• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nova IOCA pravila

Autor 9A5AN, 28. Travanj 2009, 10:05:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Pozdrav svima

nerado se javljam na forumu jer uvijek sve ode u krivu " bandu" , no sada želim javno po ko zna koji put ponoviti teze o radu i pravilima! Kao osoba koja zbog svoje aktivnosti i diplomafilnosti svakodnevno radi i osvaja neke diplome , ne mogu a da ne povaginalim od gluposti koja traje od početka IOCA programa , a na žalost ide i dalje!

To su propozicije!

Treba li diploma doktorata iz atomske fizike da se konačno shvati kako propozicije za osvajanje naših diploma nisu dobre!!!!!!!!

Da bi netko osvojio neku od naših diploma mora izgubiti 10-tak godina u prosjeku i dobrano se oznojiti!

Zar je to cilj ?  Nije li cilj pojednostavniti što se može više pravila i propozicije učiniti prihvatljivim  svima koji žele diplome ( a znamo da ih ima ) !  Znamo da naseljenost teritorija RH  100%  onemogučava osvajanje nekih diploma!

ZNAMO ( ali se pravimo neuki ) da NITKO   ponavljam  N  I  T  K  O  VAN KRUGA 1000 km  ( nemojmo sada izvlačiti jednog JA ili UA9 koji je tu slućajno upao - ja znam koliko karata dolazi za aktivatore i otkuda su one ) ne može odraditi naše aktivatore ako oni dođu i odrade jadnih 50 veza  ( od čega  se 80 % odnosi na # " mene , moj klub i pola članova mog kluba ")
--- a očekujemo osvajanje novih baznih diploma !!!!!!!!!!!!!!!!???????????????

Ovaj način rada odgovara samo aktivatorima ( ostavimo tu kategoriju  i uvedimo još jednu novu -  za aktiviranje s više od 300 QSO  po otoku ) te pojedincima uz obalu od lovaca - jer samo oni mogu čuti tijekom ljeta stanice na aktivaciji ( propagacije )  - ostatak Hrvatske   jako teško!

Nije stoga čudo da ostatak svijeta nema šanse biti u 50  ( čitaj ) 10 -20 stvarnih korespodenata!!!!

Stvar je toliko jednostavna da boli glava ! Treba napisati nova pravila za osvajanje diplome  i GOTOVO!

Tko voli  " trčati " od otoka do otoka  - super ! Uz novu kategoriju  " slow" aktivatora s 300 i više QSO-a po aktivaciji sigurno ćemo povećati mogućnost da se izda više baznih diploma!

Oko prefixa sam isto tako rekao da je čista utopija tražiti svih 10  prefixa!  Kome to ide u prilog ? Zašto nije dovoljno samo 5 ?!?

Cilj bi trebao biti izdati  ( čitaj) prodati što više diploma a ne stvoriti etiketu NEDODIRLJIVOSTI !

Isto tako ako znaš da te većina neće moći  odraditi - razmisli o tome prije nego li odeš u portabl - učini nešto na tu temu ( odabir banda i antene ) !

Imamo toliko svijetlih primjera u svijetu aktivatora koji daju priliku  velikom broju operatora da naprave vezu s njima!

Ponavljam - neka svatko radi ono što mu je volja - no promjena propozicija  ( za koju treba 30 minuta da se napiše i stavi na internet ) riješila bi puno toga !

Aktivnost - da lijepa riječ ! Jučer sam konačno " nalijepio " zadnju naljepnicu na QSL kartu 9A2009ST i završio jednu ( nadam se zadnju epopeju gluposti nakon 150NT ) tužnu eru " kolektivnog rada" ( čast izuzecima iz Osijeka ) !

Dajmo SVIMA koji to žele ( i prestanimo forsirati na nemogućem - klubovima) da uzimaju što više specijalnih pozivnih oznaka ( treba smanjiti naknadu za to ) i da rade , rade i rade !

Vi koji samo sa strane nalazite mane i podfukavate sve i svakoga - molim Vas i dalje ostanete sa strane i ne pravite nered ...ako ne radite i osobno vas ne zanima - bar nas ostavite na miru!

Pozdrav svima

Mike 9A203JB

VE3ZIK

Lijep pozz svima. :)

Malo cu se dohvatiti IOCA aktivnosti. Sem klasicnih aktivnosti koriscenja trajekta i ugosnog rada iz auta (HI) 2010. godine sam sa Mariom, DJ2MX/9A4MX (ima on jos znakova, ko ce to sve popisati, HI) aktivirao 6 otoka sa sjeverne strane Murtera. Sa nama je bio i njegov badza (sura, surjak, Schwager, izabrati pojam koji je poznat  8) ) i koji nam je stvarno puno pomogao oko aktivnosti. Sama ktivnost nije bila laka; nas dvojica smo radili sa jedne stanice, svako je htio da uradi tih zeljenih 50 veza, sto znaci da je tok dana uradjeno 600+ QSO sa 6 razlicith QTH, 6 x postavljan sto, stolica, akumulator, antena za 40 i/ili 20m.
Naravno da se cesto desi da nas neke stanice ne cuju ali, s obzirom da je za 50 QSO dovoljno 20tak minuta i nije cudo... Covjek se trudi cesto da iz suma iscupa koji tanak signal ali ne ide bas to uvijek tako lako.
S jedne strane, razumijem tih 50 veza. Nekad se desi da su condx u banani, i 40m band koji manje vise mnogi od nas/vas najvise i koriste bude zatvoren...
IOCA je dobra za I's STN, njih uvijek ima, i kakve god da su propagacije, njih uvijek ima, HI.

Svaka aktivnost ima svoj hype; tako je bilo sa IOCA, tako je i sa WFF, svi zele da budu prvi aktivatori ili medju prvim aktivatorima, mnogo puta neki otok i/ili FF referenca bude samo jednom ili dva puta aktivirana jer je vec neko bio tamo  ;D . S druge strane, mi furesti cesto trebamo da se organizujemo, iznajmimo nekakav kajic sa kojim cemo ici sa otoka na otok... A obitelj kod kuce, a posebno obozavaju te FF/IOCA aktivnosti, ludilo  ::) a godisnji prekratak kao i uvijek...

Sta i kako dalje? Sta znam... ja cu se truditi da ove godine aktiviram barem jedan ili dva 9AFF a za IOCA, to cemo tek vidjeti... Srecom, ima omladine koja voli isto da aktivira (Rax 9A3BMR) tako da se ne sikiram da nema voljnih da idu sa mnom, HI.

Budite mi meni zdravi i veseli, i cujemo se vec, jelda :)

ps. Fali mi 200, 201, 204  8) , ostalo cini mi se da imam 8)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A5CY

Potpisujem puno toga što veliš, Zik, a još bih se i nadovezao....  ::)

Dakle, osobno na IOCA-u mogu gledati i kao lovac, i kao aktivator.

Kao lovcu, nije moguće sjediti stalno kraj stanice i čekati kada će se netko sa nekog otoka pojaviti na 10-15 minuta i ode dalje. Tu razumijem Marinka. U mnogim, mnogim slučajevima, da nije bilo SMS i CALL-mobile podrške drugih IOCA lovaca, mnogi od tih otoka bi bile promašene. Istina, nemaju svi ni iste uvjete za ganjati IOCA-u, ali to nije razlog da bi jedni drugima mogli zavidjeti na tome. Jednostavno, netko ima bolje, netko nemoguće uvijete, ali se svako prilagodi svom uvjetu i koristi koliko ga ide (sreća). Možemo mi ponekad sjediti kraj stanice cijeli dan, a propagacije znaju biti takve da IOCA nejde cijeli dan, a predvečer ti krene short-skip sa 59+. I kao lovac, također visiš kraj te stanice ''ko' neki kreten'' da bi odradio neki(nekoliko) otok(a) pri tome propuštajući mnoga druženja i šetnje s obitelji i prijateljima. Ali tko voli, nek' izvoli. Osobno sam se pokušao u svemu tome prilagoditi i nekako uvijek isplivam. Sada, kada nema puno aktivnosti, mogu samo reći da mi je laknulo, jer nema više onoliko trčanja za stanicu i adrenalina kao nekad. S te strane, ja zadovoljan, živim mirnije....hi

Kao aktivatoru, bez obzira što sam s kopna, nije mi frka odvesti se do nekog od otoka (ne mora biti obližnji), kad sam već dole. Ne prođe godina, a da ne aktiviram barem jedan IOCA, sebi za gušte. Uzmem komad žice na ribički štap, mali akumulator (dosta i 18Ah za 2 otoka) i ajmo. Obično tada vodim XYL i djecu na vožnju brodicom, pa kroz izlet nešto i aktiviram(o) da mi ne čangrizaju kako nisam s njima dok smo na GOD. Ljudi moji, i s luftmadracom sam išao na otok lani, sve za gušte. Da ne govorim koliko privatnih lađara vozi na obližnje otoke za sitnu lovu pa mi nije baš jasno da si dečki s mora to ne iskoriste za vlastite aktivacije, nego samo čekaju kad će netko drugi tamo ići ? Osobno ponekad, ako ima puno otoka na hrpi, ne mogu odoljeti da si ne odem na njih pa ih aktiviram u jednom hipu, kad ih već danima gledam s terase nekog apartmana. E sad, dolazi ono Zikovo, obitelj te čeka, ti odeš pa te nema cijeli dan, a lakomo želiš taj dan iskoristiti maksimalno da aktiviraš što više otoka. Istina, jedan sam od tih koji odradi 50-100QSO i bjež' na drugi otok. Ako propozicije kažu da je 50 otoka po aktivaciji dovoljno za aktivatora, to koristim kada nemam PU, pa gasim i bježim dalje, a kad me krene, odradim i duplu kvotu od potrebnog. Ali, gušt mi je toga dana odraditi što više otoka. Zamislite gušta kad na kraju dana idete natrag svojoj obitelji sa 9 aktiviranih IOCA (2007.g. ili njih 7 2003.g.) u svom LOGu ?  Tko te prati od aktivatora, radit će te, ali ako je u QRL-u ili osobno spriječen, tu aktivator ne može pomoći. Također je bilo slučajeva da me operatori sa kopna pokušavaju zvati, ja ih čujem na moru, ali oni mene ne. Nažalost, lani sam imao i obrnuti slučaj s Leonom gdje on tvrdi da on mene čuje, a ja njega ne. Dakle, sve je moguće. Znalo se pak događati i da 2 sata zovem CQ da bi odradio 50 potrebnih veza za aktivaciju jer su propagacije očajne. Dakle, možeš na otoku biti satima, ali ako te nejde, ne vrijede ti ni talijani, već tražiš ruse koji zovu CQ da si ispuniš kvotu. No, ipak, to je samo hobi i ne sviđaju mi se tenzije kada nakon aktivacije krenu priče s onim temama da se upisuju veze po tetkama i stričevima, a nepodobne kao nisi htio čuti i sl. Da budem iskren, principa sam da ako nekoga ne čujem, ne stavljam ga u LOG, pa makar bio i rođeni brat jer to za mene nije ostvarena veza. A da me netko još traži i QSL za nešto gdje se nismo ni čuli.....e ljudi , tu oprostite, ali krivog pitate  :-\   I onda ispadne da te ljudi ne vole zbog takvih ''čudnih'' principa.
No, bilo kako bilo, nismo tu da se volimo, nego samo da se družimo u duhu HAM-spirita, ostajte mi u tom duhu i pozdravljeni i najte kaj zameriti, što bi rekel jen moj prijatel z UKVja.... ;)

Ljudi , SRETAN USKRS

Dean, 9A5CY

9A7ZZ

Pozdrav,
Marinko,sve što si napisao u vezi IOCA diplome,uvjeta,broja qso-a mislim da je stvarno realno iako ja osobno više nisam zainteresiran za to,ali kao posjednik 2 od tih diploma(davno ostvarene) mislim da mogu to reći.

A zatim dolazi ovo:
Citat:Oko prefixa sam isto tako rekao da je čista utopija tražiti svih 10  prefixa!  Kome to ide u prilog ? Zašto nije dovoljno samo 5 ?!?

Cilj bi trebao biti izdati  ( čitaj) prodati što više diploma a ne stvoriti etiketu NEDODIRLJIVOSTI !

Ne mogu vjerovati da si ovo napisao.Smješnih 10 prefixa koje možeš odraditi u vrlo kratkome roku ti bi smanjio na 5 samo da se ostvari kako si naveo CILJ-PRODATI!!! što više diploma.Ajmo onda smanjiti samo na 2 pfx tako da svatko ima priliku odmah iduće jutro na 3675 ostvariti "jaku" diplomu.Uz to odmah treba poslati bajnim Amerima prijedlog da za WAS diplomu ne trebaju tražiti da moraš imati sve njihove "statove" nego samo 20-tak,ili radišnim Japancima da broj odrađenih prefektura za njihovu diplomu isto smanje.Na 15,16, ..??
Nemoj se ljutiti ali to ne da mi je smiješno (i siguran sam ne samo meni) nego jednostavno,ponovno kažem:ne mogu vjerovati! ::) ::)

Pozdrav tebi i svima koji se trude za ostvariti uvjete za diplomu bilo koje vrste,pa taman i pod nekim jako čudnim uvjetima!???

73 de Viktor
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A3SM

Evo vratim se s posla pa pogledam da vidim prijedlogei kritike  koji su pristigli popodne ...
Ima svega i neka ih ima jer više mišljenja je uvijek dalo rezultata ali se ne mogu složiti sa par koji dolaze od moga prijatelja Marinka koje sam mu nebrojeno puta pokušao objasniti ali beskorisno ... naravno uvažavajući njegove navode ali opet ponavljam i milion puta ću ponoviti neke stvari :

1. nikada, ali nikada neće biti  da su svi zadovoljni svime učinjenim,napisanim ili odradjenim ..
Da li mi iz 9A imamo mogućnosti odraditi sve aktivacije od nekog JA operatora, ili GM operatora sa njegovih otoka koji su nam blizi pa koliko god trajala njegova aktivacija ... MA NEMAMO ... uvijek će netko biti na neki način zakinut .. da li se radilo o 50 ili 500 veza isto će biti ... Marinko prijatelju, odi na neki mali otočić, ostani cijelu noć na njemu, uradi 500 veza pa mi sutra reci kako je bilo ... pitaću te da li bi opet govorio isto ... lijepo je sjediti u apartmanu, imati mogućnost upaliti stanicu, okrenuti beam i pozvati CQ i napraviti 3000 veza sa cijelim svijetom .. pohvalno i dobro ali prihvati činjenicu da ima i druga strana medalje i da svako od nas voli nešto različito ... prihvatio ti ili ne ali i do sada ali i od sada kao i bilo kada poslije ova pravila neće previše promijeniti stanje osim ako se ne bude radilo ma makar i 50 veza ... ako nema propagacija kao što reče Dean možeš se gristi koliko hoćeš nećeš napraviti ni 20 ako nisi iskoristio JOKER " ZOVI " i pokupio po nekoliko znakova ali kada ide to je pjesma i onda bude i više od 50 veza ... sve ovisi o planovima za taj dan ... onaj ko planira dan sa obitelji teško da može planirati i aktivacije na kojima se može zadržati malo duže ali o tome ne želim nikoga podučavati nego prepustiti svakome vlastiti izbor ... moj je da ako planiram bilo kakvu i koju amatersku aktivnost DAN JE SAMO MOJ i bez ikoga ko mi to može pokvariti ... sreća da nismo svi isti .. hahaha

2. POJEDNOSTAVLJENJE DIPLOMA ... ZAŠTO .. pitam se ja prvi koji obožavam diplome ... kakve svrhe za diplomu ako nema neke borbe ili čara da je odradiš .. meni iskreno takve nisu interesantne ... DA LI ŽELIMO od naših diploma napraviti šprdačinu ili ipak ostati na nekom nivou .. ja sam za ovo zadnje ... DIPLOMA MORA imati svoje JA i kao takva mora imati neka pravila koja nije potrebno odraditi za 1 sat i reći da je uradjena ... za takvo razmišljanje sam davno napisao ako ima takvih potreba i zahtjeva onda nam ne trebaju nikava pravila nego ćemo napisati da svatko ko pošalje odredjeni iznos dobije diplomu kakvu želi ... JA TAKO NEŠTO NEĆU POTPISATI svojim imenom i prezimenom ... za mene je diploma SVETINJA i ta svetinja ima svoje  značenje i važenje i ja sam sretan sa svakom od njih ... LAKRDIJA od osvajanja diploma se vodi kao javna k..... koju platiš i nosiš ... HVALA NE ...

3. Koki, polovično si u pravu ali jedno cijelo vrijeme ne razumijem ... ČEMU TOLIKO INZISTIRAŠ NA TOJ HR.LISTI .... što je to u životu ??? Pa zar amaterizam nije ljubav da se nečim baviš i da si sretan? Bilo koje liste su tu ako hočeš da se vodi neka statistika, prikažu nečiji rezultati ali nisu svetinja na kojoj treba opstati i po njoj ocjenjivati bilo koga da li radi ili ne radi ...
Meni osobno ništa ne znači i ne ocjenjuje moj rad i uživanje u radio amaterizmu ... zar mnogi koji su aktivnio i nisu na listama IOCE ili bilo koje druge diplome znače da su ništa vrijedni .. mislim da ne ... dapače pokazuju ono o čemu i ja znam razmišljati da se ja ovom svetinjom bavim za svoje zadovoljstvo i radi sebe a ne radi bilo koga drugoga ... i kad upalim stanicu to je moj svijet i briga me za bilo koje drugo mišljenje o onom što ja radim .. naravno sve u duhu HAMSPIRITA i zakona ...
Da li je netko pokazao primjerom da se aktivira neki otok i li 9AFF, 9A dvorac itd .. po meni je manje važno ali bitno je da se radi i samo radi ... ako ćemo čekati jedni druge da počnu raditi onda nema tome kraja ... gledajmo koliko sami možemo dati i time biti sretni ... okrivljavati jedan druigoga ne vodi ničemu i najmanje promidžbi onoga za što se ti srcem boriš ... vjerujem da će vremenom doći bolja vremena pa će biti i nastavka  IOCA plakete ali ako je sada vrijeme da se trenutno ne mogu iznaći novci treba biti strpljiv i sačekati ... ako ne onda budi sponzor plakete pa ti je napravim brzo .. nas dvojica smo o tome razgovartali i upoznat si sa detaljima ... NAPADATI i SAMO NAPADATI ne daje rezultate nego djeluje obrnuto .. mislim da nam nije nikome to u cilju ...

Toliko od mene za sada .. idem na band da nesto upisem u log za večeras ...

Svima ugodnu večer i dobre DX-ove ako ne idu u krpe ..

Mato - 9A203SM

9A2JG

Mato, izvini, ne razumiješ. Kako reče Gorki : Ideal je voće, što raste na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.
Ista je stvar i sa "težinom" pojedinog programa. Lista pokazuje koliko "pizaš", i gdje si ti tu.
Nešto slično rade i u 9AFF programu, i to ima svoju svrhu ; čudi me da ne razumiješ moje pisanje, jer si tamo prvi (za sada!).
Primao sam mailove, od poluzdravih, i bolesnika, koji su mi doslovce pisali : Nikada ti ONI neće dozvoliti da budeš prvi ! Vidiš dokle to ide ! Samo, kad razgrneš bolest, ostane zdravo natjecanje, i sportsko-natjecateljski duh.
Tog duha nema u IOCA programu, između ostalog, i stoga što su članovi IO-a skupa sa predsjednikom, samo deklarativno ZA, a u džepu figa, na računu nula kuna, kako za nova priznanja, tako i za promidžbu.
Zar se nismo, i prema planskim dokumentima za 2012. pretvorili u Savez za ARG i HRSVKS? Molim Boga da delegati pročitaju materijale, i NE usvoje planske dokumente za 2012. u ovom obliku.
Ajde, koliko je bilo HRS-ovih akcija po otocima u popularizaciji svog IOCA programa ?
Nula !
Drugi put uplatite !

Ima još toga kamaru, ali, ostavimo nešto i za diskusiju na Skupštini, za koju nam još nije stigao poziv, a materijale čitamo na NESLUŽBENOM mjestu.

I, onda se mi čudimo da nam je predivan IOCA program, tropa ? 
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3JB

Slažem si Mato sa svakom i ti dobro znaš da nisam antiprotivan , no uvođenje samo nove kategorije kod aktivatora ne bi ništa promjenilo dosadašnjim navikama niti top 10 listi !

a što se tiče japanskih i inih otoka - drago mi je kad god mogu odraditi neki novi - a to sigurno ne bi bilo moguće da rade samo 50 veza po aktivaciji ( bar ne svi )  i na 7 Mhz SSB u podne!

A ujedno Marijane , ja nemam prostora za 80 metarsku antenu i ne mogu u jedan dan odraditi 10 prefixa , a kad bih i imao to spada u naučnu fantastiku!

Nemojmo gledati samo na sebe i 9A - što je sa onima koji ni u WPX-u nisu uspjeli odraditi 5 9A20 - jer - nije ih bilo!

Usporedba s WAS-om je u najmanju ruku smješna , ali zašto ne - može biti i 9B9ACOUNTY  !

DRAGO MI JE DA SE O OVOME LIJEPO RASPRAVLJA!

SVAKO DOBRO SVIMA POVODOM USKRŠNJIH BLAGDANA ŽELI MIKE I NJEGOVA OBITELJ!

9A6R

Čitam i uvažavam svačije mišljenje ako je dobro,HI.Samo svi mi pomalo smetnemo s uma da je ovo HOBBY a ne POSAO.Znači radimo iz zadovoljstva,koliko tko može,ima slobodnog vremena,želje,trenutnog raspoloženja,mogućnosti itd,itd.
Zadnjih godinu i nešto nemam previše slobodnog vremena pa sam samim tim i nešto manje aktivan.Ali Bože moj,na prvom mjestu je zdravlje i egzistencija pa sve ovo drugo.
Glede IOCA-e..poskupilo gorivo pa je možda i zato pala aktivnost,tko će ga znati?I od početka je postavljena na "krive noge"pa se tako i nastavilo.Osim toga nije nikada ni bila baš WW,priznat će svak tko je sudjelovao u programu.Samo da podsjetim.Počelo se sa 25 veza!!Ma neću više komentirati.
GL
Tko slavi Sretan mu Uskrs!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3KB

Meni se čini dobra ideja da se u IOCA pravila prošire dodatnom kategorijom aktivatora
npr. - 300 QSO što bi trebalo značiti toliko različitih pozivnih oznaka u jednoj ili više posjeta otoku.

Na taj način aktivatoru ponovo postaje interesantan već ranije aktiviran (50 QSO) otok u blizini QTH ili otok koji mu je lakše dostupan.

Time će lovci opet imati priliku odraditi otok koji nisu stigli "uloviti" a "slow motion" aktivatori će imati dodatni izazov i zadovoljštinu.

Ne vidim kome to može smetati?

73,
Boro

9A6AA

Nije loša ideja. To će potaknuti one koji su izgubili volju  za aktivacijom.
Po izboru novog čelništva HRS-a očekuju se značajne promjene glede IOCA. Prije svega odnos prema tom programu. Naravno - i promjene IOCA pravila.

Jučer sam s otoka Cresa za 85 minuta održao 140 radioveza. Na žalost (IOCA-e) najviše tih veza održano je zbog 9AFF reference.
Unutar tog vremena, za 3 veze na 20m izgubljeno je 10 minuta. Prilike katastrofalne.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

Koki, razumijem ja što si ti htio reći i podržavam i takvo razmišljanje. Kada sam pisao o tablicama i pozicijama na njima u svoje ime sam rekao da osobno MENI niti na jednoj listi nije bitno da li sam gore prvi ili zadnji jer meni je bitno da osvajam ono što volim .. diplome i sve vezano za njih. Šaljući svoje logove i poštivajući pravila pojedinih programa ako je to i pokazatelj kroz tabele meni ne smeta pa tako i za moje prvo mjesto u 9AFF programu lovaca.

Boki, tebi da odgovorim na tvoj prijedlog.
Da li treba ili ne treba nešto promijeniti na bolje u cilju poboljšanja aktivnosti uvijek sam za svaku dobru ideju.
Osobno, smatram da po sadasnjem pokazatelju bez obzira na propozicije ili pravilnik ako je netko zainteresiran za "povratak" na neki od već odradjenih otoka on će to srcem napraviti i ovako ili onako ...
Da li si se ti vratio na neki od tvojih do sada 56 aktiviranih otoka ? Neću odgovarati umjesto tebe ... naravno da to isto pitanje ostaje svakome od nas koji smo aktivirali i jedan otok ...

Možemo mi mijenjati bilo što ali dok u svojim glavama ne promijenimo razmišljanja teško da ćemo nešto pozitivno postići.

Kao dokaz o ovome što govorim je upravo i Emirov post o aktivnosti sa otoka Cresa ...
" Na žalost ( IOCA-e) .... održano je zbog 9AFF programa " ... srce drapajuće ...

Zar Cres ne pripada i IOCA programu ? ... DA ...  no kako svako od nas ima pravo raditi kako mu je volja tako i ovo ja ne uzimam Emiru za zlo ...

Ko želi raditi za bilo koji program dobro došao ali i oni koji odredjene programe pokušavaju ignorirati i to im na volju ... bez tih se može i vjerujem da IOCA neće izumrijeti zbog 140 veza sa Cresa.
Dolazi log od 9A8TQF koji je takodje tamo pa opet idemo dalje ...

Problemi ili kako god to čovjek zvao je samo u glavi i pokušaj me uvjeriti da sam u krivu ...  krivnju je uvijek lako prebacivati na druge a prije toga ne pogledati na sebe ili oko sebe ( ne mislim Boki na tebe ) a da se prije ne zapitamo koliko sam učinio, da li mogu i hoću još uraditi nešto za dobrobit ovoga ili ong programa ...

Sezona aktivacija je počela pa od koga god ona bila ..

9A203SM

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 08. Travanj 2012, 20:57:26
....
Kao dokaz o ovome što govorim je upravo i Emirov post o aktivnosti sa otoka Cresa ...
" Na žalost ( IOCA-e) .... održano je zbog 9AFF programa " ... srce drapajuće ...

Zar Cres ne pripada i IOCA programu ? ... DA ...  no kako svako od nas ima pravo raditi kako mu je volja tako i ovo ja ne uzimam Emiru za zlo ...
...

Iako sam povremeno davao i IOTA broj i ime otoka te od njih par tražio da na Clusteru napišu CI referencu, prevelikog zanimanja nije bilo. Ne zbog toga što svi imaju odrađen Cres, već što se ništa ne radi na promidžbi tog programa. Nije dovoljno raditi glavom već i srcem. IOCA polako pada u zaborav...

Promjene, promjene...

Inače, piše se srcedrapajuće ali se stavi opaska da je to dodano kao komentar.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A3SM

O tome da li IOCA propada ili ne vrijeme donosi sud,a tvoje želje ostaju samo na pustim željama.
Hvala na pravopisnim ispravkama i za sljedeći puta ... nisam sveznalica pa su moguće i greške ... hahaha

9A2JG

Mato, bacaš mi (krupnu) sol, u živu ranu. Naime, pišeš, poslaće 9A8TQF dnevnik sa Cresa...
Da , vidio sam ga jučer na dx clusteru, i pitam se kako ga nije sram. Ja poslao za njegovu aktivaciju Proizda direkt sa $$, i via biro, dan danas - bez odgovora !
Pitam prekjučer Marinka, da li ta osoba ikome šalje i via biro, on se baš i ne sjeća.

Da li nam onda trebaju takvi, na koje lovci izgube dane i sate, bez konačnog efekta-potvrđene QSL-ke ?
Svojedobno, dok nismo bili poručili Emirovim pajdašima, barba Nijemcima, da ih nećemo više raditi, dok ne odgovore na poslate QSL-ke, nije bilo efekta.

Za sve je potrebno dvoje.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 09. Travanj 2012, 00:03:30
O tome da li IOCA propada ili ne vrijeme donosi sud,a tvoje želje ostaju samo na pustim željama.

Vrijeme upravo to i čini. Da nije tako ne bi u Izvješću o radu za 2011 godinu pisalo "...primijećeno je da u 2011. godini nisu sudjelovali pojedini aktivatori iz prethodnih godina..."
Moje želje nisu ostale "samo puste želje" i uopće se nisu odnosile na IOCA program.

Citat: 9A2JG  u 09. Travanj 2012, 06:32:26
...Svojedobno, dok nismo bili poručili Emirovim pajdašima, barba Nijemcima, da ih nećemo više raditi, dok ne odgovore na poslate QSL-ke, nije bilo efekta.

Joj, što su se uplašili Kokolovih prijetnji ;D. "Da ih nećemo raditi"? A koji to "vi"?
Svatko odgovara za svoje postupke. Da li oni šalju ili ne šalju QSL-ke neće ni malo utjecati na to da li će ostati moji "pajdaši" ili ne, bez obzira o tome o kome se radi. Jedini Kokolo prijateljstvo mjeri po broju poslanih QSL-ki.  ;D.

9A6AA/p
"DX never sleeps..."