• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KV zimski kup 2012

Autor 9A2VX, 18. Siječanj 2012, 23:16:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5K

Kad smo kod auta, prije bih rekao kao da je to kao kad mi posudiš auto pa ja vozim...
Ne moram valjda svoje tablice staviti gore?...  ::)

Sviđalo se ili ne, u redu je..
Sad si me ponukao da bacim oko na UKV propozicije, ali bi sad otklizali s teme skroz, pa to negdje drugdje...  ;)

73,
9A5K

9A2HM

Kad si več naveo primjer sa lokacije 9A4M, evo jedan moj...
zamolim nekoga iz ekipe 9A1A da, (uz naravno nadoknadu u određenoj količini "CE" vitamina) odradi jedan ctest sa mojim znakom na svojoj lokaciji!
ja ni blizu!
to bi bilo u redu?
na čijem bi zidu visila osvojena diploma?

Vjeruj mi, tako nešto sigurno nikada neće na moj zid, a imam i posebno mišljenje o takvima koji bi takvu diplomu stavljali na svoj.
Možda i jesam konzervativan, ali po meni "pozivna oznaka = ime i prezime"!!!

Ova rasprava je vrlo korisna, možda tako ne izgleda na prvi pogled, ali recimo kod mene je razjasnila neka razmišljanja glede učešća u takvim ctestima!

LP i do slušanja na UKV-ju

K

PS
malo iz Pravilnika o dodjeli pozivnih oznaka:
Članak 11
Dodijeljenu pozivnu oznaku korisnik može koristiti samo uz valjanu dozvolu za rad amaterske radijske postaje izdane od nadležnog državnog organa.

A u dozvoli za rad prva stavka je "Vlasnik radijske postaje" imenom i prezimenom!
73 de Kreso

9A5K

Oprosti imenjače, ali pričamo o sasvim različitim stvarima.

Naravno da diploma osvojena na takav način moralno ne bi vrijedila baš ništa.
No, ja nisam pisao o tome, već nešto sasvim drugo. No, neću se ponavljati više.

Ono iz "PS" također apsolutno nema veze s ovime....

73,
Krešo - 9A5K

9A1AA

Pošto je tema Zimski KV Kup 2012. bit ću slobodan da i ja kažem nešto:

Sutra, 23. siječnja, u 23.59 lokal time je zadnji rok za dostavu natjecateljskih dnevnika  za ovo natjecanje 8)
73, Ivo 9A1AA

9A5K

Tako je, a do ovog trenutka su pristigla 62 dnevnika.

Bit će još ponešto kao i uvijek zadnji dan.

73,
9A5K

9A1AA

Ako netko ima problema sa prepisivanjem loga u jedan od software-a koji stvara potrebiti cabrillo format neka se javi na email koji stoji u pravilima a može i na moj email ili PM.

Što više logova to će "Robi" imati više posla a rezultati će biti realniji  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A9L

Citat: 9A5K  u 22. Siječanj 2012, 11:02:08

O selektivnom javljanju se može puno napisati, imam osjećaj da pojedinci misle da se to ne vidi ili misle da su drugi glupi pa to ne vide?  :-[
Jedini lijek protiv takvih je povećanje aktivnosti, čime se eventualni utjecaj na rezultat smanjuje na totalno nebitnu razinu.

73,
Krešo - 9A5K

Potpuno se slazem sa tim navodom Kreso. Ocito da se neki namjerno nisu meni htjeli javiti ni u jednom  periodu. A  siguran sam da mi signal bas nije bio potpuno slab i necitak. Ili je to kazna zbog neslaganja misljenja.
Biti ce bolje jednom......valjda.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2QP

Kreso oprosti kaj malo kasnije komentiram pa ti kad bi rdaio iz moje lokacije i radio bi sa mojim znakom 9a2qp s tim da navedes tamo u prijavi rezultata da je radio OP 9a5k a ja bi mogao raditi istovremeno sa 9a202qp i normalno u prijavi navedem da je OP 9a2qp. Ili drugi slucaj ja ti dozvolim da iz moje lokacije radis sa svojim pozivnim ali /P znaci 9a5k/p. Ja mislim da bi to po pravilu i ham spiritu bilo OK.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A7ZZ

leone,i to je puno bolje da se ne javi nego da ti se javi ovako:

ja uredno pozivam sa znakom i onda dođe 9A.... pa :
9a7zz ovo je 9a... da li me primaš
onda ja:9a.... 59 0?? BP
onda on:9a7zz ovdje 9a... znači dao si mi 0?? BP ako sam dobro primio,evo za tebe 59..samo malo,imam problem sa kompjutorom,samo malo,dakle ovako,evo sada je u redu (sve to polako,nema žurbe)hvala za 59 0?? BP  ,za tebe 59 0?? ??,daj molim te ponovi mi broj,nisam siguran da sam dobro primio,imam neke smetnje ovdje.
I tako to polako ode na 3 minute,i onda ta ovca misli da sam ja ovca i da ne razumijem zašto on tako zavlači.
Vidiš da je bolje da ti se uopće ne javi nego ovako.Ali znaš ti to i sam,sigurno si i takvih imao.
Pozdrav do neke nove veze u nekom drugom contestu,nisam siguran da će biti u 9A cont.

73 iz Broda na Savi-Viktor

9A2ZH

Leo u prvom ili drugom  periodu sam te cuo i pokusavao odraditi ali nikako da primim broj veze i nisam ti htio zeznuti skor a da si se javio poslije onda bi te sigurno odradio jer sam odustao od rezultata kod mene je bilo katastrofa sa +20 ma kud god pobjegao uvijek me nadje netko tko ima 3 signaka po bandu

73's Franjo 2zh

9A9L

A znam kako je to. Ja sve dobro cujem ali mene sa mojih 0.0005 KW tesko.  I ja sam odustao od plasmana ali sam poslao dnevnik za kontrolu. Ocito da mnogi nisu a culo se da rade. Bas me zanima kako ce robotenko klasificirati i vrednovati veze sa unique stanicama?
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2VX

Leo!
I meni bi dobro došao Tvoj množitelj, ali stvarno nisam čuo niti u jednom periodu!

Gluho uho i grozne smetnje HI!

Zvone

9A9L

Zvone zvao sam te u dva perioda ali nista,,,,sve neki jaci od mene. Cak sam i cq zvao ali zvati sa mojojm snagom je cisti mazohizam. Cestitke svima koji su me culi.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2VX

Dolazi HR kup pa ćemo to popraviti, ako se prije toga ne čujemo na nekim drugim bandovima   

73    Zvone

9A7PJT

Ma ,

ovo nije  contest  nego  klaonica , . . .  pari  ka  Bitka  za Verdun  !
Ovo ko koga  cuje/necuje&nece da cuje/ili misli  da  ga je cuo  necu ni
komentirat jer sam  navika  na to, ali  , jedna druga  stvar  me  strasno smeta  a
nitko je ne spominje-

Radi se o tzv.  raniocima tj. onima koji  lipo  sidnu na frek. 2min !!  prije pocetka
perioda , zovu , rade  veze , pozdravljau sugovornike  mrtvi  ladni  i   nkome nista  ?
Sad jeli  robot  pripozna  te  necasne radnje i oduzme  te veze , il se logovi ipak
malo friziraju u  garazi ;) prije  nego ugledaju  svjetlost  dana  .. . .

73 PJT
ps
nemojte mi samo reci  da im  satovi  nisu uskladeni
21 stoljece je
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je