• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Licenca

Autor 9A3TR, 30. Siječanj 2012, 00:22:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TR

Eto vratio sam se s lokacije završio CQ WW 160  ...prekrasno TOP BAND natjecanje za one koji neznaju...super aktivnost...radio kao 9A3TR.Gledam spotove ...prilike idu gore bit će možda još koji DX ili ti MULT.Kad ono od jednom osvane spot 9A3TR prijavio ga 9A0HRS ili 9A7A  piše 9A3TR NO LICENS.Eto neznam kako da obavijestim dotičnog policajca(bivšeg ili sadašnjeg) a bavi se licencama i lažno se predstavlja,najnovije kao 9A7A jer su ga upozorili da se više ne predstavlja kao 9A0HRS(ARRL prošle godine)  da je moja prva licenca za pozivnu oznaku YT2TR izdana još daleke 1987 godine.Zadnja je izdana prošle godine i nosi oznaku AR-00203/2011 i vrijedi do 2016 može provjeriti u HAKOM-u.S obzirom da se bavi sa mnom i 9A7A ekipom vjerojatno me dobro poznaje te ga iskreno žalim što on nema priliku raditi u kontestu s takvom opremom a mogao bi samo se treba javiti.Još ga želim obavjestiti da na HAKOM stranici baza očito nije ažurirana pa nekih znakova nema u istoj ...loš mu posao.Znam da pravna država mora funkcionirati no na krivog se namjerio ja imam licencu.I još nešto mislim da takvog u HRS-u nemamo na platnom spisku,odnosno nismo nikog ovlastili da  provjerava LICENCE jer bi valjda kao član NO to znao no pitati ću.Što se mene tiče može nastaviti sa spotiranjem  slijedeći je ARRL,prošle  sam godine imao krasan PILEUP kad me spotirao da sam PIRAT NO LICENS.Znam da bi se lako moglo doći do spotera pomoću IP adrese, no bolje energiju uložiti u pametnije stvari.

NKZ

73,Vinko

9A3TR

VE3ZIK

Vinko, vidi sa nekim od Sysop od DX Clustera da izvuces IP. Mada se i to lako moze zaobici sa nekim proxyjem ili slicno...
Oni koji rade u Wintestu i slicnim programima i ne gledaju DX Cluster vec u Bandmap i listi pozivnih znakova... :-)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A5K

To bar nije problem...  ;)

Dotični je korisnik Optima telekoma, a IP je bio 89.201.208.218.

73,
Krešo - 9A5K

9A3TR

Tnx Krešo hvala za info,no dotični ima dovoljno problema sa samim sobom pa nek slini i dalje ne interesira me.Inače vele da je jal ili ti zavist za one koji neznaju najgora bolest,a još ak je Zagorski onda je neizlječiv  ;D.

73,TR

9A5MT

Citat: 9A5K  u 30. Siječanj 2012, 09:50:18

Dotični je korisnik Optima telekoma, a IP je bio 89.201.208.218.

73,
Krešo - 9A5K
***Po tome je iz 9A ili !?!  Sram ga i stid bilo
73, GL
Marin  9A5MT