvog ?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A1UN

Koja je definicija malog kluba?

9A2JK

Citat: 9A2JG  u 20. Travanj 2012, 18:04:22
Zar te Martine tvoje pisanje ne podsjeća na epizodu o "ugovornom domoljublju" tj. kupnji subvencioniranih uređaja preko HRS-a ? Mene da !
Poruke na ovom forumu se trajno čuvaju (kao i uostalom na svim Internetskim forumima,
za razliku od blogova i sl). Zato svatko može provjeriti što sam napisao o
subvencioniranoj nabavci uređaja.
http://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=3218.msg21543;topicseen#msg21543

Citat: 9A2JG  u 20. Travanj 2012, 18:04:22
...
O časopisu neću trošiti više riječi.

I nakon svega ti pričaš o obvezama ! U ime čega ? Postojanja, kao takvog ?

Za mene je besmisleno ne plačati članarinu udruzi koje si član.
Za mene je besmisleno ne primati časopis udruge koje si član.

Kako je nekad bilo manje je važno. Važno je kako je sada i kako će biti u
budućnosti. Sve što klubovi sada imaju (uz rijetke izuzetke) dobili su od
zajednice. Novac kojim plačaju razne troškove također su dobili od zajednice.

Zašto bi zajednica davala novac za našu zabavu, a mi za uzvrat ništa?

73
Martin 9A202JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1IW

Citat: 9A2JK  u 21. Travanj 2012, 10:30:27

Zašto bi zajednica davala novac za našu zabavu, a mi za uzvrat ništa?

Zato sto MI cinimo zajednicu i ona je tu zbog NAS. Nije obrnuto.
Naravno, to ne znaci da Savez i klubovi mogu u miru prestati vrsiti svoje aktivnosti i postojati na papiru i na racunu.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2JK

Citat: 9A1IW  u 21. Travanj 2012, 21:46:59
...
Zato sto MI cinimo zajednicu i ona je tu zbog NAS. Nije obrnuto.
Naravno, to ne znaci da Savez i klubovi mogu u miru prestati vrsiti svoje aktivnosti i postojati na papiru i na racunu.

Na žalost, ovakav stav u mojoj lokalnoj zajednici ne prolazi.
Baš me zanima koliko novaca je tvoj klub dobio od lokalne zajednice
(ili županije) recimo prošle (ili predprošle) godine?
Ne pitam za točan iznos, nego onako opisno:
a) dovoljno za vaše potrebe, b) premalo, c) više nego dovoljno

Da li ste vaš zahtjev za novčanu potporu šire obrazložili ili samo kratko:
''MI cinimo zajednicu i ona je tu zbog NAS''

73
Martin 9A202JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JG

Uvijek se na margini Skupštine odvijaju interesantni razgovori. Tako mene, u prijateljskom razgovoru , "napade" Leon, da šta ja pišem o "šteli" i izbornom inženjeringu u RK Nikola Tesla u Bjelovaru, da oni imaju preko 250 članova, i sve tako.

Ja mu obećah da ću provjeriti, pa se, korigirati, ako treba i ispričati.
Ali, ne lezi vraže, tek što napustih Skupštinu, usred Zagreba sretoh rođenog Bjelovarčanina, starog i vrhunskog radioamatera, i pitam ga za pravu informaciju.
On mi reče da je ovogodišnjoj Skupštini nazočilo desetak ljudi !

Dođoh kući, otiđoh na njihov web, tamo paušalno piše, "oko 150 članova", ali je znakovit opći poziv na plaćanje članarine.

Kako 150 članova nosi 3 delegata, a 250 pet, ja sam bio u pravu kad sam pričao o izbornom inženjeringu.
Osim toga, vjerujem da će čelništvo HRS-a, po uzoru na susjedne zemlje, staviti link, na kojem će se moći vidjeti cijelokupno članstvo s plaćenom članarinom na dan 31. ožujka 2012.g. , pa da se izbjegnu sve moguće makinacije, a i šuplje priče.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A9Y

Info na web stranici je zastario, promijeniću to. Radio klub "Nikola Tesla" Bjelovar ima 237 članova na popisu kluba.
Poziv za plaćanje članarine je stavljen, da, ako slučajno tko nije podmirio obaveze, da to učini što prije, uplatnice su svima na vrijeme poslane ili osobno uručene.
Skupština kluba se održavala u "nezgodno" vrijeme, nedjeljom u 10 ujutro, možda je i to razlog slabog odaziva članstva na skupštinu, baš nisu svi voljni ustajati rano ujutro nedjeljom, ali to je već druga priča.
Skupštini je bilo nazočno 28 članova.
Shiranu ga hotoke

9A9Y

Ispravak: Na stranici i stoji da je broj članova radio kluba: 237
Ne vidim nigdje podatak o 150 članova. Osim u tekstu od Branka, 9A4TT, ali tekst je samo opis povijesti kluba.
Shiranu ga hotoke

9A4OE

Posto je tema "Popis RK" zakljucan od strane moderatora, a bavila se temom RK upisanih, registriranih pri Ministarstvu uprave RH, nastavak iste.

Tko zna nesto vise o RK Pakrac 2012?

Registarski broj   11000807
Datum upisa   10.05.2012
Naziv   RADIO KLUB " PAKRAC 2012 "
Skraćeni naziv   RKP 2012
Sjedište   Pakrac, Krndija 59

Osobe   Damir Žunić - PREDSJEDNIK KLUBA

Nekih starih i dalje nema u registru, a pojavljuju se novi!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Citat: 9a4oe  u 28. Rujan 2012, 12:50:34
Posto je tema "Popis RK" zakljucan od strane moderatora, a bavila se temom RK upisanih, registriranih pri Ministarstvu uprave RH, nastavak iste.

Ispravak netočnog navoda. Tema se trebala baviti radio klubovima upisanim i registriranim pri Miinistarstvu uprave RH a kako se tema "izrodila" u nešto sasvim drugo ista je zaključana.
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Radi o novoj udruzi, radio klubu, a njegov prijem u članstvo HRS-a biti će predložen delegatima na nadolazećoj Skupštini HRS-a.

Naravno, delegat RKP 2012 nema ove godine pravo glasa na Skupštini.

73, Ivo 9A1AA